Кметът на Банско Г. Икономов: Призовах НАП и бизнеса да насочат усилията си в битката със сивия сектор в хотелиерството

16 декември 2017 13:31   1 коментар   8799 прочита


Кметът на Банско Георги Икономов отправи силно послание към представители на НАП и бизнеса на проведена в Банско среща на институциите : Призовах представителите на НАП, както и тези на бизнеса, да насочат активността си в борбата със сивия сектор в хотелиерството. Това съществуващо явление цели апартаментни комплекси да бъдат използвани за абсолютно нелегално настаняване, вреди на коректните хотелиери, на качеството на услугата и оттам на имиджа на Банско.

В същото време, тези хора реализират чисти и напълно необлагаеми приходи. Освен с проверки на място, които трудно се изпълняват в едни на практика жилищни сгради, насърчих бранша да подготви предложения за законодателни промени в Закона за туризма, които да забранят категоризацията на сгради, построени със съвсем друга цел и концепция. А аз ще търся съдействието на министър Ангелкова, да ги допълни в Закона за туризма.

Единствено с открит диалог между бранша, НАП и местната власт, може да се осъществи защита на коректните данъкоплатци, и една по-равнопоставена среда за бизнес. Очаквам от частния сектор да алармира в случаите, в които има информация за некоректно работещи обекти., каза още кметът Икономов, който поведе хората в битката им за Втори лифт, един проблем, който с години се подхвърля между институциите и няма нерешение. Банскалии излязоха на протест в защита на искането си и са категорични, че няма да спрат да се борят за втората си кабинка.

Петя Иванова

1 коментар
20 Юли 2018 15:30 | Димитър Русков
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Уважаеми г-н Кмете,
Собственик съм на ваканционен апартамент на ул. Кирил Грозданов 3. През Септември 2018 подадохме информация относно тези нарушения. Получихме отговор пълен с досада от Вашите служители, че това не от тяхната компетенция ?!?.
Време е да изхвърлите "джюбрето" от Вашата администрация.
За Ваша информация баща ми е Аджирусков от горна маала, а майка ми е Попстефанова от долна.

Айде сос здраве и всичко убаво за Банцко
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар