Кметът на Разлог Кр. Герчев даде старт на саниране на сгради в Разлог

05 май 2018 10:37   1 коментар   4711 прочита


Кметът на Разлог Красимир Герчев направи символична първа копка по проект „Повишаване енергийната ефективност на многофамилни жилищни сгради в град Разлог – втора група” (СС "Многофамилна сграда Язо 13" - ул. "Георги Бенковски" 1, СС "Многофамилна сграда Надежда" - ул. "Шейново" 4, СС "Град Разлог, Община Разлог, улица Шейново, вх. А и Б” - ул. "Шейново" 6, СС "Блок Илинден" - ул. "Илинден" 10, СС "15 Ятака" - ул. "Цар Иван Асен" II, бл. 1)“. Събитието се състоя пред входа на блок на ул. „Шейново” № 4 в град Разлог.

Присъстваха представители на сдруженията на собствениците на блоковете по проекта, представители на фирмите изпълнители, служители на Общинска администрация – Разлог, жители и гости на града.

По проекта ще се изпълнят строително-монтажни работи, които включват топлинно изолиране на външните стени, подмяна на прозорци и врати със система от PVC профил и стъклопакет, топлинно изолиране на покрив и под, ще бъде осигурена достъпна среда за хора в неравностойно положение, ще бъдат изпълнени и други мерки набелязани при извършения енергиен одит на сградите. Основна цел на проекта е да се достигане по-висок клас на енергопотребление във всяка една от многофамилните жилищни сгради, да бъдат намалени разходите за енергийно потребление и емисиите на парникови газове в Разлог. Очаква се да се осигури по-добро качество на въздуха, условия за живот и работна среда.

Общата стойност на проекта е 1 297 408.59 лв., финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г.

Мила Костова


Още за: Кр. Герчев   копка   проект   Още от: Общество

Принтирай статия
1 коментар
06 Май 2018 21:31 | Цветанов
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Скрите се некаде бе нагледци
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар