Кметът на Банско Иван Кадев благодари на премиера за предстоящото провеждане на бързи тестове за COVID - 19

08 април 2020 14:05   1 коментар   3479 прочита


Уважаеми съграждани, Тази сутрин министър-председателят Бойко Борисов съобщи, че в гр. Банско ще бъдат направени тестове на определени групи хора. Ние благодарим и приемаме това като отговор на апела на ръководството на община Банско от 2 април, отправен към правителството след отмяната на карантината на гр. Банско за провеждане на широко изследване на цялото население в града.

Според получената от РЗИ информация, тестове ще бъдат направени на 1000 човека от гр. Банско, представляващи най-рисковия контингент. Това са хора, които са работили в туристическия бизнес през зимния сезон - в хотели, заведения за хранене, ски училища. Ще бъдат изследвани също хората, които работиха на терен по време на карантината - медицински работници, социални работници, общински служители, служители на МВР, ПБЗН, ПСС и други контактни лица по препоръка на общопрактикуващите лекари.

Изследването ще бъде направено с т.н. бързи тестове, с които се откриват антитела в кръвта. В съдействие с РЗИ организираме провеждане на изследването в МЦ "Свето Благовещение" в гр. Банско по определен ред, за който гражданите ще бъдат информирани. Тестването ще продължи няколко дни. Резултатите от него ще дадат представа за здравния статус на хората в гр. Банско и ще помогнат на компетентните органи за предприемане на адекватни мерки за ограничаване на епидемията. Моля да продължите да спазвате мерките за хигиена и ограничаване на заразата от коронавирус.

Иван Кадев, кмет на община Банско

1 коментар
09 Април 2020 12:01 | До кмета:
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Не на Премиера, господин кмете! На Сашо Мацурев трябва да благодарите. Той, горкият, орева орталъка, че той е осигурил тестове, защитни средства и всичко там, каквото е нужно. Но единственото, което знаем със сигурност е, че той е дрънкал звонци най-активно. Браво Сашко-аплодисменти!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар