Кметът на Белица дава 13-а и 14-а заплата на ваксинираните служители

01 декември 2021 10:54   5 коментара   4508 прочита


Радослав Ревански иска да стимулира имунизационния процес с пари

13-а и 14-а заплата ще получат ваксинираните служители на община Белица. Увеличаването на възнагражденията с 20% ще е със задна дата и ще се запази за следващата година, обясни кметът на общината.

Засега ваксинираните служители в общината Белица не са много: около 15%. Решението на кмета Радослав Ревански е да стимулира процеса – с пари.

"Тези хора, които се ваксинират ще получат 20% увеличение със задна дата от 1 януари 2021 година, а иначе за онези, които не са ваксинирани и няма да се ваксинират е 10 процента", обясни Ревански.

Условието хората да заслужат по-високи заплати е да се ваксинират в следващите 10 дни. След това увеличението ще се запази за постоянно.

"Решението е тяхно, не карам никой със сила, със зор. Просто правя всичко възможно да ги убедя – с личен пример. Това, което говоря, го правя, показвам им че съм ваксиниран, с трета доза даже, за да може и те да вземат личен пример", поясни кметът.

Охранителят Исмаил Донгьов е сред хората, които досега са се колебаели дали да се ваксинират. 20-те процента увеличение на заплатата обаче се оказват достатъчен стимул.

В Белица са категорични, че само масовата ваксинация ще съживи икономиката и ще раздвижи туризма, на който разчитат всички в региона.

"Опитно зайче е онзи, който чака да се разболее и да види дали ще оцелее. Онзи, който се ваксинира, си живее живо, здраво и спокойно", подчерта Ревански, предаде Bulgaria on air. Кметът още отсега е готов да осигури екскурзия за хората, които си поставят трета бустерна доза. За пътуването обаче ще се мисли когато в общинска администрация не остане нито един неваксиниран. 

5 коментара
01 Декември 2021 12:26 | Маг
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Опасна работа са тия управници. Ревански със сигурност знае, че ваксинираните са най-голямата опасност за разпространението на заразата. Ваксината не пази от заразяване, но те си шетат навсякъде и ръсят наляво и надясно вируса...


01 Декември 2021 12:27 | Тяната
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Инфантилния белишки кмет, толериран изключително от ДПС- върхушката, дава ли си сметка в какъв дискриминационен скандал се вкарва, делейки хората на ваксинирани и неваксинирани и поощрявайки част от тях с общински пари. Ако ги дава от джоба си, о. к. В противен случай, на мястото на дискриминираните служители такива дела ще му заведа, че ще се чуди при мечките ли да се скрие или на леля си в гардероба...


01 Декември 2021 14:31 | �� ����
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

На негово място бих постъпил така. КОЙ НЕ СЕ ВАКСИНИРА ГО ОТСТРАНЯВАМ ОТ РАБОТА, НО ДА ИМ ДАВАМ ОБЩИНСКИ ПАРИ, СОРИ. ВМЕСТО С ТЕЗИ ПАРИ ДА СЕ ПОДПОМОГНЕ КЪДЕТО ИМА НУЖДА.


01 Декември 2021 19:34 | Нуридин
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

прави свирки на Пеевски педерас долен


02 Декември 2021 06:20 | Фют
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Ваксинирал се в клиниката в София където се ваксинираха Шиши и Боко не в Белица при джипито си
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар