Кметът на Разлог Кр. Герчев: Поставих пред премиера въпросите за по-нататъшно модернизиране на училищните бази и детски градини в общината

17 януари 2021 19:34   2 коментара   4760 прочита


С изключителна гордост, в едно от най-модерните училища в България – Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство – гр. Разлог, посрещнахме премиера Бойко Борисов, министъра на образованието Красимир Вълчев, зам.- министъра на регионалното развитие Николай Нанков и евродепутата Андрей Новаков. 

Заедно с директора на Професионалната гимназия по механизация на селеското стопанство – Разлог, Таня Димчева представихме добрите инвестиции в училището - в технологии, техника, училищна база, както и съобразяване на учебните програми и специалности с изискванията на съвременноста. 

Запознах премиера и министрите с постиженията и модернизирането на всички училища и детски градини в община Разлог. 

Министър-председателят подчерта значението на новите специалности на училището за реализацията, както и съвременната училищна база на Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство, и пое ангажимент, заедно с министъра на образованието, да ни подпомага в по-нататъшното развитие и модернизиране на училищата и училищната база в община Разлог. 

Поставих пред премиера въпросите за по-нататъшно модернизиране на училищните бази и детски градини в община Разлог и за съдействие, относно: 

- Изграждане на физкултурния салон на училището в село Баня; 

- Саниране на училищната сграда в село Елешница; 

- Модернизиране на детската градина в село Елешница; 

- Ремонт на физкултурния салон на училището в село Бачево; 

- Саниране на сградата на училището в Горно Драглище .

С особено внимание поставих проблема за осигуряване на нов рентген на МБАЛ Разлог, който, в условия на пандемия, се натоварва много и трудно отговаря на потребностите ни. 

Премиерът и министрите изразиха удовлетворението си от развитието на община Разлог и как в партньорство институциите могат да се  решават значими човешки проблеми. 

Искрено благодаря на премиера Бойко Борисов и на целия екип на правителството за подкрепата и разбирането, което като кмет срещам при разрешаването на всеки проблем, свързан с развитието на община Разлог.

Убеден съм в доброто и ползотворно сътрудничество и занапред, заяви кметът Красимир Герчев след визитата на премиера Бойко Борисов в Разлог вчера.

 


Още за: Герчев   ралог   премиер   училища   Още от: Общество

Принтирай статия
2 коментара
18 Януари 2021 04:31 | гошо
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

за ски пистата защо не го пита началника ти бе Тулуп, той не те ли пита за Гюров заместник кмета срещу който тече проверка за крадни в особени големи размери... или се отчетохте с едно куфарче като тия вчекмеджето пл 500


18 Януари 2021 07:30 | Разлог
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Редовните лъжи стереупор изолации и салони
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар