Кметът на Благоевград М. Байкушев с грижа за състоянието и бъдещето на Парк "Ловен дом". 

19 юни 2024 07:58   8 коментара   12488 прочита


Кметът на Благоевград Методи Байкушев,  с грижата на добър стопанин, запозна жителите на града със състоянието и бъдещето на Парк "Ловен дом"- любимото място на поколения благоевградчани. В личната си страница градоначалникът обяви добри новини, свързани с облагородяването на парка и обновленията на други емблематични за областния център места. Ето какво написа за парк "Ловен дом" кметът вчера: 
 Инфраструктурата му е силно износена, но го поддържаме прилично - чистим, косим и кастрим редовно основната част на парка. Има кошове и здрава детска площадка. Останалите алеи са по-скоро диви, но е красиво и приятно. По вадата тече бистра и хладна вода. 
 На Кръста възстановихме 24-часовата охрана и параклисът "Св. Дух" вече е отворен. 
 Осветлението е само в основната част на парка, част от чешмите и фонтаните не работят. Чешмата зад Обсерваторията работи. 
 Кандидатствахме за 100% безвъзмездни европейски пари по Програма "Развитие на регионите" за цялостно обновяване на алеите, осветлението и ВиК мрежата. Ако спечелим финансиране, ще направим и допълнителни атракциони, за да привлечем още интерес към това невероятно красиво място. 
 Дейността на Обсерваторията също ще бъде възобновена, като по програма ИНТЕРРЕГ България - Северна Македония са предвидени 1 млн. лв. за обновяването ѝ. В момента сме на етап проектиране. 
 Опитваме се да продадем х. Бор на публична продан за непогасени задължения към общината. Засега оценката е висока и това спира продажбата, но сме твърдо решени да си съберем вземанията, като евентуално привлечем инвеститор, който да съживи мястото. 
 "Ловен дом" е мястото, което посещавам почти всяка сутрин. Щастлив съм, че срещам и други озарени от природата лица. Приятели, посещавайте го по-често, има условия както за възрастните, така и за децата. 
И нека пазим чисто, призова градоначалникът.

Припомняме, че по инициатива на кмета преди време доброволци дни наред чистиха позанемарения "Ловен дом" и го превърнаха в по приветливо място за релакс на благоевградчани. 

„Петя Колева  
 
 


Още от: Общество

Принтирай статия
8 коментара
19 Юни 2024 08:43 | Георгиев
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

Добре че е ипона да съживи тоя байр


19 Юни 2024 09:14 | Караваната на Ричи
Оценка:
-3
 (
9
 гласа)

За новия или за стария Ловен дом го е грижа…?


19 Юни 2024 09:41 | Еленово
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

Защо махна охраната? Вечер е само цигани и лепилари по ловния дом


19 Юни 2024 11:49 | Петров
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Приветствам тази идея! Разбира се, че трябва да се направи. Малко градове имат такава даденост и близост до идеалния център на града. БРАВО на г-н кмета!


19 Юни 2024 13:25 | Синигер
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Методи, гледай първо хората, после - парковете, градините, стърнищата .


19 Юни 2024 13:31 | зелен
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Е защо събираме пари, градо дупки, а они оправят местата за дупките и селата. Да изравнят данаците и таксите за да има равновесие - една държава едно право.
Селыо на гръб, а градо разход до разход и ура. А селото ранило градо да ама не, саморанилка!


19 Юни 2024 14:45 | Иван
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена:---- https://use.my/arctik


19 Юни 2024 20:52 | Д-р ПАНДЕВ
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

интересува се Кметчето, как да не се .... нали с неговите авери ще застрояват там скоро !!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар