Конкурс за детска рисунка по повод началото на учебната година ще се проведе в Благоевград

13 септември 2012 15:00   1 коментар   13818 прочита


На 17 септември 2012 г. ще бъде даден стартът на конкурс за детска рисунка на тема „Как искам Европейският съюз да промени моя град”, съобщиха от пресцентъра на Областен информационен център в Благоевград. Инициативата се провежда под егидата на министъра по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев. Неин организатор е Централният информационен и координационен офис в Администрацията на Министерския съвет и 27-те областни информационни центъра (ОИЦ).

Първата фаза на конкурса се реализира на регионално ниво. Участниците са разделени в две възрастови групи: от 6 до 10 години и от 11 до 12 години. Желаещите да участват могат да подават картините си в Областен информационен център – Благоевград на адрес: 2700, Благоевград; пл. „Георги Измирлиев“ 5, сградата на Американски университет, вход за зала „Пейо Яворов“ в периода 17 септември 2012 г. – 19 октомври 2012 г. Няма ограничения относно техниката на изработка на картините, нито техния формат. Задължително изискване е те да са свързани с темата на конкурса.

Едно дете може да участва само с една картина и само в един ОИЦ. Произведенията на участниците могат да бъдат предавани само от родител/настойник/друг роднина над 18 г. или учител. Класирането ще извърши комисия от изявени личности от съответните области. На 1 ноември 2012 г. във всеки областен център ще бъдат обявени победителите в двете възрастови групи.

Класираните на първо място ще получат МР3 плеър, а всички останали участници – поощрителни награди. Картините на победителите в регионалните кръгове ще бъдат изпратени в София за националния кръг, от който също ще бъде излъчен победител. Официалната церемония по връчването на наградите ще се състои на 21 декември 2012 г., когато министър Дончев ще се срещне с децата и лично ще връчи наградите на отличените. Победителите ще получат PSP конзола.

източник: focus-radio.net

1 коментар
14 Септември 2012 12:53 | чудесна идея
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

поздравления за идеята....
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар