Кметът М. Чимев подписа важен социален проект

10 декември 2015 20:46   1 коментар   6174 прочита


Кметът на Община Дупница инж.Методи Чимев преди минути подписа в Министерство на труда и социалната политика изключително важен социален проект. Той е свързан с изграждането на специализиран център за почасово предоставяне на услуги за социално включване, който ще помага на 120 социално слаби дупничани. Общата стойност на проекта по програма „Развитие на човешките ресурси“ е 499 470,36 лева. "Изключително ценен проект, насочен към хора със сериозни здравословни проблеми. Центърът ще бъде изграден в жк. "Дупница". Не е маловажен и фактът, че това ще ни даде възможност да разкрием нови 27 работни места. И все пак това е най-малкото в случая, защото услугата за тези 120 човека, предимно болни хора и самотноживеещи е много полезна и при това напълно безплатна", коментира инж.Чимев.

21 лични и социални асистенти, домашни помощници, в зависимост от нуждите на хората, ще бъдат сред назначените. Другите работни места, които се разкриват са за социални работници, психолог, рехабилитатор, медицинска сестра, шофьор. Условията за кандидатите ще бъдат обявени след нова година.

По проекта, за нуждите на потребителите ще бъде закупен и специализиран автомобил, оборудван и с долекарска помощ. Проектът е иновативен за България като включва използването на системата "телекеър" в домовете за 45 от най-рисковите от към здравословно състояние потребители, която включва монтирането на паник-бутон, сензори за топлина и движение и т.н., които ще осигурят 24-часова постоянна връзка с тях. За тази цел ще бъде изграден центъра, в който да се следи всичко това, за да се реагира светкавично.


Още за: Кметът   М. Чимев   проект   Още от: Общество

Принтирай статия
1 коментар
11 Декември 2015 10:28 | читател
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Благоевградския кмет може само да се учи от кмета на Дупница! Човека не обявява с фанфари грижата си за една жена - инвалид, а организация в кметството за минимум 120 инвалиди! Без да е Д-р, дупнишкия кмет се грижи црез поверената му община за тежко болните и инвалидите!... но за това трябва преди всичко да притежаваш висок интелект и чувство за съпричастност, а не само желание... по-скоро мерак да се изявиш и получиш овациите на хората.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар