Кметът на Благоевград И. Стоянов: Напрежението сред обществото заради безстопанствените животни ескалира

21 септември 2022 19:18   6 коментара   17906 прочита


При съвместна акция с ОД МВР и ОДБХ установихме депо за разпространение на кучета, управлявано от Бойко Гренцке

Днес по време на съвместна акция на Община Благоевград, представители на ОД МВР и ОДБХ бе установено депо за разпространение на кучета на територията на областния център. Това съобщи на брифинг кметът на общината Илко Стоянов.

„Още преди една година предупредих, че напрежението между кучета и хора ще ескалира в обществото, това вече е факт. Депото при с. Логодаж, което инспектирахме, е маскирано под формата на приют. Там се складират кучета и се разнасят в обсега на града и селата. Подготвяйки проверката, днес преди обяд са установени две кучета без ушни марки в кола, неспециализиран превоз, които са били подготвени да бъдат оставени на стария гробищен парк. Това не е изолиран случай, става въпрос за непрекъснат процес“, заяви кметът Илко Стоянов.

Той подчерта, че обществото вече дава своя отговор и поясни, че само днес на територията на Благоевград има 3 отровени кучета и една котка. „От ситуацията сме потърпевши всички граждани, а и самите животни, в това число и домашните любимци. Влязохме в една абсолютна война между хора и кучета.

След като не спират да се внасят четириноги, се стига и до ответна реакция от обществото, която е изключително неприятна за всички ни“, коментира още кметът Стоянов. Той подчерта, че законодателството към този момент силно ограничава действията на местната власт за справяне с проблема.

В резултат на установените нарушения при проверката са направени предписания от съответните институции. Предстои да бъде изготвен Констативен акт, след което да се пристъпи към премахване на постройките (клетки). „Няма друга община в близост до Благоевград, в която проблемът да е толкова мащабен.

Повярвайте, кучетата не знаят какво е Благоевград и няма как да го избират, това означава, че някой се „грижи“ всичко това да се случва, било то по политически или икономически причини“ заяви Стоянов. Кметът поясни, че заради съмнения с търговска дейност, касаеща безстопанствените кучета, прибирани и пускани от Бойко Гренцке, ще сезира НАП, която да провери доходите на лицето.

По време на брифинга с подробности около акцията участие взе и главен инспектор Красимир Уруджолов, н-к на 01 РУ-Благоевград. В проверката участваха служители на звено “Инспекторат“, отдел “Инвестиционни проекти и контрол по строителството" към Община Благоевград, ОП „Общински приют за безстопанствени животни – Благоевград.


Още за: кмет   кучета   Благоевград   Още от: Общество

Принтирай статия
6 коментара
21 Септември 2022 19:51 | Коста
Оценка:
6
 (
12
 гласа)

На тоя пък все някой друг му е виновен, все саботажи, конспирации, политически или икономически причини... Скрий се, беее лъжец!


22 Септември 2022 08:29 | 555
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Има хора, които ги хранят, хвърлят им хляб на места, където са определени за зелени площи. Това може да се констатира в ж. к. запад при магазин АРОМАТИ, МАГАЗИН ЗА ХРАНИ НА РИБИ, ЗЕЛЕНЧУКОВИЯ МАГАЗИН.


22 Септември 2022 09:07 | Мнение
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Бойко има много тежка съдба. Може да е използван. Не му е осигурена работа или социално включване. За разлика от цената на уроджолов или повечето социални експерти.


22 Септември 2022 11:01 | Пумата с шарените гаще
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Тоо каква изрезка е там от първо Ццццццц


22 Септември 2022 14:19 | ха ха
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Какъв е тоя с тая фамилия Гренцке? Ами и фамилията на главния инспектор Урунджолов е направо умопомрачителна. Абе от къде ги измисляте тези имена в този край на България?


22 Септември 2022 22:24 | истина
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Кметът вместо да проверява Бойко да вземе да провери собствените си служители в приюта какво правят и дали спазват разпоредбите и изискванията на закона. ДА ВЗЕМЕ ДА СИ ОПРЕДЕЛИ ПРИЕМНО ВРЕМЕ, В КОЕТО ВСЕКИ МОЖЕ ДА ОТИДЕ ПРИ НЕГО С ПРОБЛЕМА, А НЕ ДА СЕ КРИЕ КАТО В МИША ДУПКА ОТ ХОРАТА, КОИТО УПРАВЛЯВА И НА КОИТО ТРЯБВА ДА СЛУЖИ БЕЗРЕЗЕРВНО.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар