Кметът на община Симитли Ап. Апостолов: До месец започва изграждането на нов мост между Симитли и Ораново

17 юли 2019 09:51   4 коментара   8638 прочита


Мостът от времето на Втората световна война, свързващ град Симитли и квартал Ораново ще бъде подменен. Това увери кмета на Симитли Апостол Апостолов.

Досегашното съоръжение от миналия век, което е доста компрометирано ще бъде премахнато и на на негово място ще бъде построен нов мост. Гаранционните срокове на моста са изтегли още преди повече от 25 години, а от няколко години е въведена забрана за преминавана не тежкотоварни автомобил, които обаче не се спазват. Апостолов заяви, че общината не е в правомощията да упражнява контрол за преминаването на такива возила, а това е работа на КАТ.

"На всички е ясно, че има опасност и едва ли не всеки момент може да се случи ако щете и най-лошото. Разбирам, че някои хора, въпреки всичко си позволяват да преминават през моста и въобще не се притесняват, но това си е за тяхна сметка. Лошото е че може да пострадат невинни хора" - заяви Апостолов.

Обходни пътища има достатъчно, като този през село Железница е удобен за да бъде избегнато преминаването по моста. Усилията на кметския екип осигури място на проектирането и изграждането на новия мост в ЛОТ- а от АМ Струма, който преминава през землището на Симитли. По този начин общината няма да търси допълнително средства, а те ще бъдат осигурени от бюджета на АМ Струма.

Ще бъде изграден един хубав, двупосочен мост със съответните пасарелки, тротоари, улично осветление и всичко останало, което се предполага на едно съвременно строителство. По време на строителните дейности, пътуващите ще могат да използват мостовете при селата Черниче и Железница, като обходният маршрут увеличава пътя с едва няколко километра.

От днешна дата общинското ръководство обмисля и осигуряването на обществен транспорт за жителите на квартал Ораново, на които им се налага да пътуват до Симитли. Това включва и пенсионерите, които получават пенсиите си в пощенския клон в града.

M. Иванов


Още за: мост   подмяна   квартал   Още от: Общество

Принтирай статия
4 коментара
17 Юли 2019 12:00 | Апашко
Оценка:
10
 (
12
 гласа)

Аве кмете тъп ли си или на такъв се правиш от железница моста е забранено, от черниче високите камиони немогат да преминат


17 Юли 2019 20:07 | Д
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Тези няколко километра са 24 отиване и връщане и задължително винетка която досега не е необходима ако колата я ползваш само в общината каквито случай има много


17 Юли 2019 22:38 | Кибико
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Слънце грее дъжд вали, ке има нов мост на Симитли!


18 Юли 2019 06:40 | ХХХ
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Браво Поли, покажи на Камбито как се прави, а камионите ако нема от каде да минават - през рекатааа, кой от каде си избереее !!!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар