Кметът на Благоевград съобщи: Двете неврологии стават ковид отделения, нервно болните ще се пренасочат към Петрич и Сандански

20 октомври 2021 22:33   8 коментара   5278 прочита


Пълен хаос с новата заповед на министър Ст. Кацаров! Хората полудяха! Кой ще има право на зелен сертификат? Ресторантьори от Благоевград излизат на протест утре 

Двете неврологични отделения в Благоевград стават ковид отделения, а пациентите им и нервноболните ще бъдат пренасочени към болниците в Петрич и Сандански, това съобщи на брифинг днес кметът на Благоевград Илко Стоянов след заседание на кризисния щаб, във връзка с усложнената ковид обстановка.

Цял ден телефоните на РЗИ прегряха с въпроси около зеления сертификат и заповедта на министъра, тези които нямат такъв не могат да посещават културни мероприятия на закрито, да влизат в заведения и молове. Въпросите, които остават висящи са кои точно могат да се снабдят с такъв сертификат?

Преболедували, ваксинирани и такива с направени PCR тестове. Важат ли тестовете за антитела, антигенните тестове, основание ли са за издаване на сертификат, тези въпроси останаха неизяснени днес, има уверение, че утре ще бъде внесена яснота.

Днес се натъкнахме и на куриозни случаи- хора, които са се лекували в болница нямат право на сертификат и ги разтакават от РЗИ в болницата и обратно. Бил си тежко болен, диагностициран с ковид и системата не те брои. Не си си правил тест, но си бил в обкръжение на болни и си бил болен с по- леки симптоми и под карантина.

Имаш ли право на такъв сертификат. От РЗИ днес обясниха, че ако те няма в националната система с положителен тест, независимо, че в РЗИ те има като карантиниран, също няма да получиш сертификат, разказа неволите си мъж от Разлог, който цял ден днес обикаля здравната инспекция и местната болница.

Пълен хаос за хората и тотален колапс за собствениците на заведения. Заповедта на министър Кацаров слага край на бизнеса им и ги обрича на фалит. Затова утре в Благоевград ресторантьорите организират протест. 
Петя Колева 


Още за: Благоевград   РЗИ   кмет   Още от: Общество

Принтирай статия
8 коментара
21 Октомври 2021 06:22 | Ghjky
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Държава в която баба Ванга е национален герой и медиите (Струма. ком в това число) ги е грижа повече за фалити на кръчми а не за живота и здравето на хората……! Е, тури и пепел на тази територия! Пропастта между нас и цивилизованият свят ще се удвои след Ковид кризата!


21 Октомври 2021 07:04 | Горноджумаец
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Този кмет имали представа какво е инсулт????


21 Октомври 2021 07:30 | ?!?!
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Това е пълна лудост!


21 Октомври 2021 07:54 | 23457
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Ами, като не приемате никакви мерки, купувайте си апарати за кислород за домашна употреба, системи и прочие. И се учете да си ги включвате сами. И сами си изучавайте медицина и сестрински грижи. Иначе всички реват като няма места за прием на критично болен от ковид роднина. Ама и мерки не искат за спазват, и ваксинации не искат да правят, нищо! Даже кашлят и кихат болни в лицата на другите, щото маските "задушават". Айде, нали "всеки е сам за себе си", какво стана?


21 Октомври 2021 09:56 | гражданини
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Ами ваксинирайте се ! Няма да страдаме ние заради вас мангъровци


21 Октомври 2021 10:40 | факт
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Ако ваксините струваха пари и ги нямаше, щеще да оревем държавата. Егати племето сме...


21 Октомври 2021 12:32 | До горните двама дебили
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Ваксинирайте се в анала, махнете си маските и гълтайте сперма.


21 Октомври 2021 13:14 | домакина.
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

кмета има запазено място в петричката неврология. да заминава за там а не да ми води гюптите от петрич да работят в общината макър ичистачи в мазето. всичко са извозвали за петрич.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар