Кметът Камбитов положи цветя пред паметника на Гоце Делчев в Благоевград

04 февруари 2016 15:58   10 коментара   7357 прочита


Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и благоевградската общественост преклониха глава пред паметта на големия български революционер Гоце Делчев. Те положиха цветя пред паметника на героя по повод 144 години от рождението му.

Признателност към делото му отдадоха и заместник- областният управител Ана Бистричка, председателят на Общински съвет Радослав Тасков, заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова, представители на ВМРО, общественици и граждани. Възпитаници на Театрално студио към Обединен детски комплекс- Благоевград припомниха част от живота и делото на националния герой.

Ритуалът по полагане на цветя пред паметника на Гоце Делчев всяка година припомня на обществеността за личността и героизма на Делчев. Гоце Делчев (Георги Николов Делчев) е един от най-видните български революционери.

Възпитан в духа на родолюбие, патриотизъм и уважение на семейните ценности, той остава в историята като най-значимата фигура в борбата за освобождението на българските земи, оставени под турско робство след Берлинския конгрес. Гоце Делчев е основател, водач и идеолог на Българските македоно-одрински революционни комитети, изработва техните програми и устави. Най-близките му съратници са Дамян Груев, Гьорче Петров и Пейо Яворов. Думите на войводата „ Аз разбирам света единствено като поле за културно съревнование между народите” носят своето пророческо послание и в наши дни.

10 коментара
04 Февруари 2016 16:10 | бвц
Оценка:
-8
 (
24
 гласа)

Не може да се отрече, че първите ни мъже са стилни и елегантни. Радвам се, че съм гласувала за тях и че променят града ни към по-добро.


04 Февруари 2016 17:18 | ruk
Оценка:
8
 (
18
 гласа)

а бе какъв стил бре това са циркаджии


04 Февруари 2016 18:11 | до бвц
Оценка:
11
 (
15
 гласа)

Сигурно в трудовата ти характеристика влиза да следиш онлайн клюкарника струма и да пишеш подобни смехотворни коментари под подобни материали


04 Февруари 2016 19:22 | АЗ
Оценка:
-9
 (
19
 гласа)

Няма да коментирам кой как изглежда, но безспорно ме интересуват качествата на тези, които ни управляват. Мисля, че г-н Камбитов полага усилия и нещата му се получават много добре. Личи си по всичко в последните години, че кметът работи за Благоевград и хората тук. Иначе за протокола: Да, стилни са


05 Февруари 2016 09:51 | ПАНОТО
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

ХУБАВО Е ХОРАТА ОТ СНИМКАТА МАЛКО ДА СЛЕЗНАТ ОТ СЛУЖЕБНИТЕ АВТОМОБИЛИ И ДА СЕ РАЗХОДЯТ ПЕША В ТОЗИ ГРАД . ГРАДА НИ СЕ ПРЕВЪРНА В КУЧКАРНИК . НА ВСЕКИ ЪГЪЛ ТЕ ДЕБНЕ ОЗВЕРЯЛО БЕЗДОМНО КУЧЕ . НЕ ЗНАМ ЗА КАКВО СИ ПЛАЩАМЕ ТЕЗИ ДАНЪЦИ, КАТО В ГРАДА СЕ ДВИЖИМ СЪС СТРАХ . КРАЙНО ВРЕМЕ Е ХОРАТА АНГАЖИРАНИ С ТОЯ ПРОБЛЕМ ДА СИ СВЪРШАТ КАЧЕСТВЕНО РАБОТАТА И ДА НЕ СЕ СЪОБРАЗЯВАТ РАЗНИ ОРГАНИЗАЦИИ ЗА ЗАЩИТА НА ЖИВОТНИ И ТЕМ ПОДОБНИ . ЖИВОТА И ЗДРАВЕТО НА ХОРАТА Е ПО ВАЖНО ОТ ТОВА НА ТЕЗИ БЕЗДОМНИ КУЧЕТА .


05 Февруари 2016 10:10 | До Паното
Оценка:
-5
 (
9
 гласа)

Като чета коментара ти оставам с впечатлението, че ти си този дето скоро не се е движил пеша из града. Работата ми е такава, че ежедневно и целодневно съм в движение по града и трябва да отбележа, че в момента Благоевград е доста по-чист от преди. За кучетата - с голямо задоволство установявам, че в момента са много по-малко и даже на места, където традиционно се събират, в момента ги няма /пред Бакалов примерно/. И накрая - влез малко в час, защото и двамата карат само и единствено личните си автомобили.


05 Февруари 2016 13:17 | ДО до паното
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

колко ти плащат на коментар ????? та те кучетата висят пред сградата на областната управа и къде ли не ? на глутници се движат ? явно живеем в различни градове ??? или по добре си свали слънчевите очила или иди до някои от очните кабинети ? Около интерната, гарата, зърнени храни, пред виваком на булеварда и болницата е кучкарник . за кварталите да не говорим .


05 Февруари 2016 17:25 | ПАНОТО
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

ПИСАРУШКИТЕ СТЕ ВИЕ ОТ ОБЩИНАТА, КЪДЕТО ЛИЖЕТЕ ЗАДНИЦИ!


05 Февруари 2016 19:44 | Лейди
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Не само тези от снимките, но най-вече г-н Бачев да погледнат колко мръсен е града. Все пак това е негово задължение. В снега циганките се разхождаха с метлите, чудно какво можеше да се прави тогава с тях, а сега е просто боклукчарник. Не ми се мисли за лятото, с колата на БКС, която залива улиците със смрадлива течност. И г-н Бачев да де разходи пеш из града след своите служители. Ако му харесва това, което вижда, значи не заслужава нашите дянъци, които отиват за това.


06 Февруари 2016 00:34 | Анонимен
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Дебатът за бездомните кучета е излишен - града е пълен с тях!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар