Кметът на блаоевградското село Селище с предложение за бившата здравна служба

19 август 2019 13:05   1 коментар   6563 прочита


Кметът на благоевградското село Селище Благой Панайотов ще внесе предложение как да бъде преустроена бившата здравна служба. Инициативата идва, след като преди дни, пожар унищожи покривната конструкция и втори етаж от сградата в селото. Пред Struma.com кметът Панайотов съобщи, че ще бъде осъществен ремонт.

„Надяваме се, предложението, което ще внесем до кмета Атанас Камбитов да бъде уважено. Заедно със жителите на селото, бихме искали сградата да се запази и да се превърне в общофункционален център. В него да се осъществяват събития, да има родови срещи, да бъде в помощ на хората“, сподели още кметът Благой Панайотов. В село Селище има около 370 души.

„Добрата новина е, че все повече млади семейства започнаха да идват в селото‘. Към този момент има 3-4 семейства, които купиха земя и искат да живеят тук, а интересът към селото нараства“, похвали се кметът Панайотов.

Попитахме го и за „Африканската чума“ по свинете. „В момента има направени списъци, които са предоставени на съответните органи с броя на хората, които отглеждат прасета. Те са около 21 стопани с 27-28 прасета. Хората са притеснени, но се надяват чумата да не стига до нашия район“, обясни кметът на благоевградското село Селище.

Цвети Иванова

1 коментар
20 Август 2019 07:57 | ДОКТОРА
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Вземете санитарни мерки на входовете на селото по действащите наредби !!!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар