Кметът предлага-Благоевград решава! Грозното лице на разрухата! Ето в каква руина е превърнат откритият басейн и защо проектът за реновирането му е ключов за областния център!

17 май 2022 11:15   69 коментара   21543 прочита


Позиция на градоначалника Илко Стоянов: В тежки времена успяхме да намерим финансиране ,за изпълнението на един уникален проект. За първи път в басейна ще потече минерална вода, пространството около него ще бъде облагородено. Благоевград заслужава това! Направено ще остане за града и неговите жители... 

Това представляват в момента откритият плувен басейн и алеята за „Бачиново“. Въпреки Ковид и кризата след него, въпреки войната, която влияе върху всички сфери на обществения живот, въпреки голямото забавяне за европейско финансиране и липсата на КОНКРЕТНИ програми, по които да се получи такова, Благоевград успя да получи възможност за финансиране, чрез което да изградим открития плувен басейн и цялата среда около него, представляваща по съдържанието си познатият на хората парк „Бачиново“. 

Ще се опитам да поясня няколко неща в тази връзка на малко по-достъпен и разбираем език: 

Финансирането се осъществява чрез ЕВРОПЕЙСКИ финансов механизъм, а НЕ ОТ ТЪРГОВСКА БАНКА. Паричните средства винаги се движат по банков път и затова се ползва търговска банка, но одобрението на проекта се извършва от Фонд ФЛАГ, по който се финансират всички европейски проекти. 
  Финансирането е ЦЕЛЕВО, което означава, че може да бъде използвано САМО и единствено за целите на този проект, а не за каквото си реши кметът на общината. 

ПОЕМАНЕТО НА ДЪЛГ е съвсем различен финансов инструмент от ПОЛУЧАВАНЕ НА ЗАЕМ, именно затова и звучат по различен начин. Поемането на дълг означава, че Община Благоевград може да се справи сама със собствения си бюджет и то при днешните условия с този проект, а не че ще залага или ипотекира някаква собственост. За пример искам да дам нашата държава, която само за тази година е предвидила в бюджета си поемане на дълг в размер на 7. 3 милиарда лева.

За съседната ни държава Гърция мисля, че е излишно да давам пример как живеят хората, въпреки големия дълг, който имат. 
 Такси и данъци на жители на община Благоевград НЯМА да бъдат променяни заради изпълнението на този проект! Няма никаква връзка между проекта и данъците! 
 Колкото повече се бавим с развитието на Благоевград, толкова повече ще изоставаме от другите. Живеем в толкова динамични времена, в които животът поскъпва с всеки изминал ден. Времето е ценен капитал! Неслучайно Общини като Бургас, Варна, Пловдив, Русе и други са кандидатствали като бенефициенти по същия финансов механизъм. 

Общината няма за цел да създава работни места, но Общината има за цел да създава добри условия за живот на жителите и гостите на Благоевград. И тези условия ще довеждат до това, че все повече хора, както и инвеститори да се насочват за туризъм или местоживеене в Благоевград. 

За пръв път в открития басейн ще потече минерална вода, която е едно от големите богатства на нашия град, но много малко хора знаят за нея. Ние имаме това богатство реално и то не фигурира само в герба на Благоевград. Досещате ли се за населено място, което да има минерална вода и да не е изградило басейн?! Без значение дали е град или село, всяка общност се възползва от това, а Благоевград е областен град и притежава инфраструктура точно за такова съоръжение. 
 

Ще се изгради модерен паркинг за превозните средства. 
 

Ще се реновират по най-модерен и ЕКОЛОГИЧЕН начин прилежащите площи към басейна, които всъщност представляват познатия Ви парк „Бачиново“. НЯМА да има урбанизация и бетон, каквито лъжи се тиражират, а ще е точно обратното - замяна на асфалта с щадящи природата материали, изграждане на екопътеки и велотрасета, пешеходни мостове над реката, осветление, поливни системи, допълваща растителност и много други неща, за които гражданите сами дадоха идеи. 

 Проектът ще се реализира изцяло върху земи, които са общинска собственост и по действащи подробно устройствени планове към момента. Няма да се извършва изменение на ОУП! 
 И всичко това ще бъде ОБЩИНСКА собственост, а не частна, не на някой приятел на кмета, например. По този начин ще гарантирам, че тези блага ще бъдат за ВСИЧКИ, независимо от това кой е кметът на общината. 

Още, когато тази тема влезе и заинтригува за първи път благоевградската общественост, аз се вслушах в гласовете на хората, разбрах техните страхове, поради което и оттеглих предложението си в частта, касаеща закрития басейн, макар да съм убеден в успеха и на тази част от проекта. Няма как да оттегля обаче възможността да изградим басейн за децата на Благоевград и да направим още по-красив нашия парк „Бачиново“! 

Важно е да подчертая, че след приемането на програмите за бъдещото европейско финансиране и при евентуално наличие на безвъзмездно финансиране на проекта или части от него по някоя от тях, то получените сега средства могат да се ползват като мостово финансиране, именно защото са по европейски финансов механизъм ФЛАГ. Или по-простичко казано, ако се появи безвъзмездно финансиране по някоя от програмите, то получените сега средства ще бъдат безвъзмездни. 

По тези причини и с тези мотиви, внесох в Общински съвет предложението за изграждане на открития плувен басейн с довеждане на минерална вода, изграждане на паркинг и изграждане на голяма паркова зона около басейна.

Стойността на проекта е в максимален размер не НА, а ДО 17 348 339 лева и паричните суми могат да бъдат усвоявани, едва след провеждане на законовите процедури и доказаното изпълнение на дейностите. 

Този проект е един от ключовите за развитието на Благоевград и аз се надявам той да не бъде спиран с празно говорене и фалшива загриженост за бъдещето, след като именно такива проекти отварят бъдещето на нашата община.

Енергията на общинските съветници, както и на гражданското общество, трябва да бъде насочена не в посоката ДАЛИ да се случи, а КАК ще се случи. Това е истинският контрол върху кмета и така трябва да бъде! 

И за финал искам да кажа, че това не е проектът на кмета, а е проект на Благоевград, независимо кой е кметът! Аз нямам самоцел и моята философия е, че няма нещо на всяка цена, така че каквото реши Общински съвет, това да бъде! 

Благоевград е нашият общ дом и той ще бъде такъв какъвто си го направим ние самите!  

69 коментара
17 Май 2022 11:24 | До горния
Оценка:
17
 (
31
 гласа)

Не може ли просто с един булдозер да се заравни всичко и да се приключат мъките с открития и закрития басейн? Една гола поляна би била много по-добро решение от разрухата в момента и от напъните за безмислени заеми


17 Май 2022 11:32 | И те така.......
Оценка:
15
 (
23
 гласа)

Много е интерсено, как след започването на строежите на едни кооперации малко по-горе по алеята, се появиха трези проблеми с водите . Най-добре общината да продаде този имот в който се намира басейна и плажа, на някоя фирма близка да властта, и да цъфнат едни хубави кооперации .....на едни 1500 евро на квадрат ....Та да има и за фирмата и за общинските съвтници .....и за всички по веригата.....


17 Май 2022 11:36 | Нана
Оценка:
13
 (
21
 гласа)

Кметчето чудесно се олицетворява със заглавието на Агата Кристи :"Зло под слънцето" :))))


17 Май 2022 11:41 | Ясен
Оценка:
-8
 (
16
 гласа)

Има нужда от спешен ремнонт, успех, кмете


17 Май 2022 11:49 | Киро
Оценка:
-11
 (
21
 гласа)

Браво, кмете! Искрено се надявам да стане проекта и да си имаме басейн. Успех!


17 Май 2022 11:54 | Уникален Кмет
Оценка:
23
 (
35
 гласа)

Не мога да повярвам, че г-н Стоянов бърка дълг с финансиране. Няма дълг който да се е трансформирал в безвъзмездно финансираане. Като виден и начетен юрист г-н Стоянов би трябвало да го знае. Също така би трябвало да знае и термините - "въвеждане в заблуждение", "безстопанственост" и "злоупотреба с обществени средства", а също така и да знае последствията от тях. Г-н Стоянов ще остане в историята на града ни като най-неадекватният кмет, довел общината до рекоден ДЪЛГ в историята й.


17 Май 2022 12:09 | Румен
Оценка:
-13
 (
23
 гласа)

Дано успее кмета да осъществи чудесните си идеи. В най-красивия ни парк и най-посещаем, да има такава мизерия, толкова тъжна гледка...


17 Май 2022 12:09 | Ку
Оценка:
12
 (
20
 гласа)

Утре ке се изтропам у Банката за ДЪЛГ, не за ЗАЕМ, та белким вместо да връщам, они да ми дадат още!


17 Май 2022 12:10 | Добри
Оценка:
-8
 (
20
 гласа)

трябва да има промяна! не може тази гледка да продължава да се намира в Благоевград, не бива да го допускаме! Успех!


17 Май 2022 12:21 | Срамота
Оценка:
27
 (
31
 гласа)

Кмете, срамота е да закопаеш града с този великански заем и да манипулираш хората със снимки и обещания за светло бъдеще. Закопваш ни, раздвате си комисионни, заминаваш си и после ние ще останем да плащаме.


17 Май 2022 12:22 | ИСТИНАТА
Оценка:
22
 (
32
 гласа)

аргументите на кмета са смехотворни. това е огромна измама с цел да се нагушат едни пари за сметка на благоевградчани. пари, които кметът има да връща на хората, финансирали кампаняита му и да има за следващата кампания. изключително важно е това да се спре, за да не се нагушат и схемаджиите общински съветници, които после с тези пари ще плащат по избори (освен за новите си Ес класи).


17 Май 2022 12:23 | Илия
Оценка:
-14
 (
24
 гласа)

Кмете, с теб сме, искаме бъдеще за града ни, подкреояме те напълно


17 Май 2022 12:25 | Петрова Ваня
Оценка:
-13
 (
25
 гласа)

Мног ми е интерсено, тези, които плюят тук и отхвърлят идеята за развитие на Благоевград, дали ще бъдат доволни, когато децата им тръгнат да търсят реализиация на друго място. Трябва да дадем шанс на града ни Успех, г-н Стоянов


17 Май 2022 12:25 | до ИСТИНАТА
Оценка:
11
 (
23
 гласа)

в грешка си, байо. тези пари, дето ще се откраднат ще се похарчат 5 пъти до изборите. за изборите ще се измисли нешо още по-уникално - Пирин в Шампионска лига, логистичен парк на пазара и индустриална зона на Ловния дом. няма такива измамници ей.


17 Май 2022 12:26 | Кирил
Оценка:
-6
 (
18
 гласа)

Много ясни и точни аргументи, много добре е казано всичко, но на простия народ няма как да му отвориш очите, това е


17 Май 2022 12:26 | До Истината
Оценка:
-4
 (
18
 гласа)

толкова остарели тези използваш, толкова лъжи и измилици пишеш. Как всички кметове, според вас искат да крадат и да мамят? това е бъдещето на Благеовград, този парк, тази инвестиция и трябва да се случи, не заради друг, а заради самите нас. Работещите хора, са виновни хора, винаги, навсякъде. По-добре нищо да не се прави, за да няма такова изливане на помия . ебати народа сме


17 Май 2022 12:28 | Малинова
Оценка:
1
 (
13
 гласа)

Гледката в момента е ужасна, не можем да позоволим да продължава така. Надявам се кметът да успее да направи всичо, което е планирал


17 Май 2022 12:30 | до слугите на кмета тук
Оценка:
8
 (
18
 гласа)

Кмете, като гледам с какви аргументи те защитават тука разни слуги, трябва да ги сменяш. Това ли успяха да измислят!? Къде по-умни хора има. Стегни се малко!
Слуги, помислете малко повече! Слаби аргументи. Ще ви сменят така.


17 Май 2022 12:33 | Соня
Оценка:
-3
 (
19
 гласа)

супер идея, дано се осъществи. гледката е потресаваща


17 Май 2022 12:37 | Красимир Григоров
Оценка:
0
 (
18
 гласа)

Преди време това беше перлата на Благоевград, сега е пълна разруха. Предполгам, чче е соборище на бедомници и наркомани. трябва да обединим усилията си и да направим нещо, за да се промени тази част на града. При тази инфлация, този заем няма да се усетити, но полозите от всичкко онова, което ще бъде направено ще бъдат огромни за всички нас, за години напред


17 Май 2022 12:59 | Киро
Оценка:
-4
 (
20
 гласа)

Дерзай, кмете! Дано се случи замисленото. Колкото до шибанитр коментари, да го д@хат подлогите, които не мислят, развитието на Благоевград


17 Май 2022 13:01 | Киро
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

оди да се печеш на открития плаж.


17 Май 2022 13:12 | Djon
Оценка:
3
 (
11
 гласа)

Изчекай изборите, ако спечелиш тогава прави


17 Май 2022 13:37 | Александрина Пандурска
Оценка:
22
 (
30
 гласа)

Г-н кмет, може ли да отговорите, колко пари струват предпроектните проучвания, публикувани на сайта newblg. bg? И защо те не са правени от благоевградски експерти архитекти, геодезисти, ландшафтни инженери? Кой ви е позволил да харчите пари от бюджета, за да подготвяте нещо, което още не е гласувано и на пръв поглед среща предимно неодобение - от камарата на архитектите, от икономисти, разумни граждани? Дали тези проучвания не струват колкото един референдум за и против заема за Бачиново, който така умело искате да избегнете и да оплюете като ненужен и скъп? Защо криете обществена информация? Проектът изглежда мъглив и крайно несериозен още преди да е започнал. Доверието към Общината се срина до нулата в последната година.


17 Май 2022 13:37 | Рилка
Оценка:
-3
 (
19
 гласа)

Дано здравият разум надделее и Благоевград да има един красив парк. Успех на начинанието


17 Май 2022 14:04 | Адриана Топурска
Оценка:
4
 (
10
 гласа)

"Въпреки Ковид и кризата след него, въпреки войната, която влияе върху всички сфери на обществения живот, въпреки голямото забавяне за европейско финансиране и липсата на КОНКРЕТНИ програми, по които да се получи такова, " аз бих добавила и "въпреки всички аргументи, изказани от професионалисти против този проект". Тези хъс и ентусиазъм са похвални! Само се чудя защо ги влагате в нещо, което е nice to have, при положение, че има толкова много належащи въпроси на дневен ред! Няма да повтарям аргументите от неприсъственото обществено обсъждане. Надявам се да сте прочели становищата на всички участници!


17 Май 2022 14:04 | в изгнание
Оценка:
13
 (
21
 гласа)

Илко, избори идват! От коя парти ще си на следващите! С тази няма шанс на следващите. В последно време си на страната на певците! Може би Луна е следващото ти поприще!


17 Май 2022 14:15 | Вили Магурев
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Още колко да ви чакам за този проект


17 Май 2022 14:59 | Браво Илко!!!
Оценка:
0
 (
12
 гласа)

И за финал искам да кажа, че това не е проектът на кмета, а е проект на Благоевград, независимо кой е кметът! Аз нямам самоцел и моята философия е, че няма нещо на всяка цена, така че каквото реши Общински съвет, това да бъде!
Благоевград е нашият общ дом и той ще бъде такъв какъвто си го направим ние самите!


17 Май 2022 15:24 | айдеее
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

хората искат промяна ама не искат да се направи нужното, затова сме в мизерия


17 Май 2022 15:27 | дка
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

хората не трябва да имат думата за този проект защото масово народа е прост, грешката на кмета е, че се допитва до общественото мнение което в провинциален град логично е с нисък капацитет


17 Май 2022 15:39 | тцтц
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

преди да теглиш кредити започнете редовно да си искате наемите на общинските обекти тротоарни те права в релни размери такаси смет и всичко а така наречените ни фалирали смешни бизнесмени общински съветници колко плащат за минералната вода мама кажа и ония от езерец колко плащата за операта същите тези дето завякоха с предишния наем общината и се нареди пак на търга поставен да го печелият колко и как се одаде зелената къща без търг и конкур с на кого без наем, как ноември месец се засаждаха теменужки насред зимата няма случайни неща и още и още сле 1 година има избори спечели ги и тогава взимай заем, к олко плащат общиските съветници роячки мама кажа тасков и още за помещенията който ползват за жълти стотинки ли


17 Май 2022 15:45 | Плаж мала
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

Там не може да се строи заради подпочвените води. Подпочвените води ще глътнат заема от 40 милиона лева който гражданите ще връщат с години.
Никакъв заем, защото заема ще тежи с години като воденичен камък на гърба на данъкоплатците / гражданите.


17 Май 2022 15:46 | Браво Илко!!!
Оценка:
-2
 (
10
 гласа)

Колкото повече се бавим с развитието на Благоевград, толкова повече ще изоставаме от другите. Живеем в толкова динамични времена, в които животът поскъпва с всеки изминал ден. Времето е ценен капитал! Неслучайно Общини като Бургас, Варна, Пловдив, Русе и други са кандидатствали като бенефициенти по същия финансов механизъм.


17 Май 2022 15:55 | Георги
Оценка:
10
 (
12
 гласа)

Бахти пропагандната статия. От словоизлиянията на кмета, през снимките, до сърцераздирателния епилог. Не било дълг, било заем. Отговори простичко: Ще се теглят ли пари, които Общината трябва да връща, или не? А не може ли просто Аквапарка да се отдаде на концесия за 10 години на някой частен предприемач да го стегне и ако не изпълнява параметрите по договора, да се развали концесията. Кому е нужен тоя дълг, кому е нужно цялото това безмислие??


17 Май 2022 16:08 | селянин
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Спечели другата година пълен кметски мандат, тогава значи хората искат заема, защо фирма завлякла с наемите общината пак ползва обекта (операта) още не са си платили предишния наем, как и на кой дадохт зелената къща без търг и наем коя фирма печели поръчките за теменужките засадени през зимата, на кои съветник жена му певица ще участва в фестивала този месец и какъв и е хонорара колко ще струва на нас този фестивал, колко плащат и редовно ли ползващите минералната вода два хотела в града, следкато се дадоха милиони за видеонаблюдение защо не работи, има общиска охрана с джипари возещи се без полза също на скоро обявихте че назначавате още охрана за превенция и контрол след като има полиция на общинската собственост.


17 Май 2022 16:20 | Камелия
Оценка:
-4
 (
12
 гласа)

дано се осъществи идеята на кмета! Град се оправя трудно, особено след такъв погром. Дано успеят да върнат града в нормален и красив вид, както всички го помним


17 Май 2022 16:21 | Илияна
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

Благоевград има нужда да се развива и вярвам, че трябва да се започне отнякъде. Това може да бъде парк Бачиново, хубаво е да позволим нещата да се случват. защо сме такива маскари, бе


17 Май 2022 16:23 | Пандурски
Оценка:
-8
 (
12
 гласа)

Значи, проектът е перфектен, а Александрина да не хейти, че довечера няма да ѝ дам


17 Май 2022 16:24 | Камелия
Оценка:
-6
 (
12
 гласа)

искам Благоевград отново да стане емблема на пиринския край! Успех в начинанието! Благоевград иска това! Троловете, които плюят по идеята са 5 човека, които търкат пръсти в клавиатурите по цял ден! Кмете, имаш подкрепата на Благоевград, на жителите на града, на онези, които милеят за този красив град, който е с огромен потенциал!


17 Май 2022 16:30 | ОбС
Оценка:
-4
 (
10
 гласа)

Общинските съветници, които отричат идеята са гонят личните си интерси, опитват се да привличат внимание, обърквайки хората. Градът ни трябва да ес развива, а такива като тях пречатт


17 Май 2022 16:34 | Огледах те св
Оценка:
-6
 (
10
 гласа)

Огледахте се в един проект, който дава бъдеще. Браво на Илко, някакви тъпи и недомислени коюентаторчета дискутират и не мислят за Благоевград. Подкрепям сегашния кмет.


17 Май 2022 17:08 | Кдкфкфк
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Общинските съветници да започнат да си плащат данъците и наемите към Общината. А този басейн с един булдозер да се зарие и да се направи поляна с цветенца, дървета, пейки. Илко да се маха, този айдук


17 Май 2022 17:39 | Гражданин
Оценка:
-6
 (
8
 гласа)

Освен че ще стне красиво, ще носи пари за града ни, бизнеса ще се развива. ДАно успее всичко това.


17 Май 2022 17:50 | селянин
Оценка:
10
 (
12
 гласа)

идват избори и трябва парса за да се купува вот.. историите за аквапарк са за малките деца! на всички ни е ясен скрития замисъл тука!


17 Май 2022 18:22 | До селянин
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

При теб и с пари няма да се получи, така че стой на село и не давай акъл


17 Май 2022 18:58 | Хм
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Тоя няма да спре да се опитва да манипулира хората, само и само да вземе заема и парите. На това се казва безсрамник! Коя е гаранцията, че догодина той ще е кмет или дай да вземем сега парите, а другите да се оправят. Ако се вземе решение от ОбС за вземане на кредита, предлагам да се организира протест. Не съм съгласен да връщам пари за удоволствието на някакъв лъжец, който временно си вее панталона и се изживява на кмет!


17 Май 2022 19:05 | Илиян
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

Аз не го искам тоя кмет! Оставка! Един пукаше заря за щяло и нещяло, лепеше банкноти по челото и накрая вън, ся тоз чиляк се прочу с раздуване на администрацията, десетки общински дружества, заплати, издръжки, снимки с всякакви посланици, измислени инвеститори и накрая нищо, ама голямо нищо!!!!!


17 Май 2022 19:15 | ДАААМ
Оценка:
-5
 (
7
 гласа)

Всички коментраи против са от едни нереализирали се политици. Аман. Успех, Стоянов, Успех, Благоевград


17 Май 2022 19:25 | Едно овчарче от Лиляново
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Ако не са тулупите, които му платиха изборите, тоя е кръгла нула!
Тук прозира палахано, спрелия/фалиралия с кафенета радо, мизерният собственик на киното!
Чакали да избият постата!
Нека Радо да каже, защо Мемо не работи?


17 Май 2022 20:14 | грамада
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Илко иска да вземе парите и да си ги мушне в джоба заедно с неговите дружки, а догодина другият кмет който ще дойде да му мисли как ще се оправя.


17 Май 2022 20:24 | DAAA
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Галчев затова се отказа проекта бе плаж и откъм ул. Хайдукови до бензиностанцията кооперации, но мисля Паскалев му отказа нещо не се разбраха за едни пари. После дойде и кризата и те така..... та до днес.....


17 Май 2022 20:36 | ТОМА
Оценка:
-2
 (
8
 гласа)

Томчо, впрегнал си бившите да драскат, тази с мерца още ли смуче или онази от Милано, списъкът е дхлеф. Колкото и да драпаш няма да ти се случи. Илко е светлинни години пред теб


17 Май 2022 21:30 | ГРОБАРИЯ
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

кредитът които готви да изтегли тръчи лажи не е за откритият басеин а за връщане на заем на палаханов и компания за спонсорството на изборите както и да си усигури за следващите. а ние ще връщаме .всички пред обшината с тоягите и да го спрем и изхфърлим. както сме го избрали.


17 Май 2022 22:40 | Айдар
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Кмете, направи нещо елементарно и полезно-водопровод и канал по Айдаровско шосе. Хората строят къщи, инвестират, а ти не правиш нищо и ги принуждаваш да проектират и строят септични ями в 21 век. Срам!


17 Май 2022 22:42 | Айдар
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Кмете, направи нещо елементарно и полезно-водопровод и канал по Айдаровско шосе. Хората строят къщи, инвестират, а ти не правиш нищо и ги принуждаваш да проектират и строят септични ями в 21 век. Срам!


17 Май 2022 23:20 | 223
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Сега пък Томов ви е виновен, тц тц . Дреме му на него за лъжеца Търчи кажи. Томов има много предимства, ама едно е важно - достойнство и чест, нещо което примАта Илко няма!


18 Май 2022 06:54 | Чо
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Томов няма достойнство и чест. Камбитов също. Илко също.
Но тая гледка на Бачиново трябва да се махне. Против спа и закрития басейн. Да се назначават после хора, които са болни или самотни майки и т. Н. Кметът да се изчисти от служители, които всяват омраза и работят за определен кръг от хора. Да си смени и защитниците на комплекса, защото са дълбоко компрометирани. Да махне директора, който е свързан с тях. Общината е лош стопанин и произвежда корупция защото позволявапозволяванеме. В Европа има практика обществените басейни да са с доста ниска цена, да не ни въвеждат в лъжи. И аз съм за ако общината не го отдава на концесия.


18 Май 2022 07:58 | киро бишето
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Докато си имаме съветници, като Мама кажа, Ради Тасков и другите селяци, мислещи само за собственото си благополучие, а не за общото, в града ни нищо нема да потръгне!


18 Май 2022 08:39 | ФАКТ
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Няма как да имаш, ако не дадеш. Не вижам нищо лошо да се изтегли дълг, за да направим нещо, което ще е от полза за години напред и то за всички хора в града. Страхотна идея, дано успее


18 Май 2022 09:20 | Терзиев
Оценка:
-4
 (
6
 гласа)

Браво на Стоянов! Дано успее и да затвори устните на разни измислени драскачи, оински съветници и новите стари дето се гласят за избори


18 Май 2022 12:04 | ае чиба бе
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

И как аквапарк и паркинг ще връщат 30 млн. дълг? И за колко години? Къде са ти заводите, IT хъбовете и индиустриалните зони които обеща? Градски парк щял да издържа Благоевград. Кой е толкова малоумен да се върже на тия идиотии.


18 Май 2022 12:58 | ДО КМЕТА
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

ИЗБОРИТЕ ДРУГАТА ГОДИНА СА ТВОЯ РЕФЕРЕНДУМ И ИСКАТ ЛИ БЛАГОЕВГРАДЧАНИ ЗАЕМА ЗА ТВОЯ ПЛАН ПРОСТО Е ПЕЧЕЛИШ НОВ ПЪЛЕН МАДАТ ОЗНАЧАВА, ЧЕ ЖИТЕЛИТЕ ИСКАТ, А НЕ СЕГА ИМА НЯМА ГОДИНА ДА ИЗТЕГЛИШ КРЕДИТ ГУБИШ ИЗБОРИТЕ И НОВИЯ КМЕТ НЕ НА ТВОЯТА ИДЕЯ КАКВО ПРАВИМ, ТА ТАКА МЕСТНИ ИЗБОРИ РАВНО НА РЕФЕРЕНДУМА ЗА ЗАЕМА .АКО ЛИ НЕ ЗНАЧИ ЕДИНСТВЕНАТА ТИ ЦЕЛ С ТОЯ ЗАЕМ Е ДА ОТКРАДНЕТЕ КАТО ЗА ПОСЛЕДНО С ШАЙКАТА ПАЛАХАНОВЦИ ОКОЛО ТЕБ


18 Май 2022 13:36 | Aad (yearly tourist)
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

We love the pool, I hope we can go there again sometime in the future. I do not know about the local politics. In Holland the municipalities spend our tax money also on good zwimming facilities. For the good health of the people. Bravo Blagoevgrad, for your people and our fun restore the pool.


18 Май 2022 18:31 | 1
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

един лъжлив боклук обещаваше работни места


18 Май 2022 20:32 | Кирил
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Браво! Да дадем бъдеще на децата си!
За един по - красив и по - спокоен Благоевград!


18 Май 2022 20:56 | стар джумайлия
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Уважаеми съграждани! Пак се опитва да ви успива и лъже това измамно кметче. Става въпрос именно и само за кредит от ОББанка, за период от 15 години. Всички други мантифари и споменавания на фонд"Флаг" и разни други мъгляви подробности са само прах в очите ви. Я кажете как един плаж ще върне парите от такъв кредит!!! Това са смешни работи и зад тях прозира едно единствено нещо-КМЕТА ГЛЕДА ДА ДОКОПА КРУПЕН ПРОЕКТ, ЗА ДА МОЖЕ ДА СИ ПОДСИГУРИ ПАРИЧКИТЕ ЗА СЛЕДВАЩИ ИЗБОРИ. А истината е и че горе в центъра на партията му ИТН вече не го броят за нищо след като го разбраха що за стока е. Останаха му МАГУРЕВ И КАМБИТОВ, НО ТЕ ИСКАТ РЕСТО ПРЕДИ ДА СЕ ХВЪРЛЯТ ОТНОВО ДА МУ ПОМАГАТ. Това е.


19 Май 2022 09:56 | Wow
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Тази статия все едно е писана от НЕДЕЛЧО. Направо взимайте си версиите и марш от града НИ смешници!!!


19 Май 2022 10:00 | Wow
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Искам да знам ТИ-кмете какво свърши за твоя кратък мандат? Какво подобри в града ни, или да засъдиш малко японски череши и това е промяна? Моста за Покровник, чак сега ли се сети че трябва да се ремонтира и то още не е тръгнала процедурата. Преди да ни ЗАДЪЛЖАВАШ с подобни ЗАЕМИ вземи си оправи най-належащите проблеми в общината. Така или иначе повече няма да гласувам за теб, но с подобни СХЕМИ в комбинация с НЕДЕЛЧО до никъде няма да стигнеш!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар