Комисията за избор на нов директор на МБАЛ Разлог се събира на първо заседание днес

03 октомври 2022 17:02   4410 прочита


Комисията за избор на нов директор на МБАЛ Разлог се събира на първо заседание днес. Съставът от двама лекари, двама представители на Община Разлог, и директора на РЗИ- Благоевград, приет от Общински съвет- Разлог през месец юли, предстои да разгледа три кандидатури за управление на болницата, подадени до крайния срок на конкурса - 30 септември.

„През годините, когато са протичали неясни конкурси, започваха много инсинуации, коментиране по социалните мрежи и в града, предварително квалифициране на кандидатите не само за директор на болницата, а и за друга важна и отговорна позиция в община Разлог. Чрез пълна прозрачност на този конкурс, без ограничения, дадохме възможност на максимален брой кандидати да изявят желанието си за управление на МБАЛ- Разлог.

Апелът ми е да оставим експертите свободно и спокойно да изберат най- подходящият от тримата кандидати и да дадат своето становище. От тяхното решение и избор зависи бъдещото на МБАЛ, дали кандидатите могат да предложат една по-добра посока за развитие в сравнение с досегашната. Нека изчакаме приключване на тяхната дейности, а общинските съветници свободно, спокойно и информирано да вземат окончателно решение след като комисията класира кандидатите.“, апелира обществото да не прибързва в преценката си, да охулват или величаят даден кандидат зам.- кметът Иван Гюров.

След протичане на първата среща на комисията, следва решение за изискване при необходимост на допълнителна документация от кандидатите, оценка бизнес планове за развитие на МБАЛ и събеседване с допуснатите кандидати. Крайното решение за назначаване на нов управител предстои да бъде взето от местния парламент на редовно заседание в края на месец октомври.


Още за: заседание   Разлог   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар