Коренспонденция от архива на ЦЛТРДБ! Вражески огън срещу проверяваща! Другарката Бонка Ичкова в разтърсващо писмо! Ултиматуми, стряскащи благопожелания и още...

28 септември 2017 10:14   24 коментара   15197 прочита


Не стихват скандалите в центъра за личностно и творческо развитие на деца в Благоевград / ЦЛТРДБ/, които започнаха след решението за съкращения на 5-има учители, нарушаващи трудовата дисциплина и неприсъсващи в часове, определени за занимания на децата. Съкращението засегна и известната благоевграчанка, синдикалистът Бонка Ичкова,която попада в групата, заради констатации на проверяващи, че няма деца в часовете и.

Силно наскърбена от факта, че общинското ръководство, в лицето на зам.кмета Хр. Шопова, е дръзнало за посегне на синдикален лидер и дългогодишен учител, Ичкова композира уникално писмо -отговор на проверка, удостоверяваща, че тя, не е на работното си място в центъра. ЦЛТРДБ/. Писмото, е драматичен епизод от възвишена коренспонденция, в отговор на "унизителната констатация", че Ичкова нарушава трудовата дисциплина, направена от проверяващата г-жа Георгиева.

Как си позволява Георгиева да твърди, че другарката Бонка Ичкова е заварена без деца в часовете за занимания ,като тя "току що ги е пуснала". Проверяващата Георгиева не си е дала сметка, че с проверката и констатациите, силно е унизила учителят Бонка Ичкова ,позволявайки си в писмен вид ,със "странно" писмо да и съобщава какво е установила комисията, проверила работата и. "Ако още веднъж получа такова писмо ,ще съобщя на децата ,че аз няма да работя в такива унизителни за мен взаимоотношения и ще обявя, че прекратявам заниманията си с тях ". С този ултиматум Бонка Ичкова сякаш предупреждава проверяващите за предстоящ " апокалипсис " в центъра, ако тя изостави децата. Финалът на писмото, което публикуваме без редакция по долу е умопомрачителен.

Назидателно, г-жа Ичкова предупреждава Георгиева " Постовете са преходни ,учителят е вечен" . и следва многозначителното благопожелание към Георгиева " Надявам се душата ви да намери покой в атмосферата на предстоящите православни празници " . Каква християнска грижа и добродетел, каква доброномереност на г-жа Ичкова , която на нас обаче ни звучи малко зловещо. Надяваме се и ние душата на г-жа Бонка Ичкова да намери покой, след като скандалът с нейно участие гръмна навсякъде.

Тези дни г-жа Ичкова се радва на голяма популярност. Завчера тя разпространи писмо от името на съкратените 5 -има учители в центъра,в което поиска спешна проверка на работата в него, обвинявайки заместник -кметът Хр.Шопова във феодализъм и дискриминационно отношение към част от колектива на Центъра за работа с деца. Шопова е е в основата на предприетите съкращения,изненадващи проверки и уволнения,твърди синдикалистката. Писмото, което публикувахме завчера, бе пространно изложение на факти, подписани от Ичкова, но опровергани от 22 -ма учители от центъра, които се дистанцираха от всяка нейна дума .С подписите си те заявиха, че твърденията на Бонка Ичкова не отговарят на истината.

Из кулоарите на общината обясняват гнева на Ичкова не само с това, че тя попада в групата от 5 има съкратени, с нея те стават 5 и половина души ,/ тя е на половин щат там/, а и с факта, че общинското ръководство отказало да назначи на работа нейна родственица, която все още не е завършила образованието си.

Така се говори ,дали е вярно ние не знаем, но явно Шопова и подчинените и не са осигурили мечтания комфорт на малка част от работещите в центъра, правейки им изненадващи проверки. Пак питаме - Кого защитава г-жа Ичкова, за каква кауза се бори и от чие име говори, след като 22-ма учители одобряват работата на общинското ръководство и приложените санкции за нарушителите на трудовата дисциплина в Центъра за работа с деца?!

Ето цялото писмо на г-жа Бонка Ичкова:

Петя Георгиева

24 коментара
28 Септември 2017 10:34 | MISHO
Оценка:
-3
 (
35
 гласа)

Кукувица, стига сте обръщали внимание


28 Септември 2017 10:40 | Ученичка
Оценка:
-2
 (
38
 гласа)

Изобщо не съм изненадана от поведението на г-жа Ичкова. Моите впечатления са, че тя представлява онази част от обществото - злобни, дребни душици, готови на всичко за собствена облага.


28 Септември 2017 10:52 | Позната
Оценка:
-4
 (
24
 гласа)

Бонке, спокойно, нека снахата да завърши и ще и намери работа партията, не се ядосвай n


28 Септември 2017 10:54 | Джони
Оценка:
-2
 (
34
 гласа)

Тази алкохолизирана дъртофелница за 5 минути слава и децата си ще продаде. Защо въобще някой се занимава с нея. То е ясно, цял живот е на хранилката, сега пак, родата ѝ не може да се вреди на някое топличко и сигурно държавно местенце и разлайваме кучетата, стари комунистически трикове. Вместо да си гледа чашката и да си казва наздраве с Антика, която ти е племенничка и близка родтсвеница на цайса, другия пияч на водка от вашата компания.... Лельо, вземи се у ръце и се скрии


28 Септември 2017 10:58 | ???
Оценка:
20
 (
40
 гласа)

Г-ЖО ШОПОВА, ЗАЩО ПЛЮВАТЕ ПО БОНКА? А, КОГАТО БЕШЕ ДО ВАС И ВИ ПОМАГАШЕ И ТО В ДОСТА МРЪСНИ НЕЩИЦА? БЪРЗО ЗАБРАВЯТЕ, А?


28 Септември 2017 11:56 | НематС
Оценка:
-7
 (
15
 гласа)

Ехееее, ти си голям разбирач бе, куц кон... Да дойда да ритна с куция крак, а!? Панделко мека


28 Септември 2017 13:07 | Ваш ученик г-жо Ичкова
Оценка:
1
 (
27
 гласа)

Жалко е г-жо Ичкова да оправяте такива пожелания за "надежди", не сте Вие този който може да съди за душите на другите кога и по кое време да намери покой. Един учител за какъвто се имате, не би си позволил да този език.28 Септември 2017 14:11 | Манасиев
Оценка:
0
 (
18
 гласа)

Тая все такива ги отправя, така и умори мъжа си, така и още много хора заминаха, кой се прости с работата си, кой с нещо друга. Цял живот я хрантутят изкуфяла Бонка. Крайно време беше да си стегне багажа и да си ходи. Да си кюти я у тях, я у кафето и да си къркочка, да си казва наздраве с племенника й дето не са я взели на работа, която всъщност постоянно прави Тутурутка на този и онзи... Та към Леля Бонка да се върнем, доказана подлога на БКП/БСП. Самият Паскалев обаче я изгони навремето, когато се убеди, че тази "женица" е неспособна за каквото и да е... Сега за 5 минути слава стана за смях за пореден път. А тези от КНСБ, където тя се доизживява, ще и прекратят членството ако имат достойнство. Лельо, пии си питието и си живей старините


28 Септември 2017 15:28 | Опа
Оценка:
16
 (
26
 гласа)

Шопова да си върви час по-скоро, защото не става за нищо, или става само за едно друго нещо!!


28 Септември 2017 15:34 | до ОПа
Оценка:
-13
 (
21
 гласа)

Няма да си върви*ти ще си идеш


28 Септември 2017 15:41 | истина
Оценка:
20
 (
22
 гласа)

ЗАЩО ТРИЕТЕ КОМЕНТАРИ? ИСТИНАТА ЗА ГЕРБ БОЛИ! САМО ПАРТИЙНИ НАЗНАЧЕНИЯ ВЕРНИ НА ПАРТИЯТА ГЕРБ ИМА НАВСЯКЪДЕ!


28 Септември 2017 15:44 | Опа
Оценка:
20
 (
24
 гласа)

Правилно, няма да си върви, ще се налижи да я изгоним.


28 Септември 2017 16:35 | До опа
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Не те ли е гнус за др нещо или си го закъсал яко? bn


28 Септември 2017 16:41 | Джонка,
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

ком имат право да са на държ позиции, че те са ги създали, а не вие- бивши затв-ци, психари, озаптявани в лудници и зандани за безпл превъзпитание, очовечаване и лечение, мекеретата с гъвкави кръстове и мазна, миризлива кожица със способността й за смяна в зав от конюнктурата и в зав от егоистични пошли инт и изгоди, изпадналите им/ви женки, че мърсували с такива и /вие/чадата им/ви! Като сте такива страшни демократи -капиталисти що търчите да се наместите на държ хранилка, а не си аправите фирмички, а нещастнико нахален?


28 Септември 2017 16:48 | До !!!
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Като видиш гнусен образ, койте те кара да повръщаш, друго не можеш да кажеш.... да си кривиш душата, ха ха Контактуваш с компаньонки ли? Толкова да си закъсал.... сигурно, че си гнус и ти, та да плащаш за секс, който лесно се намира без пари вече... в тази демокрация, ха ха!


28 Септември 2017 17:00 | !!!
Оценка:
16
 (
20
 гласа)

Компаньонката e всеизвестна, но не може да стигне до съзнанието ти написаното. Пред огледалото си и не проумяваш чий образ виждаш. Бедна душица, но отговаряща за "културата".


28 Септември 2017 19:06 | Макс
Оценка:
16
 (
28
 гласа)

Браво Бони!
С теб сме срещу тази шафрантия.


28 Септември 2017 20:41 | До !!!
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Аааа, не си схвана/а за кого пиша и си започнал/а да се гледаш в огледало? Прости изречения не си схванал/а... Да ти се смея ли, да те оплача ли?! ха ха Е, не пишех за теб, ама щом се припознаваш в гнус, вярвам ти, че си гнус и ти! Безплатен съвет все пак: на природата човек не трябва да се сърди, жив/а и здрав/а да си е по-важно! ха ха ха


28 Септември 2017 21:19 | До !!!
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

бе, аз пиша за тая


28 Септември 2017 21:48 | Марин
Оценка:
21
 (
25
 гласа)

Известно ни е на целия град, че Шопова коли и беси! Вече и казват Октопода Шоп и хоп с огромните пипала. Хване ли те няма пускане


29 Септември 2017 06:59 | баба
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Лелеее е, културоведи да имат такъв изказ!


29 Септември 2017 14:57 | Хх
Оценка:
-2
 (
10
 гласа)

Страшни сте. Страхотен изказ, речник... Тая Ичкова, видимо е за друг център, малко зад ХЕИ се намира.


30 Септември 2017 08:25 | YCHENIK
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

ЕДНО ВРЕМЕ КАТО НИ ПРЕПОДАВАШЕ бОНКА, И ЦЕЛИЯ КЛАС БЕШЕ ИЗБЕГАЛ, САМО ТРИМА ОТ КЛАСА СЕ ВЪРНАХМЕ В КЛАС, И бОНКА НИ ВИКА ПОДЛИЗУРКОВЦИ, ЩО ДА ГОВОРИМЕ ПОВЕЧЕ, ПАДА И СЕ


02 Октомври 2017 10:10 | 666
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

ПОЖАР / ода/
Христина премина през трупа на командира
качила се на върлина и запали бензина
потроши магазина и замина за диар бекира
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар