Кметът Красимир Герчев отменя Старчевата в Разлог

24 ноември 2020 11:32   6 коментара   5796 прочита


 

Кметът на Разлог отмени традиционните кукерски игри Старчевата заради Ковид-19. Ето какво съобщи градоначалникът:

В ИМЕТО НА ЗДРАВЕТО, ОТМЕНЯМЕ СКЪП НА ВСИЧКИ ПРАЗНИК – СТАРЧЕВАТА! 

Уважаеми съграждани, скъпи жители и гости на община Разлог, Всяка година, на първи януари, Разлог и общината се събуждат от звонци и тумбелци, зурни и тъпани. Цял град – от мало до голямо е в очакване на най-красивия ни празник – Старчевата. Цял град – от мало до голямо участва в този невероятен народен театър. 

На „пазаре“ са придошли хиляди от страната и чужбина, за да усетят магията и заради която Разлог е обявен за град-пазител на традицията. 

На заседание на Кризисния щаб взехме трудно решение: ТАЗИ ГОДИНА В РАЗЛОГ НЯМА ДА ИМА СТАРЧЕВАТА. 

Уведомихме ръководителите на групи, които в голямата си част се съгласиха и приеха решението. За да избегнем струпването на много хора на едно място, което е неизбежно. За да запазим здравето и живота на хората. За да не даваме толкова скъпи жертви...

Решение – трудно, болезнено за всички, които обичаме този празник. Разлог е силен. И това ще мине. Но нека всички – отговорно и дисциплинирано останем вкъщи с любимите си хора и посрещнем празниците различно. 

Старчевата е оцеляла хилядолетия. Тя живее в сърцата ни. И ще живее. Разлог е пазител на традицията и българщината, благодарение на всички вас. Пожелавам ви здраве, обич в семействата, весели и щастливи празници! Когато сме всички заедно е най-хубаво. А това може да стане като се опазим взаимно. 

НЕКА БОГ Е С НАС.

Красимир Герчев, кмет на община Разлог 


Още за: старчевата   Разлог   кмет   Още от: Общество

Принтирай статия
6 коментара
24 Ноември 2020 12:18 | разлог
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

господин кмете искам да попитам защо в банско не се одлага защо вие и вашите служители сте без маски и как така преценихте това нещо за да може банско и тази традиция ли да ни вземат искате да си стойм в къщи ами добре дайте ни пари за да може да си купим хляба и една супа а не да седнем на масата вечер и децата да ме питат тате или мамо какво има за ядене аз какво да им отговоря тогава като не ходим на работа като няма доходи а вие и вашето правителство си взимате парите нали


24 Ноември 2020 12:45 | Банско
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

Банско не иска да взима на никой нищо, престанете с тази злоба към Банско, към банскалий, към историята на Банско. Банско е курорта, Банско го знае целият свят, не Разлог не пиянски карнавал пълен с разложки '' Тумбелеци''. Престанете с този разложки шувинизъм, защото ако не е Банско ще умрете от глад разложки тумбелеци. Банско има дух, има Паисий, Вапцаров, както и Неофит Рилски с който се осрахте тотално.
В Мехомия е имало турци и конак не го отричайте, а всички разложани сте преселници от цяла България, омешани със злоба и комплекси избивани от ''Старчевата'', '' Гоуфо'' и пистата за найлони
На предел.
Запомнете ако не е Банско '' Църнако'' щеше да се изсече до Сандански., и Разлог щеше да е 2-3хил. Души.
Кмета го прави разумно и целенасочено, погледнете статистиката идиоти или като ве порасне вируса или затрие ваши близки почвате друга песен да пеете. Със слаб сезон в Банско какъвто се очертава ще видите колко струвате разложки самонадеяни пуяци. Нула. Гордейте ар с Банско до Вас!


24 Ноември 2020 12:51 | Тумбелек
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

Котробань, конье и тумбелеци на пзаре и пазарището. Bansko ski wirld cup до Разлог.
Репортаж по Euro sport. Мечти и тумбелеци
Старчевата трябва да е с турски униформи и фесове измекяри


24 Ноември 2020 13:08 | Симеон
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Браво господин кмете, за разлика от слабия кмет в Банско. Вие взимате правилното решение за безопасността на хората. А относно зимен сезон в Банско ако наистина продължава господин Кадев да бездейства и се прави на ощипан, никой няма да дойде поради високите цени и многото заразени. Бъдете здрави.


24 Ноември 2020 20:30 | хаха
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

до Банско
а, Ве, йопе тъпо, имало е конак, ималое и казарма, оти Разложене са се бунтовали срещу турците, а не им са лижали г@зовете като вас. Не сам чул нещо за Банско въстание, ама за Креснеско-Разложко съм чул.. Нито съм чул Банско да е палено от турците за разлика от Разлог и Белица. Така че вие сте подлога на всека власт. ве, ортаци с турците, после с царе, после се пишахте баш комунисти, па сега сте най-големите демократи.. Да не думамае че до преди 6-7 години ни се подигравахте че сме бабугере, па сега и вие се обличате по същия начин. Така че по убаво си мъчи, че по -долно племе от банцкалии нема... Па за кмето на Разлог е ясно... той и "И на мене"че досъсипаа градо


25 Ноември 2020 11:59 | Най-щастливият
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Браво, един чубански празник по-малко.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар