Кметът на Петрич Д. Бръчков: Днес нови 100 човека са под карантина!

03 април 2020 18:45   16 коментара   11659 прочита


Над 100 граждани за един ден поставени под карантина в община ,това съобщи кметът на община Петрич  Димитър Бръчков ,който днес проведе поредната си работна среща с институциите, за  координирне на действията между тях в извънредната ситуация . Ето какво сподели Д.Бръчков :

Благодаря за съдействието на ДГС „Петрич“ и ДГС „Първомай“, както и на Пощенска станция- Петрич. На проведена работна среща с директорите на горските стопанства г-н Делин и г-н Ефремов уточнихме, че имат готовност да се включат в доставянето на храна, медикаменти и друго неотложно за хората, живущи основно в най-отдалечените и труднодостъпни села на община Петрич.

Отделно от това е постигнат консенсус Общината да съдейства на Пощенската станция и нейните служители при изплащането на пенсиите във високопланинските села със съдействието на кметските наместници и общински автомобили. В другите села ще бъдат осигурени по двама служители на Пощата, ако е необходимо и от Общината, за да не се допуска струпване на хора. Само преди ден 400 души по официални списъци бяха под карантина в община Петрич, 50 са с отпаднала карантина.

До днес сутринта те са с 100 повече. Насочвам вниманието към тези хора и техните семейства. Да бъдат отговорни! Имаме много обаждания на петричани, прибиращи се от Англия, които търсят информация. Коментираме непрекъснато с медицински лица и полицията, а изводът е, че много хора спестяват информация, когато кацат в други областни градове и не попадат в списъка на РЗИ. Това е големият проблем за всички ни! Провокирам съм от вчерашните изявления на част от съветници, които се поинтересуваха от болницата след случая с пациента от с. Плоски.

В същия ден имаше и пресконференция на патриотична партия – никъде другаде в нито една община такова поведение няма. Да се движиш на ръба на страха и неизвестното, да правиш политики. Относно болницата искам да попитам: Колко от съветниците са отишли на място в болницата, за да се интересуват каква е ситуацията там, преди да дават оценки за работата на медицинския персонал, да правят квалификации и дават оценка за работа в болницата? Нито един не е отишъл да провери, а е свършено много работа!

Оценявам разумният подход на голяма част от съветниците, които не търсиха публичност, но подходиха отговорно в тази ситуация, защото няма нужда от истерия, тя не помага. Относно част от предложените от партиите икономически мерки искам да подчертая, че съм изумен - предлагат се мерки спрени със закон централно.

Такса битови отпадъци, която толкова се спряга и служи за словесна еквилибристика на всеки трябва да е пределно ясно, че идва при нас, пращаме я на министерството и оттам към депа. Някои я включват като икономически мярка. Такъв вариант не е залегнал дори в Закона за извънредното положение. Предложената мярка звеното „Домашен социален патронаж“ да снабдява плодове и зеленчуци от местни стопани звучи добре, но точно тези, които го предлагат ще са първите, които ще пуснат сигнали срещу това, защото има закони, нормативи, които трябва да се спазват и ние ги спазваме.

Имаме поне 60 предложения за частни и инвеститорски намерения, които чакат решение и затова благодаря на съветниците, които са подкрепили в края на месеца да има и редовна сесия. Чухме някои възкръснали в политиката да обясняват за обществените поръчки, които се провеждат. Някои да видя в Закона за извънредното положение да е залегнала промяна в ЗОП? Не, защото държавата, институции и общини трябва да функционират, има належащи проблеми за решаване.

Да спрем тогава поръчките за новите сондажи и помпи за питейна вода на Петрич? За кръговите кръстовища, за уличното изкърпване? До момента 38 заповеди за ПУП-ве и разрешения за строеж чакат, а те са на физически лица и на бизнеса за нови производствени и индустриални инициативи – нов база на АВВ, за нов завод по пътя за оранжерийте и много други.

Ние сме хората, заедно със съветниците, които трябва да вдъхваме доверие и спокойствие, а не само да искаме извънредни сесии с единствената идея да си прочетем декларациите! 

16 коментара
03 Април 2020 20:51 | Петрич
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

Слаб кмет си ти не можеш сам дасе контролираш


03 Април 2020 21:08 | 222333
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

копелета защо не си напишете имената защото сте кефали путки непоръбени та тои е наказан 4е управлява петри4 в този тежък момент а всеки от вас е като тъпак


03 Април 2020 21:24 | Ивайло
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Мале Кмете колко си отчаян и колко си зле. Щом за два ни пет пъти се появяваш много са ти бръкнали с истината където не трябва. Ама и да искаш няма какво да направиш, защото нито ти нито тези покрай теб имате умствен капацитет да предложите нещо действащо! Иди си с достойнство преди народа да те изхвърли!


03 Април 2020 21:29 | Смилян
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Най слабия кмет до сега да не кажа даже гола вода! Кмете истината боли, но от нея се взимат поуки! Вместо да се сърдиш си вземи поука да не ти я даде народа!


03 Април 2020 22:05 | гошо
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

Кмете, змията хапе най-много преди да умре! Излишно се хабиш, както сам казваш "на всеки му идва времето" Е дойде и твоето време! Ако все още не си го разбрал, време е да се освестиш!


03 Април 2020 22:05 | гошо
Оценка:
-3
 (
3
 гласа)

Кмете, змията хапе най-много преди да умре! Излишно се хабиш, както сам казваш "на всеки му идва времето" Е дойде и твоето време! Ако все още не си го разбрал, време е да се освестиш!


03 Април 2020 23:17 | Анонимен
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

От злоба и завист не можете да живеете ако е толкова неспособен няма пак да е кмет ще се пръснете злобари спрете се вече


04 Април 2020 07:22 | Петрич
Оценка:
-5
 (
5
 гласа)

Този е най слабия кмет а предишния беше по добър


04 Април 2020 07:23 | Петрич
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Абе целата община във един чувал и у Струма барбар със Бръчков и Динев


04 Април 2020 08:49 | от Петрич
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Най успешния Кмет досега. Всичко друго е врели некипели.


04 Април 2020 08:57 | Петричанец
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Само едно питане към От Петрич. Днешния Петрич, който го виждаш в момента е благодарение не от сегашния кмет ми драги, а от много от по по предишните кметове. Това, че е от миризливата "герб"не го прави успешен както го описваш. Приятен ден и мисли по трезво като коментираш.


04 Април 2020 09:23 | Стефанов
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Изнасят ке данни всякакви за коронавируса - брой заразени, излекувани, средна възраст, пол и пр. и пр. Но никъде не се посочва етническия профил на заразените и избекуваните- Например не съм чул нещо относно циганите. Мисля че там е бурето с барута, защото им знаем хигиената, знаем им манталитета да се събират на тумби. Причините може да са две - или няма такава информация, което е лошо. Или пък просто се укрива подобна информация, което е много-много лошо...


04 Април 2020 10:38 | Кефало
Оценка:
-4
 (
6
 гласа)

Най-слабия кмет, управлявал някога Петрич!!! Бръчков=некадърност, Пълен срам и Провал!!


05 Април 2020 08:55 | Петрич
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

И най големата пияница е Бръчков оставка кога


05 Април 2020 15:19 | Петрич
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Най големите духачи на Бойко Борисов са депотата Динев и Бръчков


06 Април 2020 09:27 | До Кмета
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Защо пак сте направили да не може да се харесват негативните коментари отностно нашият СКЪП Кмет БРЪ БРъ
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар