Кметът Ив.Кадев оглави Кризисен щаб в Банско! Ще работят денонощно

14 март 2020 07:55   5 коментара   3913 прочита


 Във връзка с усложняващата се епидемична обстановка,  свързана с разпространението на COVID – 19 на територията на страната и обявеното с Решение на Народното събрание от 13 март 2020 г. въвеждане на извънредно положение в Република България, в  Банско беше формиран общински Кризисен щаб под ръководството на кмета Иван Кадев. 

Кризисният щаб получава информация за актуалната ситуация  в страната и е в непрекъснат контакт с всички институции и инстанции, които имат отношение към обстановката в общината. 

Щабът ще следи за стриктното спазване на Заповед РД-01-124/13. 03. 2020 г. на Министерство на здравеопазването, в която са посочени задължителни противоепидемичните мерки на територията на Република България до 29. 03. 2020 г. 

Въз основа на цитираната заповед на министъра на здравеопазването, кметът Иван Кадев разпорежда със своя заповед  - в срок до отмяната на обявеното извънредно положение, да се не извършва търговска дейност на открито на пазара за промишлени стоки на територията на гр. Банско. 

Ограничават се също кооперативните пазари на територията на общината. 

Считано от 16 март, до второ нареждане, общинската администрация в гр. Банско и кметствата в населените места на общината ще работят с намален състав и със засилен пропускателен режим. 

Призовават се гражданите да не заявяват услуги, които търпят отлагане до възстановяване нормалния режим на работа. 

Няма никакви ограничения за заявяване и получаване на електронни услуги. Напомня се на жителите на община Банско, че могат да получат 83 вида електронни услуги от всички служби на администрация чрез официалния  сайт на общината  www. bansko. bg 

Гражданите на община Банско ще бъдат информирани и уведомявани за всички допълнителни мерки, наложени от промяна в обстановката. 

Кризисният щаб  апелира към всички да спазват препоръките на здравните власти и Националния оперативен щаб за ограничаване разпространението на COVID – 19. 

5 коментара
14 Март 2020 10:18 | Георги
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Сега е времето за хубава почивка в Банско, на чист въздух.


14 Март 2020 15:00 | �.�кмете
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Земи да изчистиш улиците! Другото си го знаем и без твойта заповед.


14 Март 2020 15:22 | Препоръка
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Добре ще бъде сега да се използва намаленото присъствие на хора и превозни средства по града и фирмата по чистотата да ги измие. Хем наближава и Великден. А ако се прибави съм водата и подходящ дезинфектант - още по-добре!


14 Март 2020 20:50 | Тошко
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Щом затваряте пазара, който е на открито затворете пистите и кабинката, която е инкубатор за вируси.


15 Март 2020 12:29 | Ранди
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Браво на банскалии за светкавичната реакция и сериозността, с която се отнасят към епидемичната обстановка.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар