Кой и защо си играе на “пускам – спирам” с тока в Благоевград?

05 септември 2014 09:45   17 коментара   15908 прочита


 

Благоевград остана без ток вчера за следобед за около 2 часа, това е поредното спиране на тока, което изненада жителите на областния център и ги свари неподготвени. Токът прекъсна в централна градска част, а заедно с него и интернет услугите на важни институции като полиция, община и др. Благоевградчани все по-често започват да си задават въпроса кой и защо спира тока в града. Граждани се оплакват, че през последния месец електрозахранването спира всеки ден за по няколко минути. Обикновено отделни квартали остават без ток най – често сутрин, за по 10 – 15 минути. Освен че причинява неудобство на гражданите, прекъсванията на тока затрудняват работата на търговските обекти в района.

Токът бива спиран, без да има предупреждение за това. Гражданите се притесняват дали електроуредите им ще издържат на честите прекъсвания на електрозахранването. От ЧЕЗ обясниха, че кратковременните превключвания са заради дейности за присъединяване на нови кабели, които са част от инвестиционната програма на дружеството и прекъсванията са планови.

П. Петрова

17 коментара
05 Септември 2014 10:01 | Един от града!!!!!
Оценка:
12
 (
16
 гласа)

Оххххх нека най-после и хората да разберат. Просто не останаха читави хора в ЧЕЗ Благоевград. Не говоря за монтьорския състав. Говоря за ръководния състав. Само като виждам какви хора в Благоевград са на ръководни длъжности .....направо се плаша. Като изключим Сашо Домозетски който е стар кадър но и човека си има здравословни проблеми..... другите "ръководни кадри" са от тъпак на горе. Просто всичко кадърно напуска ЧЕЗ. Не искам да споменавам имена да не им правя безплатна реклама но са все хора с НЕЕлЕКТрОТЕХНИчЕСКО образувание забележете.


05 Септември 2014 10:34 | @@@
Оценка:
-8
 (
12
 гласа)

До "Един от града" -каква лъжа, каква злоба, каква дребна душица си. Радвам се, че има такива мишки като теб, такива хлебарки-гнусни, гонени и не искани от никой. Щом Домозетски го даваш като пример-ясен си, значи си от мързеливец та нагоре... Дерзай... г-н/жа НИКОЙ!!!


05 Септември 2014 10:46 | Три!!!!!
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

До "@@@" - ти сигурно си някой от неграмотниците в ЧЕЗ. Ти ли си работливия олигофрен, който действа без грам акъл в главата. Ти си мислиш че си център на внимание ли? Лъжеш се !!!Псуват те и теб наляво и надясно..... Дерзай ти амебо!!!!!


05 Септември 2014 10:52 | Чичо Елко
Оценка:
10
 (
14
 гласа)

Може би има грешка в заглавието на статията. Моето предложение е "ЧЕЗ започнаха да подготвят абонатите си в Благоевград за очакваният режим на тока през зимата". А това че ЧЕЗ са доказани некадърници в професионален план и професионалисти в обирането на клиентите си, мисля че е излишно да го изтъквам - всички си го знаем. Въпросът е докога ще ги търпим, докога?


05 Септември 2014 11:47 | е па
Оценка:
1
 (
21
 гласа)

Ако спечелят изборите ГЕРБ ще;
- Вдигнат цената на тока, за да пълнят гушите на зелените олигарси, и американските тецове
-Започнат дупченето на Добруджа за шистов газ, за да се отблагодарят на американските си господари
-Започнат да подслушват и рекетират българските граждани и фирми
-Увеличат данъците, за да може да крадът повече пари за наша сметка
-Бойко ще рита мач и ще лети за наша сметка, ще му плащаме и охраната, защото го търсят мафиоти, за неуредени сметки....


05 Септември 2014 12:13 | стьопата
Оценка:
5
 (
11
 гласа)

Това се казва психическа подготовка на населението за предстоящото вдигане на цената на тока..... До като не удари цената 2-3 лева спирка няма да има !!!


05 Септември 2014 12:30 | 11111
Оценка:
9
 (
13
 гласа)

Прави сте в ЧЕЗ работят най-големите некадърници, без образование, без ценз. Като отидеш горе в управлението ще видиш от І до V етаж да си пият кафетата в салоните.
Другото е че монтьорите, си избиват от нафтата и ходят по вилите и си точат от колите и после продават нафтата на приятели, като Румен Чаков и други. Третото което, че през 2011 година ЧЕЗ изнесе в Чехия милиарди левове за сметка на българския платец, а не правят нищо за подобряването на базата. Не трябва да ги търпим тези плъхове. А да се вдигне българският народ и да ги изгони.


05 Септември 2014 13:16 | ххх
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

Колко сме тъпи хората. Все ЧЕЗ са им виновни. А НЕК ? Значи бедния български човек няма пари да си плати тока и всички скачат срещу хората, които работят в Енергото без да знаят какви заплати взимат и колко са кадърни, за цигари и алкохол имат пари всеки ден да пуфтят и да пият. Оправия в тая България няма.


05 Септември 2014 13:41 | @@@!!!!!
Оценка:
6
 (
12
 гласа)

До "ХХХ"- тъп си ти!!!!! И ЧЕЗ и НЕК всички са един дол дренки. Само че нас ни "лющят" ЧЕЗ. А ти като ги защитаваш знаеш ли колко пари са изнесли в Чехия на гърба на българина? Знаеш ли че ЧЕЗ са основен акционер в Чешкия пенсионен фонд? А нашите пенсионери да събират боклуците по кошовете. Това приятно ли ти е? Знаеш ама нищо не знаеш а сигурно си някой от неграмотниците в енергото който ако го махнат от там и живота свършва за него. Да се национализират ЕРП-тата това е . Та тогава драги ми неграмотнико ще те видя какво ще правиш.


05 Септември 2014 14:23 | Реалист
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Един от града!!!!! написа:хора с НЕЕлЕКТрОТЕХНИчЕСКО образувание забележете

Както забелязвам и твоето образУвание явно е купено, тъй като си личи колко си образУван!


05 Септември 2014 14:29 | до Реалист
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Да купено е позна!!!!! Само че ти си без необходимото образование и се надуваш пред хората в енергото като мисирка. А всички те знаят колко струваш!!! Нищожничък и нещастничък си!!! Моето може да е купено но на теб не ти е мястото там и ти го знаеш!!! Извинявам се за допуснатата грешка.


05 Септември 2014 14:37 | До @@@!!!
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Какво да ти кажа - злобни хоpа, като теб явно нямат друга работа освен да се оплакват, колко им бил скъп тока. Като не можеш да го плащаш, стой на тъмно, пуши цигари от пет лева и яж гмо! Говори по мобилен телефон и плащай сметка всеки месец по 50лв! За пенсионерите не ми говори, защото не ЧЕЗ са ти виновни за тяхните пенсии а Държавата "Умнико"! Купи си дърва и си сложи кюмбето тогава и се грей!


05 Септември 2014 14:48 | Умник
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

До "До @@@"!!! - не съм злобен човек първо да ти спомена за да знаеш. Струва ми се че ти си злобния човек. Имам достатъчно пари за да го плащам ...дори повече и от теб. Помисли малко и ще видиш че с тези 700-800 лева дето ги вземаш а пък ако си някой от тъповатите ръководители в Благоевград до около 1500 лева пак си никой. Не са ти ясни хич нещата .Да държавата продаде ЕРП-тата но кадърни хора след това не останаха там. Останаха такива като теб измислени ръководители които за нищо не стават. Уредени по най-недостойния начин на тези места. Изброй някой от ръководителите на който мястото му в ЧЕЗ Благоевград е заслужено..... На никой драги ми


05 Септември 2014 15:41 | До Умник
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Явно си в кухнята, щом цитираш заплати и длъжности. Продължавай да пръскаш "Ум", че хората не са много осведомени. Ти мен не ме грижи, гледай си твоята длъжност и заплата.


05 Септември 2014 15:54 | Умник
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Въобще не съм в кухнята за твое сведение. Имам много приятели в бранша които ме осведомяват. Моята длъжност е в частната практика не е като теб в държавната..... защото ЧЕЗ са държавна фирма. И при мен трябва да се доказваш постоянно а не като при теб да слухтиш и топиш колегите си. По това ТИ КАчЕСТВО те оценявам с отличен но като професионалист си кръгла НУлА.


05 Септември 2014 16:27 | Бай Миндо
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Язе съм на газениче вечер, палнем си навитата с вестник цигара от кофторо, после цръцна една ракийка, чуя новините по ВЕФ-о, опна бабичката и у 9 саато съм се изпружил вече, те на това му викам рахат )))


05 Септември 2014 23:53 | МОНИ
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

тази крадла Сашка Бонева още ли е в това енерго, сега остава и нея да я направят шевка, нали СДС я назначиха /Смилков/ сега кадруват областния и ГЕРБ.....
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар