Кметът на Банско Иван Кадев с обръщение към гражданите: "С общи усилия издържахме..."

01 април 2020 10:29   1 коментар   4113 прочита


Часове след премахване на блокадата в Банско, кметът на града Иван Кадев направи емоционално обръщение към съгражданите си. Ето какво им каза кметът :

Уважаеми съграждани, скъпи приятели, Преди две седмици нашият град беше поставен пред тежко изпитание. Изпитание, което никой и никога не е очаквал и не е бил подготвян. Наложената на Банско карантина беше огромен тест за нашата общност. Общинският кризисен щаб трябваше да действа бързо и решително. За да постигнем това ни беше нужно вашето доверие. Вие ни го дадохте.

Благодаря, че ни повярвахте! С общи усилия издържахме тази проверка! Така, както само банскалии умеят! Трябваше да вземаме трудни решения, които касаеха човешки съдби, но през цялото време срещахме вашето разбиране и усещахме всячески вашата подкрепа. Докато работихме по незабавното решаване на най-различни проблеми – изхранване, оцеляване, раждане, смърт, раздяла и какво ли още не, трябваше да мислим и за поуките от нашите действия. Защото си даваме ясна сметка, че ни предстоят още много трудности. И те ще отминат, но светът ще бъде различен. Банско няма да бъде изключение. Много краткосрочни извънредни мерки ще се превърнат в част от живота ни.

Много нови правила ще бъдат написани. От нас зависи колко бързо ще се адаптираме и ще използваме възможностите, които всяка криза дава. Банскалии винаги са намирали начин не просто да оцеляват, а да бъдат първопроходците, които сочат верния път и на другите. Нека в следващите седмици проявим най-доброто, заложено в гените ни от нашите предци. Нека бъдем сплотени и единни, да си помагаме един другиму, да потиснем самолюбието си в името на общата победа над сполетялото ни бедствие. Най-напред и преди всичко – нека не забравяме, че опасността не е преминала и затова трябва да бъдем отговорни към личното си здраве и към здравето на близките ни. На другото ще му намерим колая! Бъдете здрави! Вярвам в доброто бъдеще на Банско!


Още за: кмет   Банско   иван   Кадев   обръщение   Още от: Общество

Принтирай статия
1 коментар
02 Април 2020 11:21 | Без сравнения
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Браво, Кадев! Дръж се мъжки и независим! Уважение към всички банскалии!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар