Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов подписа договор за партньорство с Джуниър Ачийвмънт България

13 октомври 2016 15:24   10 коментара   8456 прочита


Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов подписа договор за партньорство с изпълнителния директор на организацията Джуниър Ачийвмънт България Милена Стойчева. Д-р Камбитов поздрави екипа на организацията за тяхната дейност, за програмите, насочени към младите. „Договорът, който подписваме обхваща не само младите хора в Благоевград, но и учителите.

Поздравявам ви за курсовете, които организирате за бизнес, икономика, финанси, предприемачество, лидерство, стратегии. Те дават резултат. Полезни са за участниците, защото знанията могат да бъдат прилагани на практика в живота и това е най-важното“, каза д-р Камбитов. Той увери, че в лицето на Община Благоевград Джуниър Ачийвмънт България ще имат един добър и сигурен партньор. „Можете да разчитате на нас, защото ние споделяме и Вашата визия „От предприемчиви хора към щастлива нация“ и смятам, че заедно с постоянство и упоритост ще го постигнем“, допълни кметът д-р Атанас Камбитов.

От своя страна изпълнителният директор на организацията Джуниър Ачийвмънт България Милена Стойчева благодари на кмета и Общината, че отделят толкова голямо внимание на образованието. „Живеем в нови измерения на икономиката и това изисква предприемчиво поведение. Нашата мисия я свързваме с това да утвърждаваме този вид образование, чрез което да създадем добавена стойност за община Благоевград, защото има голяма връзка с развитието на кадрите, с това хората да бъдат добре снабдени със знания и умения“, каза Стойчева.

На подписването на Споразумението присъстваха заместник- кметът по култура и хуманитарни дейности в Община Благоевград Христина Шопова и проф. Сашко Плачков, ръководител на катедра „Технологично обучение и професионално образование“ към Югозападен университет „Неофит Рилски“ и научен консултант на Джуниър Ачийвмънт. Той отправи специални поздрави към кмета Камбитов за начина по който ръководи общината и заедно с администрацията показват предприемчивост в развитието на Благоевград.

Проф. Плачков подчерта и че през 2016 г. е реализиран и първият прием на студенти по специалност „Педагогика на обучението по технологии и предприемачество“. „Надявам се, че и занапред Благоевград ще продължи да бъде център за национални и международни изяви, свързани с обучението по предприемачество“, каза още проф. Плачков.

„Ние, като ръководители трябва да правим така, че хората, които са инициативни да ги стимулираме, да стимулираме креативност и инициативност в служителите около нас, да се чувстват свободни в мисленето. Сигурен съм, че целите са поставени и ще ги изпълним, защото пътят започва с първите крачки“, каза д-р Камбитов, след което двете страни подписаха Споразумението. С него те се договарят за осъществяване на дългосрочно и ефективно сътрудничество в процеса на обучение на младежите по предприемачество, изграждане на модел за публично-частно партньорство и създаване на възможности за осъществяване на съвместни инициативи и проекти.

10 коментара
13 Октомври 2016 15:37 | 123
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

Смешник, партньорството за езиков център "Александър" ли е? Данчо Окото ще прогледне!


13 Октомври 2016 15:41 | Благоевград
Оценка:
12
 (
14
 гласа)

ИДИОТЧО ИЗПРАТИ ЦЕЛИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ БАРАБАР СЪС НЕУКИТЕ-ОБЩИНСКИ СЛУЖИТЕЛИ ДА СЕ ОБРАЗОВАТ!


13 Октомври 2016 15:46 | Поздрави
Оценка:
-9
 (
15
 гласа)

Поздравления! Това е една от най- изявените и целенасочени организации не само в България, но и на световно ниво. Да си част от тази организация е престиж, защото става въпрос за Junior Achievement Worldwide (JAW) и JA Europe, за непросветените да проверят в Google


13 Октомври 2016 16:40 | До Поздрави
Оценка:
12
 (
14
 гласа)

Ти в коя дирекция на общината работиш???


13 Октомври 2016 18:54 | Боко тиквата
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

Благоевград написа:Благоевград

... барабар ЦЯЛАТА ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ, ЧЕ СА С КИЛИЙНО ОБРАЗОВАНИЕ!!!


13 Октомври 2016 19:34 | аз
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Кметът "доктор", Боко "генерал", Тетка "президент" -напред науката е слънце, Тетка, с маршова стъпка, поздравява армията, ха хаха, да им се чудиш на самочувствието, ама така е, вие, които ги избирате, носите цялата вина


13 Октомври 2016 21:14 | аз
Оценка:
-4
 (
6
 гласа)

ЕЕЕЕ, големи злобари, това за децата ви се прави, ама вие сте толкова ограничени, че не можете да разберете


13 Октомври 2016 21:26 | Благоевградчанин
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Е..., Усмихнатият крадец си е намерил занимание? По-добре да бе обиколил града, да погледне как "Незнаещи" и "Некадърници" асфалтират кръпки пред "Лирата" и по улиците на града, за да го питам "Така ли се изпълнява по технология за да не ги ремонтирате напролет" или "А, За тия предвидил ли си обучение"??? ЦИРКАДЖИЯ с палячовски кръг околу него!


13 Октомври 2016 21:51 | до Благоевградчанин
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

30% от всяка кръпка = шосе постлано с 50 левки


14 Октомври 2016 08:55 | Христов
Оценка:
-5
 (
5
 гласа)

Хората във всяка цивилизована държава биха се радвали да разберат за подобна инициатива, ама тука сме измекяри, гледаме как да се изплюем в чинията на другия, евала кмете, не обръщай внимание на злобни същества, от каквито в този форум изобилства
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар