Кметът на Дупница отказа да седи до председателя на ОбС

29 февруари 2024 13:51   1 коментар   3735 прочита
сн. Фокус
сн. Фокус


сн. Фокус

Председателят на Общинския съвет в Дупница инж. Костадин Костадинов остана на поста си, след проведено тайно гласуване, предаде репортер на "Фокус“. Искането за предсрочното прекратяване на пълномощията на председателя беше оформено в докладна записка, внесена за разглеждане от общинския съветник Николай Табаков.

След разгорещени дебати беше избрана комисия от петима души, която да проведе гласуването по докладната записка.

След тайното гласуване стана ясно, че "За“ предложението са гласували 9 общински съветници. 12 са против. Има и 6 невалидни бюлетини.

"Благодаря за гласуваното доверие, за втори път. Не мога да споделя огорчението си от докладната записка, която е плод на личностно отмъщение и подбуди. Опитът да ми се вмени вина за състоянието на ВиК – Дупница и по този начин някой да си измие ръцете от това, което не е направил – не го приемам.  Докладната е изцяло незаконна. Не може да ми искате оставка за минали периоди“, коментира инж. Костадин Костадинов.

Последва изявление на кмета на Община Дупница Първан Дангов. "Приемам резултата от гласуването. Между нас двамата има не само пропаст, има огромна празнина". По този начин се обърна кметът Дангов към председателя на ОбС.

"Вие бъркате правомощията на председателя на ОбС с правомощията на кмета. Вие си позволявате да формирате политиката по отношение на изпълнителната власт. Очевидно вие не знаете резултатите от последните избори. Схемите по които сте играли с предишния кмет. До вас няма как да седя, моля да ме извините, но аз ще изляза“, каза кметът на Община Дупница Първан Дангов.

Беше направено предложение за прекратяване на заседанието, но то не беше прието. Последва предложение за 30-минутна почивка с цел провеждане на консултации.


Още за: кмет   Дупница   председател   Още от: Общество

Принтирай статия
1 коментар
01 Март 2024 09:01 | човек
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Браво Дангов, най после го разбра Коце, че винаги ламти за пост и очаквай да ти прави мръсно за в бъдеще
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар