Конфискуваха колата на семейство от Гоце Делчев, издирвали автомобила в Словакия

26 септември 2023 10:47   5 коментара   12075 прочита
Петър Майсторов КАДЪР: Нова
Петър Майсторов КАДЪР: Нова


Петър Майсторов КАДЪР: Нова

Конфискуваха колата на семейство от Гоце Делчев, въпреки че съпрузите са я купили законно в Германия. На влизане от Гърция семейството изпаднало в шок, когато граничните власти ги свалили и им обяснили, че задържат автомобила, защото се издирва заради лизингова измама в Словакия.

Отчаяните съпрузи се прибрали на стоп, а аргументите, че колата е проверена от властите в Германия, платена и законно регистрирана в България,  ударили на камък. Последвалите събития вкарали потърпевшите в абсурдни приключения.

Преди 2 години Петър Майсторов закупува автомобил в Германия. Преминава няколко граници навръщане към България. В КАТ – Гоце Делчев изискват всички документи по закупуването и издават талони на собственика.

„Реално станах собственик на автомобила. Две години и няколко месеца го карам. Минаваме няколко пъти границата с Гърция. В един момент на 23 юли се прибираме от семейна почивка в Гърция и ни задържаха на КПП „Илинден”. Казаха ми, че на 12 юли автомобилът е бил обявен за издирване. Свалиха ни като престъпници и конфискуваха колата”, посочи Майсторов пред NOVA.

От Министерство на вътрешните работи изпращат писмо с обяснение към Майсторов, че човек от Словакия е купил от лизингова компания автомобила, дерегистрирал го е и същия ден го е регистрирал отново, но в Германия.

„Направихме няколко опита да се свържем с компанията, която ни продаде колата. Първият беше успешен. След като разбраха за какво става въпрос, спряха да си вдигат телефона. Изпратили сме официално с адвокат писмени обяснения на официален имейл, но отговор няма”, добави той пред "Нова".

„Нямам никаква официална информация какво се случва с моя автомобил. Г-н Министър по Конституция, Ваше задължение е да пазите имуществото на българските граждани. В този случай не само че не се защитава, но ми отнеха колата ми. Призовавам всички институции да се свършат работата”, заяви Майсторов.


Още от: Общество

Принтирай статия
5 коментара
26 Септември 2023 11:44 | viktorOZ
Оценка:
-8
 (
8
 гласа)

Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри сексуалния ви живот многократно, прочетете го сами ----- https://welcome.to/biocom


26 Септември 2023 12:15 | 1
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Гоцеделчевския бек цитира конституцията, без въобще дори да знае как изглежда, за четене въобще не става и въпрос!


26 Септември 2023 12:27 | варианти
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

1. Собственика в Германия се е сетил, че колите са поскъпнали и се е обадил, че колата му е открадната.
2. Незаконно краден автомобил, законно е продаден в Германия, най-вероятно от български търговци


26 Септември 2023 14:56 | Я виж
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Пеше не ке коси. Тази ойде друга ще си купиш зер нали балъците търчат във Фреша.


27 Септември 2023 09:05 | Мунчо
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Майсторе направил си се на майстор ама си си намерил Майстора
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар