Кметът на Дупница сключи важен договор с МРРБ! Газифицират центъра, изграждат жилище за деца и още...

04 април 2018 15:43   1 коментар   4963 прочита


Кметът на община Дупница инж. Методи Чимев сключи договор в МРРБ днес за поредните два успешно защитени проекти. 72 хиляди лева са парите, които ще получи Община Дупница за ремонт и газификация на Центъра за социална рехабилитация и интеграция в града. Десетки са малките пациенти, които посещават Центъра и получават професионални грижи от специалистите в него.

Другата добра новина по същия договор е свързана с осигуреното финансиране по изграждането на преходно жилище за деца от 15 до 18 години. Той е на стойност 390 000 лева и ще бъде за 8 юноши в тази възраст, които ще бъдат впоследствие настанени. Преходното жилище ще бъде изградено в местността „Курт Баир”, където вече функционира ЦНСТ "Надежда", а в момента е в процес на избор на изпълнител за втория такъв център, който ще приюти нови 12 деца лишени от родителска грижа.

Кметът на Дупница днес сключи и договора за новата детска градина в жк. Бистрица, която ще бъде изградена, както и за физкултурният салон в района на ОУ "Неофит Рилски". Двата обекти са на обща стойност 1, 3 млн. които община Дупница ще получи също безвъзмездно.

"Няма как да не съм доволен от свършеното. Заслугата за това е изцяло на служителите в общинска администрация, за което им благодаря. Защитихме всяка стотинка от инвестиционните си намерения, което ще даде възможност да предоставим най-добрите условия за децата и учениците. Районът на бившите казарми сме го обособили като "социална зона" и затова там сме съсредоточили изграждането на другия Център за настаняване от семеен тип, както и преходното жилище. От тук насетне трябва да действаме и още от утре започваме изготвянето на документите за процедурите и за другите две придобивки", заяви инж. Чимев.

П. Попов


Още за: М. Чимев   договор   проекти   Още от: Общество

Принтирай статия
1 коментар
04 Април 2018 17:48 | Гражданин
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Браво!!!!!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар