Кметът на Банско проведе учредително събрание на Организацията за управление на Туристически район Рила – Пирин

17 юли 2018 16:11   8 коментара   4260 прочита


По инициатива на кмета на община Банско, Георги Икономов, в Областна администрация - Благоевград се проведе учредителното събрание на Организация за управление на туристически район Рила – Пирин. Съгласно разпоредбите на Закона за туризма, туристически район Рила – Пирин е един от общо деветте национални района. Целта на подобно райониране е обединяване на усилията и сътрудничеството между общините и неправителствените туристически асоциации в посока формиране на общ регионален туристически продукт и съответно реализиране на обща маркетингова и рекламна стратегия.

На събранието взеха участие представители на общините Благоевград, Банско, Белица, Гърмен, Гоце Делчев, Дупница, Кресна, Костенец, Петрич, Разлог, Сандански, Сапарева баня, Сатовча, Хаджидимово и Якоруда, както и сдруженията „Долината на Места” и „Съюз на туристическия бизнес – Банско”.

За председател на новата организация ОУТР Рила – Пирин те единодушно избраха планинския градоначалник. Така Георги Икономов стана и първия член на управителния съвет. В управителния съвет за членове бяха избрани още представители на сдружение „Долината на Места“ и общините Благоевград, Сапарева баня и Дупница. В контролния съвет към новата туристическа организация бяха избрани представителите на Министерството на туризма, община Гоце Делчев и Съюза на туристическия бизнес – Банско.

Членският внос бе определен, както следва: за общините – 500 лева при приходи от туристически данък до 100 000; 1000 лева при приходи от туристически данък над 100 000 лева; за сдруженията – 250 лева.

Съгласно законовите изисквания седалище ще бъде областния град Благоевград, а първоначално финансиране на тези регионални туристически организации ще бъде подсигурено от ресорното министерство.


Още за: кмет   Банско   събрание   Още от: Общество

Принтирай статия
8 коментара
17 Юли 2018 16:56 | Банско
Оценка:
-6
 (
8
 гласа)

Браво, кмете! Гордеем се с Вас! Успех!


17 Юли 2018 18:13 | Плешивмишотплоски
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

И к’во?


17 Юли 2018 20:57 | Благоевград
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

НЕРАЗБРАХ МЕ: ТВОЙТА ФИРМА "ЛЕСОСТРОЙ" КАКВО ЩЕ ИЗПЪЛНЯВА, ЧЕ МИТКО ЩЕ ПЛАЧЕ, А И ТИ НЯМА ДА МОЖЕШ ДА ДОВЪРШИШ КЪЩАТА СИ, ЧЕ ПАРИТЕ СВЪРШВАТ !


17 Юли 2018 21:51 | До Банскалията
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Банско стана преоданско! Дори и кметът му живее в Разлог! А тоя от Банско, който живее извън табелата му /в преоданско/-Нека сам се гордее с Икономов, а не да включва и нас! "Гордеем се"! Като си го избрахте-сега се гордейте, но не включвайте всички! Ама такива от селата не различават единствено от множествено число. Да му ядете... на монтофонеца!


18 Юли 2018 07:29 | старогражданин
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Не отъждествявайте туристическата дейност в Банско само с една личност. Това е ежедневен труд на стотици или хиляди хора. Та ако Вие нямате създаден стереотип на туристическа дестинация какво да кажем за тези, които цял живот са под кюстендилска шапка. Успех на Оpганизацията.


18 Юли 2018 08:39 | До стария гражданин
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Склонен съм да те разбера, но тука става въпрос за тънката граница между "ежедневните труд и задължения" и създаването от тях на велик подвиг. Банският кмет дори и да пишне се излиза в пресата с "великото" дело. По маниера на вожда му-Бойко!


18 Юли 2018 09:39 | старогражданин
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Всяка власт се хвали... и пази. Едно е да си блееш ежедневно против, а съвсем друго да го настъпиш с документи, цифри и факти. Когато мен ме трият по форумите не е за цинизми.


18 Юли 2018 10:07 | старогражданин
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Водният цикъл на Банско е по-скъп от този на Кюстендил. Те са ми по-близко и зная, че там има далавера. Вие имате световен рекорд по бавно правене. Дали с преразходи или отклонения-Вие си знаете. Пълна тишина и забрава е за това и за двата града. А дали други не са ощетени заради перфектното осъществяване на двата проекта-питайте Камбитов, Бръчков и т. н.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар