Колите на „Гугъл“ и трекери отново снимат улиците в Благоевград

11 септември 2019 11:04   4 коментара   10479 прочита


Вече няколко дни Google Street View прави заснемане на кадри от Благоевград, за да обнови картата от града. Street View е популярна функция на Google Maps, която в момента е налична в повече от 85 страни по света, както и в части от Арктика и Антарктида. Благодарение на него потребителите могат да гледат 360-градусови изображения на различни улици и културно и национално наследство. Той е достъпен и в Google Earth и в мобилната версия на Google Maps.

Street View Trekker, с каквито ще се добавят нови изображения от България, е специална раница, с фотооборудване, чиито камерите са монтирани на върха ѝ. Трекерът се носи от оператор, който обикаля пешеходните зони и автоматично събира снимки по пътя си. Операторът с раницата е свободен да се движи и заснема зони, които са недостъпни за автомобилите.

В България трекери ще обиколят 15 града: София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Плевен, Добрич, Шумен, Хасково и Благоевград, като за първи път на картата, заснети с трекер ще се появят Перник, Сливен, Пазарджик и Ямбол. Street View е налична в България от 2013 г. насам и се актуализира непрекъснато, за да поддържа и отразява вярна на реалността картина.

Марти Иванов


Още за: коли   гугъл   град   Още от: Общество

Принтирай статия
4 коментара
11 Септември 2019 11:13 | Йордан
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Дано минат и през Сандански :)


11 Септември 2019 11:15 | 777
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Да снимат бул Европа в Сандански


11 Септември 2019 12:16 | Йордан
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Не се притеснявайте де с минусите, просто ще се види разликата на града за последните 7 години :)


11 Септември 2019 13:25 | Петко
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

Сега е по-удачен сезон за снимане защото зеленината покрива всичко.
Предния път снимаха рано пролетта когато снегът се топеше и всички в милата ни татковина цъфнаха на показ за целия свят.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар