Кметът на Банско Иван Кадев се срещна с новия полицейски шеф

19 ноември 2020 20:50   1 коментар   4487 прочита


 

Кметът на община Банско Иван Кадев  проведе първата си работна среща с новия началник на полицията в града Кирил Стоянов . На нея бе разгледана средата за сигурност в общината.

В разговора между кмета и началника на полицейското управление бяха засегнати теми за опазване на обществения ред и възможностите за обезпечаване на туристическия сезон, културните и спортните прояви от гледна точка на сигурността.

Кметът Кадев и гл.инспектор Стоянов обсъдиха възможностите за финансиране на допълнителни полицейски сили по време на предстоящия зимен туристически сезон, който започва след три седмици. Присъствието на представители на полицейските служби от Гърция и Румъния в Банско стана традиционно през последните години и, по общо мнение, допринася както за повишаване сигурността на гостите, така и за имиджа на Банско като спокойна и безопасна туристическа дестинация.

Предстоящите месеци ще натоварят силите на реда с допълнителни отговорности, заради туристическия сезон, предстоящите състезания за Световната купа по ски, Световното първенство по ски алпийски дисциплини за младежи и не на последно място – предизвикателствата на пандемията. Затова, от особена важност е доброто взаимодействие между местната власт и силите на реда, коментира кметът Иван Кадев.

Гл.инспектор Кирил Стоянов е роден през 1984 г. в гр.Бургас. Новият началник на РУ на МВР идва в Банско от отдел „Киберпрестъпност“ в ГДБОП.

 


Още от: Общество

Принтирай статия
1 коментар
21 Ноември 2020 17:23 | MEN
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Айде сега при Джипсовете, черпят!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар