Кметът на Благоевград Ат. Камбитов и зам.-министърът на младежта и спорта К. Каменов откриха въжения парк „Коколандия”

07 септември 2014 16:12   9 коментара   11421 прочита


Детски въжен парк отвори днес врати в благоевградския парк „Бачиново”. Пред стотици благоевградчани лентата прерязаха кметът на общината д-р Атанас Камбитов и заместник-министърът на младежта и спорта Калин Каменов. Двамата дойдоха пеша по алеята на здравето, която от години е най-предпочитаното място за разходки и спортуване на благоевградчани. Атрактивното съоръжение е изградено в района на дървеното мостче и още от сега предизвиква силни емоции сред децата. В откриването му се включиха и малките таланти от „Славия”, „Вардар”, „Пирин” и „Ботев”, които взеха участие във Втория международен футболен турнир „Купите на община Благоевград. Зам.-кметът по строителството и сигурността Антоанета Робева лично изпробва съоръженията и се увери в тяхната функционалност и здравина.

Стартът на въжения парк „Коколандия” бе съпроводен от тричасова развлекателна програма с участието на кака Поли, бате Брано и Зайо Байо, който с успех се включи в състезателните игри, а накрая почерпи всички присъстващи с царевични пръчици.

Новото съоръжение e единствено по рода си в региона и по настояване на кмета Атанас Камбитов ще се използва срещу минимална такса от един лев, за да бъде достъпно за всички деца. „На атракциите в този парк трябва да се радват всички благоевградски деца, затова цената на входния билет ще бъде минимална”, категоричен бе д-р Камбитов при изграждането на „Коколандия”. В допълнение са предвидени и други облекчения. По решение на кмета входната такса за второто дете в семейството ще бъде 90 стотинки, а за трето и повече деца входът ще бъде безплатен.

Въженият парк «Коколандия» е проектиран на 4 нива – за деца от 3 до 12 години, от 5 до 8 години, от 8 до 14 години и за деца над 14 годишна възраст. Всички съоръжения в парка отговарят на основните изисквания за безопасност съгласно действащите европейски стандарти.

 

В. Стефанов

9 коментара
07 Септември 2014 17:21 | Пламен
Оценка:
12
 (
32
 гласа)

Много грозно нещо! Пак пари във някой джоб от нас данъкоплатците! Освен кучкарника вече има и маймунарник! Дано няма жертви1Жалко за Бачиново!


07 Септември 2014 22:01 | майка
Оценка:
-8
 (
24
 гласа)

Поздравления за въжения парк! Децата ни имаха нужда от по-атрактивно място за спорт и развлечения. Ще го посетим непременно още в близките дни


08 Септември 2014 07:18 | f
Оценка:
11
 (
21
 гласа)

Пъни идиоти, по подобие на главния идиот Бойко Борисов!


08 Септември 2014 09:02 | 100
Оценка:
10
 (
18
 гласа)

Гледамр че стотиците (дори хиляди), дошли да откриват, са най-вече Организирани (от клакьорите на Камбитов) групи деца. Останалата част са журналистическата клика.
И това с тези 90 ст. за второ дете е пълна подигравка. Но Насо никога не се славел с особен интелект ;)


08 Септември 2014 09:08 | тъполандия
Оценка:
14
 (
18
 гласа)

Дтскеия кмет пак резна лента, това добре, нека децата да има къде да играят, но кога Камбитов ще резне лента на фабрика или завод..... трета година го чакаме да открие работни места и нищо само градинки, прощадки, кръстовища и други тъпотии, които за жалост не дават работни места. Като докара инвеститол, който да открие 500- 1000 работни места, тогава значи нещо е направил иначе чики- рики.....


08 Септември 2014 09:42 | Банскалия от Банско
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Предвид моето начално образование, ще ми разтълкува ли вестник Струма. ком как да разбирам помпозната дума " Коколандия " . Съжалявам за притеснението и моята необразованост


08 Септември 2014 10:29 | Иво
Оценка:
-4
 (
14
 гласа)

Много е хубаво.

До "тъполандия" -ама верно си тъп. Какви инвеститори да "докара" бе, идиот. Да хване някой, като Домусчиев (примерно) за ушите и да му каже- "eй, от утре идваш да инвестираш в Благоевград". Много тъпи парчета има-нормално. Такива като БСП са прости и ограничени, важното при тях е интрига да има, манипулация, това им се отдава, в кръвта им е що се вика. А доколкото инвеститори и инвестиции... и това ще стане съвсем скоро. Нека кмета да продължава да прави града по-приветлив и благоустройствен и инвеститорите сами ще си дойдат, защото навсякъде по света се прави така. Всеки бизнесмен сам решава къде да си вложи парите, не чака някой кмет да го хване за ушите. Браво кмете! -първите четири години от твоя мандат, пося, втория мандат ще жънеш.


08 Септември 2014 13:23 | точица
Оценка:
-4
 (
8
 гласа)

Браво, чудесно място за изява на децата и повдигане на тяхното самочувствие. И 1 лв е минимална сума, ако не се плаща, няма да се пази, пък и нали има треньори там. Браво, браво, браво!


08 Септември 2014 17:16 | странник
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Браво, ами! Вече са паднали две деца, за щастие без особени наранявания, дано не се случва вече, но като гледам майките, които само чакат да се заиграят децата, а те да засмучат цигарите, увлечени в сладки, определено високо съдържателни разговори, направо се страхувам. Е имало наблюдатели, може да са и спасители, но съоръжението изисква изключително внимание и умение, познавам този вид детски атракции от чужбина, но там хората се грижат за децата си, наистина като за нещо най-скъпо.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар