Кметът Методи Байкушев на празника на военнослужещите от 3-то бригадно командване: Вие сте неделима част от историята на Горна Джумая, пазете неопетнено името на нашата Родина

21 ноември 2023 16:48   7 коментара   4004 прочита


Кметът на Благоевград Методи Байкушев се включи в тържественото честване на празника на 3-то бригадно командване, което се проведе в зала „П. Яворов“ в областния център.

„За мен е чест да присъствам на Вашия празник, като горди наследници на славния 14-и пехотен македонски полк, който завинаги ще остане в паметта на всички родолюбиви българи с участието си в решаващите битки по време на Балканската война, Първата и Втората световна война.

Вие сте неделима част от историята на Горна Джумая и Благоевград.

Пожелавам Ви, както и досега достойно да пазите неопетнено името на нашата Родина и нека Вашият небесен покровител св. Георги Ви закриля“, каза в част от приветствието си към военнослужещите кметът Байкушев.

Може би не е случайно, че Вашето честване съвпада със светлия християнски празник Въведение Богородично, отбеляза той. За да онагледи саможертвата и значението на войнския дълг кметът си послужи с цитат от диалога на Св. Константин – Кирил Философ със сарацините, които го провокират с въпрос: Защо бидейки християни, имайки заповед да не убивате, точите оръжия срещу нас, на което той отговаря, че когато има две заповеди трябва да се изпълни по-голямата, и че освен заповедта да не убиваме, имаме и заповед да положим душата си за ближния, което е същността на войнишката мисия.


Още от: Общество

Принтирай статия
7 коментара
21 Ноември 2023 17:41 | Скин
Оценка:
0
 (
14
 гласа)

Смешник - като баща ти и негови приятел Ризов. Първи лижеха ръката на Кирчо Петков в зала Яворов


21 Ноември 2023 17:47 | Благоевград
Оценка:
0
 (
12
 гласа)

И тоя кмет ще закопае града още повече.


21 Ноември 2023 17:56 | до първите двама
Оценка:
3
 (
15
 гласа)

пийте хапчетата, юнаци! то и вие не ги вярвате тия неща, ама за всеки случай си ги пийте. хората в града са зад кмета и го подкрепят. тук таме някой дето са му прекъснали схемите квичи, ама такова е.


21 Ноември 2023 18:19 | до горния
Оценка:
0
 (
12
 гласа)

Не квичи говедо ! Зад БайкушО не стои цял Благоевград. От 100 000 хиляден Благоевград Дим Дуков беше избран само от 13 611 човека.


21 Ноември 2023 18:45 | Наблюдател
Оценка:
1
 (
9
 гласа)

ТОЯ ДЖЕНДЪР ХОДИЛ ЛИ Е ВОЙНИК, ЧЕ МАЙ САМО ЗА КОМАНДАТА "ЛЕГНИ" ЗНАЕ, СЛЕДВАТ И КОМАНДИ КАТО "СТАНИ" ИЛИ "КРЪГОМ", ИЛИ "БЕГОМ МАРШ"???
А МОЖЕЛИ ДА МАРШИРУВА ИЛИ СУТРИН ДА СИ ОПРАВИ САМ ЛЕГЛОТО? НАРЯД КАКВО Е?
КОМЕДИАНТИ ЗАЩО НЕ ХОДИТЕ ДА ГЛЕДАТЕ БАЛЕТ, А АЗ ЩЕ БИЧА КАРАУЛ ПРЕЗ ДЕН, А... УТРЕ СЪМ ДНЕВАЛЕН!


21 Ноември 2023 22:15 | Асенчо Логодаж
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Браво на кмета! Жена ми лобира за него вече, дано да спре да лапа пишки вече.


22 Ноември 2023 09:42 | Благоевград утре
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Пътя до гробищата е много кратък, с тая злоба .....само обиждате. Млади амбициозни хора с бъдеще, това е новият екип.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар