Кметът на Дупница М. Чимев подписа споразумението по Оперативна програма "Региони в растеж"

11 май 2016 13:41   2 коментара   3500 прочита


Кметът на Община Дупница инж.Методи Чимев официално подписа споразумението по Оперативна програма "Региони в растеж" за реализиране на инвестиционната програма. Стойността на контракта е в размер на 18 405 545,54 лева. Тези пари са за реализация на Интегрирания план за градско възстановяване и развитие за периода 2014-2020 година.

"Със сключеното споразумение парите са вече осигурени. Така че, сега спокойно мога да заявя, че продължаваме с още по-бързи темпове реализацията на намеренията ни. Готов е вече и работният проект за може би най-мащабните ремонтни дейности извършвани в Дупница последните 50 години, а именно цялостния ремонт в района на и около жк. Бистрица. Доволен съм от крайния резултат и за това благодаря на целия ми екип, на общинските съветници, на служителите от администрацията и на гражданите, които ни помагаха с идеите си", коментира инж.Чимев.

Един от основните проблеми в най-големия жилищен квартал на Дупница е свързан с осигуряването на достатъчен брой паркоместа за автомобили. Това бе и един от проблемите, който бяха поставили живеещите в района на срещата с инж.Чимев преди няколко месеца. В момента има 977 паркоместа, а след ремонтните дейности, броят ще бъде увеличен до 1558. Отделно от това, Община Дупница предвижда изграждането на около 100 клетки за гаражи в периферията на жилищния комплекс, които да бъдат отдавани под наем на желаещите.

2 коментара
11 Май 2016 13:53 | 123
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Евала! Дупнишкия кмет е на светлинни години по-качествен от това парвеню Камбитов, кмета на Благоевград!


11 Май 2016 21:19 | дупничанин
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Дупница НЯМА НИТО ЕДИН САНИРАН БЛОК! Дупница няма нито един саниран общински обект-детска градина, училище или болница1В Дупница не са изплатени парите за представително облекло на учителите и никой не обяснява ЗАЩО! Къде потъват парите на Дупница?
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар