Кметът Р. Томов свика спешна среща за боклука! Май ще признае гафа с фирмата оператор на депото и незаконната си заповед, донесла разходи за около 1 млн. лв, за 3 месеца!

24 февруари 2020 15:58   17 коментара   10973 прочита


Ще обжалва ли община Благоевград решението на КЗК, определила действията на Томов като незаконни, или ще подпише договора с вече избрания оператор? Очаквайте подробности 

В община Благоевград започна спешна среща с кметовете на Рила, Бобошево, Симитли и Кочериново , инициирана от благоевградския кмет Румен Томов . Важният въпрос, който ще обсъждат градоначалниците е новото депо край село Бучино  и липсата на оператор. Липса, осъществена с любезното съдействие на благоевградския кмет и част от кметовете на общините -собственици.

Кметът Томов отказа еднолично да подпише  договора с избрания от екипа Камбитов оператор  и донесе на община Благоевград сериозни ядове.

Избраният оператор ДЗЗД "Регионално депо-Благоевград 2019 " депозира жалба срещу действията на кмета Томов в КЗК, която определи заповедта му като незаконна, самата фирма в жалбата си нарече мотивите за отказ "смехотворни и абсурдни".

Явно е, че Томов е разбрал, че заповедта му няма да бъде призната за законна дори  и  да обжалва, затова днес е свикал кметовете, за да вземат решение какво ще правят,  или да съобщи решението си за подписване на договора.

Срещата е закрита за журналисти. Какво ще решат обаче ще стане ясно. Няма друг полезен ход кметът Томов, тъй като до момента, след неговата заповед, депото не работи, а общината се набута с почти милион лева разходи за транспортирането на боклука в Костинброд.

Ако се обжалва, депото няма да работи още дълго време, което ще увеличава загубите. Факт е обаче, че и за този почти милион, някой трябва да понесе отговорност, тъй като действия по незаконна заповед се преследват от закона.

Градоначалникът мотивира отказа си  с идеята да превърне общинската фирма "Биострой" в оператор на депото, но благоевградската фирма по чистотата не разполага с нужния ресурс, а докато се приведе във вид, в който да може да е оператор ще мине много време и ще са нужни сериозни инвестиции. Какво ще решат днес стопаните на депото, ще съобщим.

Очаквайте подробности.

П. Костадинов  

17 коментара
24 Февруари 2020 16:10 | Тошо
Оценка:
11
 (
29
 гласа)

За депо не знам, ама Насо и Христина да връщат парите за екскурзии и телефоните дето си подаряваха.


24 Февруари 2020 16:11 | Да
Оценка:
6
 (
16
 гласа)

Да си събере дължимото в най-кратък срок от общинския съветник - Мама кажа, който през последните 20 години дължи поне половин милион за данъци и такси на Общината и уволни веднага, неговия закрилник през тези години - Иво Николов.


24 Февруари 2020 16:24 | hm
Оценка:
0
 (
12
 гласа)

мушморока Томов избрахмете да дадеш всички злоупотреби зделки порачки договори на зарята на прокурор минаха вече 3месеца и повече стига спа действаи мишок


24 Февруари 2020 16:38 | Мама Кучка - - - Елена Йо
Оценка:
14
 (
16
 гласа)

Боклука прави среща за ..... боклука . Кой ме разбрал - разбрал


24 Февруари 2020 16:53 | ЧИЧСО ПАРИЧКО
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Кмете, значи ли че от банята парите отиват само в джоба на мама кажа, а за общината - едно голямо нищо... Ако е така, не само кмета, защо траят общинските съветници или всички вкупом съгрешихме, хайде Доньо нали е много принципен, Анева, питай и ти... вярно ли е това което се коментира от известно време във форумите, или не е вярно...


24 Февруари 2020 17:34 | �����
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Е тоя буклук му изеде главата на кмета де...


24 Февруари 2020 17:40 | Ха ха
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Направете справка за големите длъжници на общината и ще видите какъв батак е там.
Направете справка и за загубите на общината въз основа на погасителната давност на данъци и такси и ще видите, кой кого е крил и кой на кого е помагал.


24 Февруари 2020 18:51 | Бойко
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

Явно този кмет е вече на колене. Опита се нещо да направи, ама нищо не му се получи за съжаление. Това го е обезверило и като го гледам вече се лашка по течението.


24 Февруари 2020 19:05 | !!!
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Днес, 24. 02. 2020 година, от 15. 30 часа, в община Благоевград, се проведе Общо събрание на “Регионално сдружение за управление на отпадъците – Благоевград“, на което присъстваха кметовете на 5-те общини, членове на сдружението, както следва:
Инж. Румен Томов, Кмет на Община Благоевград;
Апостол Апостолов, Кмет на Община Симитли;
Георги Кабзималски, Кмет на Община Рила;
Иван Минков, Кмет на Община Кочериново;
Крум Маринов, Кмет на Община Бобошево.
На заседанието присъства представител на областния управител на област Благоевград.
Общото събрание на „Регионално сдружение за управлениe на отпадъците – Благоевград” взе решение с което предлага Кметът на Община Благоевград да не обжалва Решението на Комисията за защита на конкуренцията. След влизането му в сила да премине към продължаване на откритата процедура и сключване на договор с избрания изпълнител ДЗЗД „Регионално депо – Благоевград 2019 г


24 Февруари 2020 19:53 | Паола
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

Румка, к*во се случи, брат?
Страдате ли с леля Пав?
Ясен сипа ли ти днес,
Или заради болката наложихте компрес?
*
Зная, че боли те крайно,
Но не ще те помним ние трайно,
Затова пострадай, поплачи си,
Стегни се, пък багажа събери си.


24 Февруари 2020 19:55 | ДОНЧО
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Тошоо ЩО не вземеш да се метнеш някъде а царвул.??


24 Февруари 2020 20:00 | Оставка!
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

В крайна сметка тоя прояви чак сега здрав разум! Тая работа не е като да се опитваш да строиш една къща! За тази работа се искат познания, които се вижда, че липсват при тоя и хлебарките около него! И сега остават важни въпроси - кой точно ще поеме отговорност за този милион и отгоре, който ще плащаме ние, и каква ще е точно отговорността? Оставка на момента, защото няма време за губене, а има толкова важни неща за реализиране!


24 Февруари 2020 21:18 | �� ������
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

Тоя тъпанар уволни хората, които му казаха, че това е грешка и ги обвини, че работят срещу него. Сега ще бере плодовете на глупостта и зависимостта си!


24 Февруари 2020 23:49 | ��
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

И са какво. Камбитов пише, струма повтаря и възнася. Да се махат и двамата. Омръзнахте ми.


24 Февруари 2020 23:57 | Тошо
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

КметО бил свикал спешна среща!!! Среща, на която да се опита да си спаси кожата! Ами да не ги беше правил тия глупости! За нула време се нагледахме на безумното и арогантно поведение на Томовата колиба. Сега е време да свика пресконференция, да си признае грешката и да подаде оставка!
P. S. : И без това до месец ще излезе решението на тримата съдии


25 Февруари 2020 00:28 | Тео
Оценка:
-5
 (
7
 гласа)

Аз съм следващия кмет, глупаци


25 Февруари 2020 11:24 | Сигнал
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Как така с един милион за три месеца ни пореза тоА! Айде да се самосезира прокуратурата и да види какво става в Благоевград - къде отива боклука, кой го извозва и защо само за три месеца дължим един милион и отгоре? Къде са тези пари, кой ги е взел, или ако никой не ги е взел, само за грешно управленско решение ли става дума или става дума за подготвяна далавера, която не се получи след обжалването пред КЗК? Ако е подготвяна далавера, кой стои зад подготовката й? Много въпроси, на които следва да се отговори!?!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар