Конкурси с много неизвестни! Външен експерт прави теста за избор на секретар на Община Благоевград,за да участва М. Стойнева от БСП, вече назначена на поста

28 януари 2020 13:07   41 коментара   16426 прочита


Коментарите около прозрачността на конкурса за "Главен секретар" не стихват ,очертават се ярки сблъсъци на професионализъм и "предизборни ангажименти "

Външен експерт, нает от друга общинска администрация, е направил теста ,който ще попълват кандидатите за длъжността Секретар на община Благоевград, научи Struma com. Мярката, приложена от общинската управа, е за да може сегашният секретар Мария Стойнева да участва в конкурса., който ще се проведе на 30 януари. Името на експерта е силно засекретено до провеждането на конкурса.

Въпросите, които изникват тук са: Какъв е този експерт, притежава ли компетентност да прави подобен тест и каква ще бъде неговата отговорност за грешки или некомпетентност. Тестовете за висшите държавни служители се разработват от Института за публична администрация, след сериозно проучване. В теста се поставят въпроси, проверяващи юридическата страна, както и компетентността на кандидата за вземане на решения. За длъжността главен секретар се изискват и лидерски умения.

В Благоевград има един експерт, който притежава необходимата квалификация за изготвянето на подобни тестове, но той не е ангажиран в случая ,установи репортерска проверка., така, че кой е експертът представлява сериозен интерес и вероятно в деня на конкурса името му ще стане ясно .. С наближаването на конкурса из кулоарите на общината започнаха и коментарите за него. От обявяването до провеждането му, около този прозрачността на този конкурс има сериозни съмнения, предвид, че мястото " Главен Секретар " бе заето от съветничката от БСП Мария Стойнева..

Стойнева смело напусна общински съвет, далеч преди обявяването на конкурса, в последния работен ден на миналата година, когато накуп общината разлепи на информационното си табло обяви за провеждането на 5 конкурса и с това си действие сътвори истински прецедент в страната-за един ден 5 конкурса.. В конкурса за секретар едно от най-важните условия, на които трябва да отговарят кандидатите е да имат 5 години управленски стаж. Какъв е стажът на действащият секретар е Мария Стойнева, която ще участва в конкурса е неясно. Условията за конкурсите и назначенията на висши държавни служители, каквато длъжност е тази на главен секретар на община, посочени в закона са: Стратегическа компетентност, управленска компетентност, лидерска компетентност, умения за работа със заинтересовани страни, общи познания за администрацията ,компютърни учения.

Познания върху специфичната нормативна уредба, стратегически поглед върху сектора, региона и пр. Умения за водене на преговори и мотивация. На тези условия според избора на комисията отговарят, допуснатите 4-има участници в конкурса. Освен Стойнева в конкурса ще участват още: секретарят на община Кочериново Ивайло Велков, Силвия Свиленова и Светлана Узунова. Най-сериозният претендент сред тяп е Велков, който има дългогодишен управленски опит като Главен Секретар на община Кочериново.

Кандидатурата му е изключително интересна, тъй като Велков е член на Контролния съвет на Националната асоциация на секретарите на общини в България. Притежава сертификати за повишаване на професионалната компетентност, както и награди за работата си като главен секретар. Така, че присъствието му в този конкурс ще "изпоти" сериозно останалите кандидати, коментират запознати. Конкурсът ще се проведе на 2 етапа -тест и интервю, събеседване в комисията. Как ще бъдат оценени ще съобщим незабавно след провеждането му.

Дали Стойнева ще успее да защити поста, на който бе назначена, е въпросът, и дали най-опитният след кандидатите, ще успее да я елиминира. Безспорно това е най-интересната конкурсна битка, която ще се проведе в общината и която ще проследим с огромно любопитство. Интерес представлява също и конкурсът за правната дирекция, където ще мерят сили двама кандидати. Единият кандидат е с доказан опит в работата си и това е специалистът от правната дирекция в община Гоце Делчев, Стоян Христо.

Срещу него ще се изправи назначената вече като шеф на правната дирекция юристката от ДСК, бивш юрист в служба Пробация от времето на шефа и Виктор Асиски, Станислава Иванова. Тук също се очертава тежък сблъсък. Христов идва от администрацията на общината в червения бастион в региона, Гоце Делчев. Предвид предизборните договорки и ангажименти, поети в кметската кампания, е твърде възможно червените в града да поискат от общинска управа и тук да спазят уговорките си и да бъдат достатъчно "любезни" с техния човек.

Подобни съмнения за изпълнение на предизборни ангажименти подсили лично кметът Томов ,който на пресконференция официално заяви, че назначава лидерът на БСП и съветник Любен Милев за зам. кмет по Сигурността в общината, заради поет "предизборен ангажимент". Култовото му изказване засегна обектите на "предизборни ангажименти", тъй като кметът повдигна завесата и подклади и без това нестихващите коментари около назначенията в общинска администрация. Така, че очакваме с интерес провеждането на конкурсите и победителите в тях.

П. Костадинов

41 коментара
28 Януари 2020 13:24 | Пецо
Оценка:
4
 (
20
 гласа)

Комунисти, вън!


28 Януари 2020 13:32 | Илко
Оценка:
6
 (
28
 гласа)

Вярно ли е, че кмета предлага намаляване на таксите за детските градини. Че Неделчо не му беше много зор за децата.


28 Януари 2020 13:36 | �� ���� �� ����
Оценка:
9
 (
15
 гласа)

Стоян Христов е в Гоце Делчев от 1 година. Отиде там по партийна линия да не е без работата "детето" на известна партийна деятелка в Благоевград. Преди да иде в гоцето работеше в община Благоевград откъдето беше уволнен. постоя си на топло две години и бсп го уредиха при Москов


28 Януари 2020 13:38 | Хахаха
Оценка:
8
 (
24
 гласа)

Струнката герб приключиха не разбрахте ли


28 Януари 2020 13:41 | Относто секретарката
Оценка:
10
 (
28
 гласа)

За Мария Стойнева, работа ще свърши и един тест по български език за седми клас и е вън. Тук говорим за крещяща некомпетентност и липса на елементарни езикови и компютърни знания. Но пък си е точно допълнение към Румен Томов, на който липсват говорни такива.


28 Януари 2020 14:36 | Виолепа Манасиева
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Тази снимка не е ли с фотошоп? Ако е от фейсбук, добре, но да не е случайно на официалната страница на общината същата?


28 Януари 2020 14:38 | питанка
Оценка:
1
 (
15
 гласа)

Каквото и да говорите за Стоян Христов, той е със стаж в тази област от около 7-8 години. А г-жата от ДСК колко години е работила к в общинско или областна правна служба, за да я сравнявате със Стоян Христов. пОНЕ НЕ КОМЕНТИРАЙТЕ ДО ПРИКЛЮЧВАНЕ НА КОНКУРСА, НО АКО аСИЙСКИ ГОТВИ НЕЩАТА И ЗА ЮРИСТИТЕ, НЕЩАТА СА ЯСНИ, ЖАЛКО ЗА КОЛЕГИТЕ ЮРИСТИ.


28 Януари 2020 14:43 | Teri
Оценка:
-16
 (
32
 гласа)

Бойко, върни Камбитов, Благоевград осъзна грешката си


28 Януари 2020 14:59 | До Тери
Оценка:
4
 (
14
 гласа)

Силве, не плачкай.


28 Януари 2020 15:17 | Хахахахаха
Оценка:
0
 (
24
 гласа)

Страх тресе кочината на Томкоо, почнаха се схемите, Дончо трепери да не загуби поста, надяват се, че ще прескочат Законааа


28 Януари 2020 16:00 | Еее
Оценка:
4
 (
10
 гласа)

Ееее Дончо има да си връща пари за тва напиня и трепери, общината немала пари, па почнаа кражбите


28 Януари 2020 16:02 | Данио
Оценка:
3
 (
17
 гласа)

Усещам как треперите, а хората почнаха да го мразят Томов Не зависимия


28 Януари 2020 16:05 | свой
Оценка:
7
 (
15
 гласа)

Най- напред си направете справка. В общините няма длъжност главен секретар, какъвто го произвеждате този от Кочериново. Освен това Мария Стойнева е пич и не се поколеба да застане зад Томов, за разлика от Милев. И още нещо: Опит се придобива, необходими са знания, които Мария няма.


28 Януари 2020 16:18 | Пешо
Оценка:
8
 (
22
 гласа)

А, видехте ли Кирчо Добрев как защитава НЕЗАВИСИМИЯ кмет. Ще се пръсна от смях, Тея комуняги, за толкова балами ли ни имат


28 Януари 2020 17:01 | ???
Оценка:
5
 (
15
 гласа)

Томов - НЕЗАВИСИМИЯ. Ами независим е - нищо НЕ ЗАВИСИ от него!


28 Януари 2020 17:01 | ???
Оценка:
6
 (
12
 гласа)

Томов - НЕЗАВИСИМИЯ. Ами независим е - нищо НЕ ЗАВИСИ от него!


28 Януари 2020 17:09 | Перверзев
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Ха ха ха


28 Януари 2020 17:09 | 001
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

Момата хубаво се нахендри, ама ще има и още. Акълът си личи, въпреки фото шопа, говорните дефекти са скриваеми, но те са за сметка на овалните форми.


28 Януари 2020 17:26 | Кико
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Без да триете Струна Лом


28 Януари 2020 18:09 | Енчо
Оценка:
1
 (
13
 гласа)

кръв пикаете, комунисти


28 Януари 2020 18:09 | Енчо
Оценка:
0
 (
16
 гласа)

Насо е светлинни години пред тоя дебил


28 Януари 2020 19:27 | Сашо
Оценка:
6
 (
12
 гласа)

И са каква стана? Коя Христина Борисова и имали нещо общо с франкофоли? Ползвала ли е община Благоевград за провеждане на и подготовката на частен концерт? Вярно ли е, че в София ще се плаща за концерта?


28 Януари 2020 19:37 | Шомантов
Оценка:
6
 (
14
 гласа)

Мале колко са жалки тия! Хихо да си смениш и фамилията! Мале, мале, какъв хаос! Да работиш срещу града, който окраде. Наглост!


28 Януари 2020 19:40 | Паола
Оценка:
-1
 (
11
 гласа)

Кирчо взе ТА се изплаши
Свика на събрание всичките апаши,
Томов щели да спасяват,
И пари били готови да раздават.
*
Не, че е нещо ново за тях,
Но целта и е достойна за смях,
Властта си пазят със зъби и нокти,
Отвсякъде свирят с комунистически ноти.


28 Януари 2020 19:56 | Коксал Баба
Оценка:
7
 (
13
 гласа)

Медията на югозападна България struma. com ще разследва ли случая с Франкофоли? С времето ще лъснат много истини! Сегашния екип за мен е много муден, излезте по-смело, извадете пред медиите те всички договори, документи дай им материал за разследване и размисъл, не само тези за фестивалите, сигурен съм, че е било повече от скандално последните 8 години!


28 Януари 2020 20:08 | Не е
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Още малко да се потвърдят още някои неща и ще е страшно.


28 Януари 2020 20:20 | Паола
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

http://pirinsko.com/naglo-bivshata-zam-kmetica-hr-shopova-ostavi-blagoevgrad-bez--frankofoli-stana-direktor-na-festivala-72805.html


28 Януари 2020 22:25 | Тошев
Оценка:
8
 (
16
 гласа)

Спука се поредният балон на струна кон, Атанас Камбитов и Христина Борисова-Шопова-Камбитова (според зависи от случая). Излезе във всички медии истината за Франкофоли, а толко крякаха.


28 Януари 2020 22:27 | Зле е работата
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

Много са нагли тез комунисти ей, другари не става с лошо бе, не с рогата, вярно че сте гладни, но защо с толко алчност, ще преядете и ще се гътнете от злоба и лакомия.


28 Януари 2020 22:35 | Антон Миленков
Оценка:
1
 (
9
 гласа)

Бе били ме кой щи'й сикретар, ама най ми се иска т. н. Медия Струма Ком_Емине да си назначи кор ректор най-после... Оти първописат е къто за първу утделение...


28 Януари 2020 23:19 | Шумантов
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Пише се шумантов


29 Януари 2020 07:07 | ДСК
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

Какъв юрист е Станислава, бре. Като работеше в ДСК, нямаше случай нотариалните актове, които подготвя да не се поправят по няколко пъти, защото е допуснала грешки. В съдебна зала тази не е влизала, а е на възраст дето трябва да има сериозен процесуален опит, а административното право й е в сферата на научната фантастика. И тя тръгнала директор на Правна дирекция да става. Ела боже и си събери версиите...


29 Януари 2020 07:16 | Колега
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Тая Станислава ще влезне ли в съдебна зала или само ще се крие в кабинета? За това е директор, да се явява на най-тежките дела.


29 Януари 2020 07:30 | ??????????
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Струма питайте Томов какъв е този външен експерт? Каква квалификация и образование има, за да пише тестове? Ще му се плаща ли за тестовете и колко? Кой всъщност посочи външният експерт?


29 Януари 2020 08:22 | До Тошев
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Забрави и Спасова


29 Януари 2020 09:46 | Ваня
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Хайде стига поствате тази снимка, това не е Мария Стойнева.


29 Януари 2020 10:05 | №9
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

Тази Христина Шопова с нейната купена диплома ама толкова много направи за образованието, че горките деца немогат да четат и пишат?!?!


29 Януари 2020 10:46 | иванова
Оценка:
-5
 (
11
 гласа)

Ей тази Шопова още ви е в главите, явно добре си е вършила работите, от три години само тя ви е в устата, нали вече я няма, концентрирайте се върху новата да видим тя какво ще направи, Шопова вдигна много летвата


29 Януари 2020 17:03 | Запознат
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Вдигна полата Шопова, а не летвата. И добре й се получи.


30 Януари 2020 16:51 | До №9
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Егати тъпака си! Какво е виновна Шопова, че децата ти са неграмотни!? Това не е нейна работа! Като не си наясно, не се излагай! Нейната диплома е от Софийския университет, а не е като твоето килийно образование!


30 Януари 2020 16:55 | До запознат
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Сега Стойнева ще я замести! Ще вдига полата пред Томов и ще се прави на Шопова! Поредната неграмотна кифла, която разчита на г* за си!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар