Кметът Илко Стоянов: Време е да кажем на глас – искаме ли парк, който носи добавена стойност или предпочитаме „Бачиново“ да бъде залят с бетон!

24 януари 2022 10:16   182 коментара   23328 прочита


Разделяме инвестиционното намерение на две фази, за да намалим максималния размер на дълга 

 След оживени дебати " за" или "против" кредита от 29 милинона лева за изграждане на грандиозен проект в парк Бачиново , днес кметът на Благоевград   Илко Стоянов излезе с официална позиция ,в която  недвусмислено заяви  че волята на хората за него е приоритет и не приема едноличното взимане на решения по отношение на развитието на Благоевград.

В пост в личната си страница във фейсбук той обяви, че инвестиционното намерение за разширяване и надграждане на парк „Бачиново“ ще бъде разделено на две фази, а максималният размер на предложението за поемане на дълг, касаещо първата част, възлиза на 17 784 538 лева. 
„За мен стои само една дилема - ще има ли Благоевград първия си мащабен проект, който ще го направи водещ зелен град, или ще продължим да оставяме на унищожение едно от най-големите си природни богатства. Решението е в ръцете на всички нас“, гласи част от позицията на кмета Илко Стоянов: 

Ето какво добавя още той: 

„На 6 януари беше открито обществено обсъждане за поемане на дълг от Oбщина Благоевград в размер ДО 29 милиона лева, а не ОТ 29 милиона лева. Тъй като още на самото обсъждане и особено след края му, в социалните мрежи и някои медии, се стигна до множество манипулации и неистини, сега се налага да поясня някои факти и обстоятелства, преди да обявя своето намерение, въз основа на което Общински съвет - Благоевград ще вземе решение.

Още в предизборната си кампания представих на обществеността няколко амбициозни и мащабни проекта, чрез които Благоевград може да се превърне в една от водещите общини в България. Всичките проекти са свързани помежду си и НЕ следва да се противопоставят един на друг.

Всеки нормален човек е наясно, че няма как всички проекти да започнат да се изпълняват едновременно - все някой ще е пръв, друг ще е втори, в зависимост от възможността за финансиране и проектната готовност на Общината. Затова изработихме и сайта www. newblg. bg, където може да се следи фазата на развитие на всеки един от проектите.

Спазвайки обещанието си към избирателите и следвайки принципа на последователност, аз и моят екип успяхме за срок по-малък от 6 месеца да намерим възможност за реализация на първия от тези проекти, касаещ реконструкция и модернизиране на Аквапарка и парк „Бачиново“.

По стечение на обстоятелствата първият възможен проект се оказа и най-общественият за всички нас. Финансирането на проекта се осъществява съгласно Регламент No:1303/2013г. на Европейската комисия, където съгласно чл. 37 „финансовите инструменти се използват за подкрепа на инвестиции, които се очакват да бъдат финансово жизнеспособни, но не могат да генерират достатъчно финансиране от пазарни източници.

” В този смисъл поемането на дълг НЕ представлява кредит от търговска банка, така както се опитват да го представят определени субекти. Само за пример ще дам, че внесеният проект за бюджет на държавата за 2022г. предвижда поемане на дълг в размер на 7. 3 милиарда.

Логиката за общинския и държавния дълг е една и съща. Само преди около година Община Благоевград пое дълг от 5 милиона лева, за да оправи водопроводите на няколко улици, от които няма никаква пряка доходност“, пише в поста си кметът Стоянов. 

Той е категоричен, че този проект не може да се финансира с безвъзмездни европейски грантове, защото към настоящия момент не съществува никаква такава възможност за подобни мащабни проекти. 

Кметът добавя, че твърденията, че има пряка връзка между този проект и повишаване данъците на хората не отговаря на реалността и че средствата могат да бъдат спечелени на състезателен принцип, а ако това стане факт, същите могат да бъдат използвани само и единствено за реализация на това инвестиционно намерение. 

„През целия европейски период на Благоевград са взимани грантове, кредити, поеман е дълг, но в нито един момент не е представян мащабен проект, който да касае толкова огромен брой жители.

„Бачиново“ е на всички ни и ако успеем да стартираме този проект, няма да има никакво значение кой ще бъде кмет след 1, 5 или 9 години, защото тези средства ще останат вложени и гарантирани за всички жители на общината. Това е нашият парк и всички заедно ще полагаме грижи за него, без значение кой каква функция изпълнява“, гласи още позицията на кмета Стоянов. 

По думите на кмета ползите от инвестиционното намерение са в много насоки и най-малката от тях е разкриването на преки работни места и допълва, че Общината не иска да бъде работодател, а се стреми да създаде условия за хората и бизнеса, да осигури достъпна и красива градска среда. 

„Това ще даде възможността на благоевградчани да остават тук, но освен това ще привлечем и нови хора, които ще идват да прекарват времето си в едно от най-добрите места в България.

Също така, ще привлечем инвеститори. Повтарям го - ще привлечем инвеститори, защото има пряка връзка между инвеститорите и градската среда. Няма инвеститор в днешно време, който да не оценява една община по условията за живот в нея. А това включва в себе си социален, културен, достъпен, интегриран град с добра среда, защото инвеститора не само осигурява работа на местните хора, а и внася такива от други места“, категоричен е кметът. 

Той добавя още, че Благоевград има не просто парк, а има потенциала за огромен градски парк, който да може да прерастне в крайградска зона с уникална минерална вода. „И сега, нека си кажем още една истина - този парк е застрашен от застрояване.

На няколко места, в частни петна след съмнителни сделки, вече са се разположили строителите. Парк „Бачиново“ е на кръстопът. На изборите много благоевградчани гласуваха за мен, именно защото им обещах това. И аз го правя! Реализирането на нашето намерение ще спаси парк „Бачиново“ от захапващите го строители от всички страни.

Всеки град си има сърце. Този парк ще вдъхне живот на цялата община. Ще ни отвори вратите да влезем сред лидиращите зелени общини. Не го ли направим сега, след време ще е твърде късно, защото любимата ви алея е на път да се превърне в улична мрежа на нов квартал.

Аз се вслушах в гласовете на хората и в техните страхове и макар че съм напълно убеден в силата и изпълнимостта на цялостната идея, стигнах до извода, че се нуждаем от едно балансирано решение. Затова ще оттегля едната част, касаеща спа-центъра (закрития плувен басейн).

Ще внеса предложение за финансиране на другата част, чрез която ще се извърши реконструкция, модернизация и значително увеличение на площта на парк „Бачиново“, изграждане на плувен комплекс с минерална вода (открит басейн) и обслужващ паркинг.

! Максималната стойност на проекта може да достигне ДО 17 784 538 лева. Сумите ще бъдат усвоявани едва след провеждането на обществени поръчки, които могат да доведат само до по-ниски стойности. Сумите ще бъдат усвоявани поетапно на база свършена работа и при представяне на необходимите отчетни документи. 

! Максималната стойност на дълга може да достигне ДО 19 519 790, 10 лева, която следва да бъде върната чак през 2042 година. Сега се върнете 20 години назад, вижте колко е поскъпнал животът към настоящия момент и си представете тези стойности след още 20 години“, пише още в позицията си кметът Илко Стоянов. 


 

183 коментара
24 Януари 2022 10:31 | Бойко
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Илко на глас го казваме "не искаме". За 20 дни не можа ли да разбереш желанието на съгражданите си!? Заливането с бетон става с позволението от управата на града, а не от гражданите.


24 Януари 2022 10:34 | Благоевград
Оценка:
-3
 (
3
 гласа)

Дано се случи този парк, дано Заради всички нас


24 Януари 2022 10:34 | Кирил Цветков
Оценка:
-3
 (
3
 гласа)

Поздравления, кмете


24 Януари 2022 10:37 | Зрител
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Илко, ще погребеш града!!!
Направи го, но с европейско финансиране, не с КРЕДИТ от 40 милки с лихвите!
Как не го проумя с кафявата си глава още?!?!?
Гражданите няма да имат какво да харчат в този парк!!!!


24 Януари 2022 10:49 | ll
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

От страна на общината обсъждането се изразява в посочване на измислени цифри и ахкане колко хубаво ще бъде. Никакъв анализ, никакви основателни аргументи, игра с терминология. Огромно желание за осъществяването му, а пък дори не можете да го защитите пред обикновените граждани. Или проектът не е анализиран, или капацитетът ви е нисък. И двете хипотези са много тревожни.


24 Януари 2022 10:49 | ВЪЗМУТЕН
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

ОБЩИНАТА не е инвеститор. Тя трябва да създаде предпоставки за частни инвеститори. Те да си набиват главите с кредите или собствен капитал. Ти кмете направи улиците, осветлението, алеите на парка, пейкте, разделното събиране на смет, направете паркинги, на всяка сграда да има по две парко места за апартамент. Остави инвестициите на по компетентните от теб.


24 Януари 2022 10:49 | Наблюдател
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Защо ни плашиш? Не разбра ли, че хората не искат? Спри с лъжите.


24 Януари 2022 10:53 | ВЪЗМУТЕН
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Кмете, дай да тегли кредит общината и за завод за чипове. Поне там има висока добавена стойност и сериозно търсене.
Даже може да теглите кредит и за площадка за изстрелване на ракети.
Тегли кредит и Биг Бен да постраиш. Там е по реалистично да имаш по 700 посетители на ден.


24 Януари 2022 10:54 | леле
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Тъпаци сте приоданци. Не виждате ли че в Бачиново има два огромни парцела частна собственост, и пишманбизнесмени само чакато удобния момент да го застроят. Кооперации ли искате в парка, щото руменчо томов пианицата беше на косъм да им позволи да строят. Дано този проект се случи успех Илко.


24 Януари 2022 11:05 | БГ ЛЕНД
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Парка трябва да стане, но не със заем, а по някоя европрограма.


24 Януари 2022 11:05 | До писарушките
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Работете в тая община, стига сте писали коментари. Заплатите ви идват от нашите данъци.


24 Януари 2022 11:07 | До леле
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Това с лошия Томов, който щеше да застрои Бачиново вече не е модерно. Най лошото, че този преди Томов и този след него са по зле и от самия некадърен Томов.


24 Януари 2022 11:11 | Благоевград
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Аква парка (градския плаж) трябва да бъде общинска собственост, да се докара мин вода, цените да бъдат нормални, а след сезона се тегли чертата, ако е нужно общината дофинансира. Ще дам пример с градския плаж в Кюстендил, който е, общински цената за вход е 4 лева, като 3 от тях са за консумация. Тук нека да е 6, 7 лева, но е срамно благоевградчани да ходим на плаж по селата.


24 Януари 2022 11:15 | леле
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Не е модерно това с Томов щото го махнаха и слава боггу. Иначе Ганджов сега вече да е нялал хиляди кубика бетон на мястото на кортовете. Иначе всеки е против аквапрак и минерална вода в него, ама я идете през лятото на Добринище и ще видите стотици благоевградчани да се ръсят по 20 лева за вход. Тъпаци приоданци


24 Януари 2022 11:19 | Кристияна
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Кмете, успех. Ще бъде много полезно за града това, което искаш да направиш


24 Януари 2022 11:20 | Петрова
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Илко Стоянов наистина си спазва общеанята, помня, че говореше за този парк още като кандидат-кмет. Евала


24 Януари 2022 11:21 | Петрова
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Ако направи Баиново така както го е замислил, в града ще идват много туристи


24 Януари 2022 11:26 | Благоевград
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

До последните три патки-работете в тая община бре....


24 Януари 2022 11:26 | Читател
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Работете в Общината. Не пишете в защита на кмета. Заплатите са ви от нашите данъци и ние имаме право да изразяваме мнение. Долу ръцете от Бачиново.


24 Януари 2022 11:29 | До леле селянина
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Ако Томов е искал да се застрои Бачиново, щеше да го е направил. Всичко беше спекулации и нагнетяване на напрежение, някой го беше много яд, че точно Томов го победи. Защо обиждаш приорданците, май имаш комплекс, че си дошъл в Благоевград от някое село.


24 Януари 2022 11:32 | Пол Белмондо
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

29 милиона, с лихвите ще станат над 40 милиона, ще ги връщат освен нашите деца, но и техните деца. Не загробвайте града ни, заради схемите на 4-5 съмнителни бизнесмени от близкито обкръжение на кмета.


24 Януари 2022 11:33 | Мерлуза
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Това с принадената стойност, на парка е мираж. Пълен.


24 Януари 2022 11:33 | ГОШО
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

ДА СЕ НАПРАВИ АКВА ПАРКА, СРАМНО И СМЕШНО Е ДА НЯМА ГОЛ3ШЯМ ПЛАЖ В ОБЛАСТЕН ГРАД. ДРУГО НИЩО.


24 Януари 2022 11:36 | ВЪЗМУТЕН
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Най-добре всичко да е безплатно в общината, всички да сме на високи заплати и да почиваме по 5 дена в седмицата.


24 Януари 2022 11:36 | До леле
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Кой кмет прокопа целия град за да отиде минералната вода в частен хотел, уж щяла да ходи в басейна? Пак ли Томов е виновен? . Прост народ, слаба държава


24 Януари 2022 11:38 | До Петрова от стая...???
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Какво е "Баиново"


24 Януари 2022 11:43 | Мерлуза
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Принадена стойност може да се получи само от производство, добре пласиращ се продукт на вътрешния и външния пазар, ВИСОКИ ЗАПЛАТИ на местните хора. Паркът само ще гълта пари - за поддръжка, охрана, садене на теменужки и така нататък. Кмете, много добре знаеш, че замъгляваш съзнанието на хората, които не разбират от тия неща. ВЪЗМУТЕН и Пол Белмондо са ти го е казали перфектно. С тоя парк тероризираш цялата община - на семейство щесе падне по една кола заем да връщат в следните години. В същото време така наречения "Плаж" е жабарник, знакови хотели на Благоевград тънат в развалини - тен е приличат, а са сгради от "умрял" град, в стотици вече апартаменти няма живот - вечер лампите не светят, лекарите бягат и не искат да работят в болницата. Ако в града имаше икономически перспективи и работа така ли щеше да е? Паркът няма да върне хората - те искат работа и добри заплати. Ама то с твоето политическо номадство друго няма какво да очакваме от теб, освен жестоко отношение към хората.


24 Януари 2022 11:45 | До Мерлуза
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Aбсилютно точен коментар.


24 Януари 2022 11:45 | Koki
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Успех на цялата идея, дано да стане реалност


24 Януари 2022 11:46 | Факт
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Една шайка самозванци не подкрепят идеята, тези, които обичаме Благоевград искаме всичко това да се случи


24 Януари 2022 11:47 | Джумаята
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Нека Бачиново си остане на хората от града, не са е необходимо до идват други хора. И без това на път за Гърция се спира в Сандански. Нас ни подминават и едва ли едно Бачиново ще накара пътуващите да идват тук. И сега паркът си е добре.


24 Януари 2022 11:51 | Някой си
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

И какво ако се направи хубав плаж и много хубав парк, а младите (не, само млади хора) напускат масово града? Нещо преди изборите много често се споменаваха заучени фрази като"инвестиции в града", "нови работни места", "откриване на нови фабрики и заводи", а сега се забравиха.


24 Януари 2022 11:52 | До Факт
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Палаханов, ти ли си бе пиле шарено?


24 Януари 2022 11:53 | Боре
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Коки, Факт, работете в тая община бе мързеливи търтеи


24 Януари 2022 11:54 | ВЪЗМУТЕН
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

до МЕРЛУЗА и Пол Белмундо. Браво. Има надежда, че все пак има здраво мислещи хора.
За съжаление сме много малко.


24 Януари 2022 11:54 | До Илко
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Илко, не четеш ли коментарите? Ако ти нямаш време, пиратките да те информират или тъщата ти. Има много мнения подкрепени с точни аргументи, защо да не се тегли заем. Хората по различни начини ти го казват. Палаханов, стига ти е въртял главата, джумалииите са наясно с неговата репутация и от къде са му парите.


24 Януари 2022 11:58 | До ВЪЗНУТЕН
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Не сме малко. Просто тук пишат двама-трима платени трола с различни никчета.


24 Януари 2022 12:01 | Родител
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Не на заема, не на милионите, които искат да откраднат няколко псевдо-бизнесмени.


24 Януари 2022 12:04 | Баба Вуна
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Троловете-общински служители са на обяд в баничарница"Бакалов". Бухахаха.


24 Януари 2022 12:09 | Граждани
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Не искам заем, искам работа. Ето казвам ти, кмете. Нали искаш отговор, спри с лъжите.


24 Януари 2022 12:15 | Истината е...
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Предизборните думи за инвестиции и нови работни места са заменени с думи като заеми.


24 Януари 2022 12:22 | До истина
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Много точно. Нищо от предизборната му програма не е изпълнил


24 Януари 2022 12:24 | Питане
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Общинарите, кога се връщат от обедна почивка? Спряха със защитата на кмета.


24 Януари 2022 12:24 | Вуйчо Ваньо
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

След година има избори. Нова година, нов кмет.


24 Януари 2022 12:30 | Петрич
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Сега ще видите, ние се отървахме от този крадец. Дано до следващите избори не успее да ви излъже и да изтегли заем. Борете се . Успех и догодина много внимателно избирайте.


24 Януари 2022 12:37 | Референдум
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Как Бачиново ще носи добавена стойност и ще върне кредит от 29 млн. лв. С наем на Аквапарка и спортните площадки ли ?? Нека се организира Референдум в Ощината за този проект.


24 Януари 2022 12:42 | Васил
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Само да подчертая - това е дълг от 29 млн. лв. към Община Благоевград. Сещайте се кой ще го плаща ако проектът няма възвръщаемост (което е много вероятно) или се провали. Илко може и да го няма догодина, но дългът остава и ще го плащаме всички ние - жителите на Благоевград.


24 Януари 2022 12:47 | До Васил
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Даже и децата на децата ни.


24 Януари 2022 12:53 | Ццц
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Палаханов какъв Горноджумаец е?!!!


24 Януари 2022 12:57 | До Ццц
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Псевдо, как какъв.


24 Януари 2022 13:03 | Чука
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Палахано е селяк от Лешко.


24 Януари 2022 13:04 | КИРИЛ
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

ИСКАМЕ СИ ПАРКА И СПА ЦЕНТРОВЕ И СКИ ПИСТА. ПИСНА МИ ОТ РАЗНИ РАЗХОДКИ ДО САПАРЕВА БАНЯ, ОГНЯНОВО, СЕЛО БАНЯ И ОЩЕ РАЗНИ МЕСТЕНЦА ПО БЪЛГАРИЯ. ИМАМЕ СИ ВСИЧКО И ПИСТА И МИНЕРАЛНА ВОДА, И ПЛАНИНА ХУБАВА, ЖАЛКО Е АКО ТОВА НЕ СТАНЕ. ПРОСТО ТРЯБВА НЯКОЙ ДА СЕ НАЕМА, Е СЕГА ИМА ТАКЪВ ЧОВЕК И ВЕДНАГА ЗАПОЧНАХТЕ ДА ХУЛИТЕ. СЕДЕТЕ СИ ВКЪЩИ. НИЩОПРАВЦИ. АМАН ЗНАЧИ


24 Януари 2022 13:06 | Аз
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Аз съм за това града ни да се развива и това е начина като се прави нещо


24 Януари 2022 13:07 | Калоянов
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Помните ли амбициите на Томов да застрои Баиново? Сега защо сте против развитието на парка? Защото по пронцип трябва да сте против или


24 Януари 2022 13:09 | Гражданин
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Поздравления кмете, че искаш да направиш нещо за този град, ама като гледам част от коментарите тук, хората не го залужават


24 Януари 2022 13:11 | До Гражданин
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

И аз подкрепям идеята, не подкрепям това, че хората не заслужават. Тук пишат едни и същи подлоги на Томов и Дончо. Такива, които завинаги са изритани от властта. Това не са хора, това са жалки тролове. Така че успех за парка


24 Януари 2022 13:14 | Наблюдател
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Общинарите се върнаха от обедна почивка, пролича.


24 Януари 2022 13:18 | до Калоянов
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Никой не е против Бачиново да стане модерен градски парк и да се оправи Аквапарка. Против сме, това да става с много съмнителен заем от 29 млн. лв. с още по-съмнителна възвръщаемост. Община Сандански, Община Дупница и Община Кюстендил си оправиха градските паркове с евросредства. Защо ние теглим кредит към Общината, а не кандидастваме по някоя европрограма. Това е оправданото съмнение на хората в града относно този проект.


24 Януари 2022 13:18 | До КИРИЛ
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Не е възпитано да се пише с главни букви.


24 Януари 2022 13:23 | Балък
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Софиянци така или иначе ни смучат парите, аз съм за ! Тъкмо ще се намали и администрацията като няма парса за бонуси,) Ще отслабват с разходки в еко парк бачиново!


24 Януари 2022 13:29 | До всички
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Илко Илко то простотията и алчноста ходят по хората. Що не се размърдаш да намериш инвеститори да се отворят предприятия за производство да се създадат работни места народа да живне финансово. При тази беднотия и унищожена промишленост само ти и тези около тебе мислят за парк Бачиново. Най важното е да не се позволи застрояване а хората все повече търсят девственоста в природата за какви туристи си се размечтал след като за местното население ще остане един голям безмислен заем за връщане при положение че народа е на ръба на оцеляване финансово и физически.


24 Януари 2022 13:35 | До писарушките
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Мили общински търтеи, хапнахте ли банички от събота? Да ви е сладка урдата.


24 Януари 2022 13:36 | Помните ли? Не забравяйте
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Парк ли е Бачиново за Румен Томов? Оказа се, че за него любимото място за разходки и релакс на поколения благоевградчани не е паркова зона. Скандалното откровение на Румен Томов дойде в отговор на въпрос на кандидат-кмета Илко Стоянов за застрояването на зелените площи. В ефира на Нова телевизия Томов заяви в прав текст: “Това нещо там не е парк! ”. За него може и да не е, но за нас, благоевградчани, Бачиново е най-свидното ни място, което сме длъжни да съхраним и за следващите поколения.
Така той възмути жителите на Благоевград, за които строителството и в Бачиново, и в другите зелени площи на града е особено чувствителна тема. За него обаче се оказа, че това е нормално. Точно Томов е човекът, който даде зелена светлина за застрояването на кортовете в парк Бачиново, и то на фирма, която спечели апетитната обществена поръчка за изграждането на подлеза в квартал “Грамада”. Като същински Матросов, Томов за пореден път защити частния, а не обществения интерес с изказването си в телевизионн


24 Януари 2022 13:37 | Помните ли? Не забравяйте
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Същият този Томов обещаваше в началото на своето управление прозрачност в харченето на парите на благоевградчани. На практика обаче се случи друго. Всички обществени поръчки, проведени по негово време, са предвидими и се знае кой ще ги спечели.
Поне сто пъти Томов заяви, че подкрепя местния бизнес, за да остават парите в града, но повечето големи обществени поръчки ги даде на външни дружества.


24 Януари 2022 13:38 | Подкрепям Стоянов
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Трябва да сложим ново начало на Благоевград, което може да стане с цялостна и амбициозна стратегия за развитие на всички отрасли.


24 Януари 2022 13:39 | Помните ли? Не забравяйте
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Преди да изгуби делото Томов отново даде зелена светлина багери да влязат в “Бачиново“


24 Януари 2022 13:41 | Помните ли? Не забравяйте
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Това щеше да стане, ако Томов беше останал. Това ли искаме? : Заливат с бетон част от парк "Бачиново" в Благоевград..
18 декара от парка ще бъдат превърнати в модерен комплекс, а зад инвеститорските намерения стои частна фирма от областния център. Върху тенис кортовете трябва да изникнат жилищни сгради, плувен басейн, спортен център и гаражи.


24 Януари 2022 13:51 | Родител
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Това е стократно повторена лъжа. Нито Томов, нито при друг кмет ще се застрои Бачиново. Камбитов подхвърляше тази лъжа за Бачиново, защото не можа да преглътне загубата си на изборите. Парковете в Сандански и Дупница не са направени с десетки милиони заеми, заем се взима за нещо, което ще ти докара приходи, а не за да е красиво РАБОТА няма в Благоевград, какво стана с предизборните обещания за инвестиции и нови работни места?


24 Януари 2022 13:53 | До Помните ли? Не забра..
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Томов беше некадърен, всички в Благоевград го разбраха, най лошото е, че този преди него и този след него не са по различни.


24 Януари 2022 13:55 | Чука
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

И тук искам да докажа, че съм малоумен. Искам да духам на Палаханов.


24 Януари 2022 13:56 | Бойко
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Томов е в миналото. Той е политически труп. Говорим за бъдещето, а то не е никак розово с този кмет и този общински съвет. По-шантава работа от това да вземеш кредит за изграждане на увеселителен парк не бях чул. Явно както и при Томов така и при Илко зависимостите водят до тези налудничави идеи.


24 Януари 2022 13:59 | До Бойко
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Спонсорите на Илко имат малко време (година и малко), разбраха, че общинската касичка е празна, а някак си трябва да избият парите за това, че избраха Илко за кмет, чудят какви ли не малоумни идеи (като този заем) да измислят само и само да изкарат някой лев (милион).


24 Януари 2022 14:04 | жалко
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Най-големият аквапарк в Югозапада се руши от години


24 Януари 2022 14:06 | Плажо баражо
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Аква парка трябва да бъде общинска собственост.


24 Януари 2022 14:06 | да го възродим
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Благоевградският аквапарк, който е най-голям в Югозападна България, е затворен и се руши от 2016 година насам. Преди 4 години концесионерът се отказа да се грижи за обекта, тъй като бе на загуба. През цялото това време до днес разрухата превзема едно от най-атрактивните места за отдих и релакс не само в Благоевград, но и в целия регион. Площта на аквапарка е около 10 000 кв. метра, а капацитетът – за около 1000 посетители. Комплексът разполага с басейн с олимпийски размери, закрит плувен басейн, 500 шезлонга, детски водни съоръжения, скоростни водни пързалки, басейн с морски вълни, декоративен водопад, VIP зона, два мокри бара, ресторант, food бар и други атракциони. Всичко това обаче е спомен за благоевградчани. Много от съоръженията пък вече са дори опасни и все повече местни хора настояват за осигуряването на охрана, за да не стане някоя беля с деца, които често влизат вътре.


24 Януари 2022 14:07 | ран
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Кмете, тоя проект е като НА СВИНЧЕ ЗВЪНЧЕ, трябва нещо да говориш и да делнеш преди изборите след 18 месеца, успех


24 Януари 2022 14:09 | Плажо баражо
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Аква парка работеше до 2018 та година.


24 Януари 2022 14:09 | да го възродим
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Аква парка се руши, а проекта е изход от патовата ситуация, защото сега плажът, някогашната гордост на Благоевград и символ на градската култура, се руши и е на път да изчезне безвъзвратно, ако не се вземе категорично управленско решение за спасяването му.


24 Януари 2022 14:10 | Благоевград
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Искаме и парк, искаме и аквапарк. Искаме Благоевград да съществува, да живее


24 Януари 2022 14:11 | Вили Магурев
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Гражданите може и да не искате, само че аз искам да печеля.


24 Януари 2022 14:14 | Калина
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Андоновисти и Томовисти яко са се впрегнали. Вместо да помогнете на хора, които са ощетени по някакъв начин от Ковид кризатас вие давате пари на тролове да хейтят срещу кмета. Еми смешно е! Изкажете ясна позиция, едно и също само пишете.


24 Януари 2022 14:14 | Ще позвоолим ли
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Благоевградската фирма „Универсал Строй Консулт“ ООД на Петър Парашкански, Чавдар Узунов и Георги Ганджов не само не е отказала да строи на Бачиново, но и входира в РИОСВ -Благоевград съобщение по чл. 8, ал. 4 на Наредбата за условията и реда за извършване на


24 Януари 2022 14:15 | Димитров
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Хора, събудете се. Да не позволим на този крадец, Илко, и шайката около него да изтеглят заем, който ще връщат не само децата ни, но и внуците. Не си за кмет, щом в пандемия, реши да вдигаш данъците.


24 Януари 2022 14:15 | Полина
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Благоевград има нужда от това! Точно така се прави! Браво, кмете


24 Януари 2022 14:18 | Да се знае
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Паскалев и Томов искат да превземат Бачиново. К. Паскалев в тайна завера за промяна на зелени площи при кортовете на „Бачиново“, с цел облагодетелстване за над 15 млн. евро


24 Януари 2022 14:18 | Да се зннае
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Паскалев и Томов искат да превземат Бачиново. К. Паскалев в тайна завера за промяна на зелени площи при кортовете на „Бачиново“, с цел облагодетелстване за над 15 млн. евро


24 Януари 2022 14:19 | Запознат
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Магурев, докога бе ? Не ти ли стига, че оправяш нещата в системата на горите, сега и Бачиново? Стой си във Варна и не се меркай тук. Алчен, алчен, но никой не си е тръгнал с куфар за оня свят и с имот. 2 метра са за всички....


24 Януари 2022 14:21 | !
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Георги Ганджов: Паслаев е мой Приятел, Да, искаме да строим на Бачиново


24 Януари 2022 14:23 | Ти да видиш
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

В края на 2006 г. в медиите се разшумя около сделка, според която седемте тенис игрища и обслужващата сграда в местността Бачиново до Благоевград са заменени срещу етаж в новия тогава бизнес-център на „крупната строителна фирма „Универсал строй консулт” на Георги Ганджов и Петър Парашкански.


24 Януари 2022 14:23 | Ти да видиш
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

В края на 2006 г. в медиите се разшумя около сделка, според която седемте тенис игрища и обслужващата сграда в местността Бачиново до Благоевград са заменени срещу етаж в новия тогава бизнес-център на „крупната строителна фирма „Универсал строй консулт” на Георги Ганджов и Петър Парашкански.


24 Януари 2022 14:25 | Това ли искаме?
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Парк ли е Бачиново за Румен Томов? Оказа се, че за него любимото място за разходки и релакс на поколения благоевградчани не е паркова зона. В ефира на Нова телевизия Томов заяви в прав текст: “Това нещо там не е парк! ”.


24 Януари 2022 14:57 | не е смешно, тъжно е
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

жителите на града: Искаме повече яснота относно заема от 29 млн. лв.
калинките на Илко: значи не искате Бачиново да е хубаво
жителите на града: Не, искаме да питаме защо е толкова голям дългът и е към Общината
калинките на Илко: значи не искате градът да се развива
жителите на града: Не, за заема питаме...
калинките на Илко: А помните ли Томов...
жителите на града: ?!?
Тъпаци, вие наистина не искате или не можете да вденете за какво става на въпрос.


24 Януари 2022 15:04 | Браво Радо, добре казано
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Познати до болка политически динозаври, чийто принос за Благоевград е нищожен, скочиха лицемерно срещу проекта, скрили зад маската на загрижеността за благоевградчани, истинските си мераци за застрояване на парка и лично облагодетелстване


24 Януари 2022 15:09 | Плажо баражо
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Общински пиявици, как са баничките с урда?


24 Януари 2022 15:10 | Полина
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Ох, писна ми вече да слушам и да чета как деца, внуци и не знам си още кой ще връща този дълг, защото това не е кредит, не е заем. незапознатите, моля да не се изказват. Никой освен Общината няма да го връща този дълг, мама му стара, събудете се и си дайте сметка колко важно е това за града, за нас...


24 Януари 2022 15:14 | До Полина
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Кмета, сам каза, че е кредит (заем). Като ви плащат да тролите, поне минете инструктаж какво точно да пишете.


24 Януари 2022 15:16 | До Полина
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Бюджета на общината от какво се формира? Мила Полинче, хапни си баничката от обяд, чакай да стане 17 и 30 и се запъти към панелката си.


24 Януари 2022 15:21 | Гражданин
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

искаме красив и жив Благоевград. Браво, кмете


24 Януари 2022 15:23 | До Гражданин
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

В коя стая в общината работиш?


24 Януари 2022 15:24 | Дани
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Само преди 2 г. медиите гърмяха със заглавия : Бетонджии точат зъби за парк "Бачиново", сега искаме да провалим парка. Не н арод, а мърша


24 Януари 2022 15:26 | Благоевград
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Стоянов след 18 месеца най вероятно няма да е кмет, но дълга ще го плащаме всички ние (даже и децата ни), които живеем в Благоевград.


24 Януари 2022 15:27 | До Дани
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Точно така Дани, ти си.... мърша. Нископкатен трол.


24 Януари 2022 15:30 | Хахахахаха
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Троловете на политическите трупове дончо и Томов се опитват да блеснат с ум. хахахаххааа


24 Януари 2022 15:32 | Хахахахаха
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Томов, коя пиеш - 4 или 5-та? Дончо колко са линиите пред теб?


24 Януари 2022 15:35 | Джумаята
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Този проект може да се охарактезира като... "пир по време на чума". Благоевград се обезлюди, вечер ако тръгнеш от старото кино до ГУМ няма да видиш повече от 5-6 случайно преминаващи, ако погледнеш вечер някой по голям блок ще видиш, че светят не повече от 20 процента от апартаментите, няма работещ нито един голям завод или фабрика, градът с най ниски доходи и най мръсен въздух сме, всичко живо в работоспособна възраст бяга с 200 от града, а ние ще взимаме заем за.... атракции. Ако не беше тъжно, щеше да е смешно. Къде са обещаните преди изборите инвестиции, нови работни места, европейски проекти?


24 Януари 2022 15:36 | Просто идея
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Времената не са подходящи за задлъжняване, имаме пандемия, висока инфлация и свиване на пазарите в сектора на услугите, потребпението е ниско. Всеки го вижда. Трябва да се работи в посока за подобряване на инвестиционната среда в града, която да привлече крупен инвеститор, на който в договора да има клауза за облагородяване и модернизацията на парк Бачиново, като компенсация към общината. Това е win, win ситуация, без гражданите да задлъжняват. Въпросът за собствеността, поддръжката и управлението, след това е отсъществено значение. По традиция, доказано общината е лош стопанин. Ако управленецът е визионер и иска да завещае нещо трайно на бъдните поколения, трябва да действа мъдро, а не просто да се завъртят едни пари и да се задоволи алчността на шепа хора с "добри намерения".


24 Януари 2022 15:36 | Хахахаха
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Цъкам на компа в общината и плмвам всички.


24 Януари 2022 15:39 | Подкрепям идеята
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Благоевград има дадености, които не разпознаваме и не осъзнаваме, че са около нас.
Много от нас не знаят, че града има минерална вода на самоизлив толкова колкото има и Павел баня та даже и повече. Но къде е Павел баня на картата на болнеологията в България и къде е Благоевград?


24 Януари 2022 15:40 | Подкрепям идеята
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Ще имаме приветлив парк, така както го имат Дупница и Сандански. Ще имаме прекрасен аква парк с минерална вода стопанисван по моделите на Австрия, Швейцария и Германия, където природните ресурси се управляват и експлоатират предимно от общините. Ще имаме закрит басейн със СПА център в който ще го посещават не само граждани на Благоевград.


24 Януари 2022 15:41 | Подкрепям идеята
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Благоевград има дадености, които не разпознаваме и не осъзнаваме, че са около нас.
Много от нас не знаят, че града има минерална вода на самоизлив толкова колкото има и Павел баня та даже и повече. Но къде е Павел баня на картата на болнеологията в България и къде е Благоевград?


24 Януари 2022 15:41 | Стани богат
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Кой кмет прокопа целия град да откара минерална вода в частен хотел, а уж трябваше да е за плувни басейн?


24 Януари 2022 15:42 | До Подкрепям идеята
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Момче не е нужно по 2 пъти да пишеш едно и също. Заплащането е еднакво.


24 Януари 2022 15:53 | спиридончо
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Ако групата на Джумаята си сложи подписите, че те ще го връщат, ако нещо стане - аз съм ЗА!


24 Януари 2022 15:56 | Полина
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Ай, ай, колко сте елемнтарни! Тролчета дребни! Информариайте се по-добре, преди да пишете, по този начин излагате Дончо и Томчо. Хахахах, отричате идеята без да имате ясна и конкретна представа за нещата


24 Януари 2022 15:56 | До Спиридончо
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Коя е групата на Джумаята?


24 Януари 2022 15:56 | Дора
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Браво, кмете!


24 Януари 2022 15:57 | До Полина
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Полинче, не си в час миличка. Хапна ли мазна баничка с урда на обяд? В коя стая в общината мързелуваш?


24 Януари 2022 15:58 | Дора
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

И аз "работя" в общината.


24 Януари 2022 15:59 | Борис
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Най верния и точен коментар е написал "Джумаята".


24 Януари 2022 16:01 | Кефал до тъпите джумалии!
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Ако не се направи този парк, градът ви, който и без това е вече в кома, ще загине отвсякъде! Дали кмета не иска да го направи с евросредства?
Иска, но не става, айде идете вие умни глави в еропарламента и търсете милионите за кредитиране, кажете искаме оти сме много убави! Дано да се случи проекта, че скоро ще търсите работа в Симитли, Петрич, Сандански, тъй като и наемчета даже няма да получавате от бедните студенти и ученици, защото и те няма да искат да идват в загиващия ви град!


24 Януари 2022 16:01 | Мусомище
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Щом Митко от Мусомище се опитва да дава акъл, нещата не са на добре. Дано има умни благоевградчани и нещата да се случат


24 Януари 2022 16:02 | До глупавия кефал
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

От малоумници не искаме акъл. Благоевград за вас е пак Париж.


24 Януари 2022 16:04 | Измамник
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Абе не разбирате ли че никакъв аква парк не ни трябва, и нов закрит басеин също. Това Тръчи лажи и Палаханов също го знаят. Ама пари им трябват за следващите избори.


24 Януари 2022 16:16 | не е нужно
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

а кога ще оправите реката ???всяка година пресъхва или това е от глобалното затопляне а не защото има 11 веца нагоре и че пълним бели искър и белмекен. искате парк ами окей оправете първо реката че тоя парк ще е напразно. и ще продължим да смучем вода от кладенците на струма докато carlsberg ще ползват стария водопровод. а и на последно място 33% лихва ако вземете такъв заем кажете и аз ще ви давам пари за 33% възвръщаемост


24 Януари 2022 16:24 | Милена
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Тези, които са против развитието на Бачинов, са против нашия град и против неговото бъдеще. Как спите спокойно, какво искате да продължаваме да затвъваме ли. Без това за 2 г. града ни отиде много назад, заради онзи Томов


24 Януари 2022 17:05 | До Милена
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Пий си хапчетата, Миленче


24 Януари 2022 17:15 | Дон Балон
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

В района на кортовете на Бачиново че ще се строй ще се рано или късно тва съм 90% сигурен така че не ни излизайте с такива тъпи и елементарни доводи бетон метон що щото вие с тоя издишащ проект за 30млн нема да наливате бетон с нинджата и с на Насо камбитов братовчед му аре не ни правете на дебили моля ви НЕ НЕ, НЕ И НЕ ГРАДА ВИ ГО КАЗА МИСЛЯ ВЕЧЕ НЕ ИСКАМЕ ДА ТЕГЛИШ КРЕДИТ ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ ЧЕ СИ ТРЪГВАШ СЛЕД 1. 5 години и не искаме да ни заробиш с нещо С ТАКА НЕ РЕНТАБИЛНИ ПРОЦЕНТИ И ПАРАМЕТРИ НЕ НА КРЕДИТА, КАЗА ТИ НАРОДА ПА ПОСТРОЙ 3 фабрики за по 10млн бе парцал направи 2 кравеферми нека се произвежда нещо направи малка фабрика за чипове доведи никой да инвестира но НЕ НАПКРЕДИТА ВИ


24 Януари 2022 17:23 | Дора
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Не виждате ли, че градът умря през последните 2 години? Не искате ли да тръгнем нагоре, не искате ли градът ни отново да е пълен с хора и животът да кипи, именно тук? Защо се противопостаавяте срещу нещо толкова хубаво? Все отнякъде трябва да се започне. Повярвайте, просто!


24 Януари 2022 17:37 | До Дора от стая...???
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Госпожо, работното ви време изтече, стига сте писали тъпотии. Града умря по времето на пишман-доктора от село Падеж.


24 Януари 2022 17:38 | Нике
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Не не искаме, ти да усвоиш милионите, а ние гражданите да ти плащаме заемите. След което да позакърпите парка и след 3-4 години, когато всичко започне да се разкапва да тънем в задължение. Вместо това вземете да изградите улица "Промишлена", който ще поеме трафика от квартал Струмска към центъра на града.


24 Януари 2022 17:45 | Наблюдаващия
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

17 и 30 стана и.... о чудо, коментарите в защита на кмета секнаха. Случайно?


24 Януари 2022 17:50 | Пепи
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Преди изборите, Стоянов не каза нито една дума за заеми, за Бачиново, за плажа, говореше за инвестиции, за нови работни места, за европейски проекти. Всеки сам може да си направи изводите, дали ни лъже.


24 Януари 2022 18:09 | Гошко
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Общинарите, във вас нямате ли нет да пишете хвалби за кмета, или от служебния компютър е по сладичко, да мине време


24 Януари 2022 18:15 | Милена или Дора
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Да не съм луда да пиша след работно време. От там цъкаме коментари да мине времето и да, се подмажем на шефа.


24 Януари 2022 18:22 | Трол от общината
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

След работно време никой не ни плаща за коментари. Ще сваря боб за вечеря.


24 Януари 2022 18:32 | Димо
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Илко, си защити прякора Търчи _лажи. Нищо за Бачиново и за заем нямаше в предизборната му кампания. Сега защо Бачиново? Колко изедници имат интерес да строят там?


24 Януари 2022 18:34 | Истината е...
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Всички спонсори, които му помогнаха да стане кмет си искат пая.


24 Януари 2022 18:53 | караваната на Кончето
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Много индианец едно черно вожд


24 Януари 2022 20:23 | Градски
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Водопровод и канал по Айдаровски път е нужна и важна инвестиция както за десетките новопостроени сгради, така и за общинския бюджет!


24 Януари 2022 20:48 | Кирилов Иван
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Успех Илко, кадърно момче си и съм сигурен, че ще се справиш с това предизвикателство. По-важното е, че ще го направиш за Благоевград


24 Януари 2022 20:54 | старогражданин до горния
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

какво ще стане със собственоста на УСК и Кирчо Добрев, на Иван Давидков и на Тозев и кмете, а игрището на Ясен, кажи си кмете да ти олекне, а може там да открием ъндърграуд 5


24 Януари 2022 21:00 | Бойка
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Хора, четите какво пише и тогава коментирайте. Аз искам открит плувен басейн и то да се стопанисва от общината. Направете си справка, че е практика в Европа да има публични басейни. Вижте, че в с. Мусомища има публичен басейн, който е без такса. Вижте, че в цялата област има открити минерални басейни.


24 Януари 2022 21:12 | Смях в залата
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

"четите"? Другото, което пишеш няма значение.


24 Януари 2022 21:34 | Горна Джумая
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Илкооооо, подлога на Камбитов марш от Благоевград. Камбитов погреба града, а ти искаш да му сложиш паметника, махай се от тук измамнико!!!


24 Януари 2022 22:41 | питанка
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Все пак някой от подкрепящите този проект, ще разясни ли малко как Бачиново ще връща заем от 29 млн. лв. А и нека да ни осведомят, защо не се кандидатства по европроекти, чрез които се облагородиха почти всичките градски паркове в България, последните 10 години? Дирекция "Европейски програми и проекти" в Общината е 30 души, нека поработи малко.


24 Януари 2022 22:57 | Община
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Да си размърда Мара Грозданова дебелия задник и да поработи върху възможностите да получим европейски пари. Не само да интриги да плете.


24 Януари 2022 23:02 | До Турчалята
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Джумаята начело с Палаханов- 160 гласа на изборите 2019г да замълчи един път завинаги.
Наркотици ти продай и в София ти се озови! До Палахан - шмъркан кажи къде живееш ти ? Продавай си наркотици на воля и не се занимавай с проекти по неволя! Не ги разбираш ти, това не е като да си шеф на потребители!


24 Януари 2022 23:03 | До Турчалята
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Джумаята начело с Палаханов- 160 гласа на изборите 2019г да замълчи един път завинаги.
Наркотици ти продай и в София ти се озови! До Палахан - шмъркан кажи къде живееш ти ? Продавай си наркотици на воля и не се занимавай с проекти по неволя! Не ги разбираш ти, това не е като да си шеф на потребители!


25 Януари 2022 00:41 | Луди скачат от прозорците
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Как Бачиново ще върне 40 млн. пари ? Тука да не е Слънчев бряг, Несебър, Банско, Боровец ?
Колко туристи ще дойдат, и за какво ще си оставят парите ?
Да се разхождат покрай реката ?
На аквапарк ?
На лунапарк ?
Само на парк ?
Летния сезон хората ходят на море, а зимния на ски. Ама не, сега само като чуят за Бачиново и двата сезона тука !!!
Пълни глупости !!!
Хората казват, каква им е болката !!!
Благоевград се превръща в Припят !!!
Ако не ги чуете ще Ви изпратят с шутове в гъза !!! Може и заря да организират по случая !!!
Вземете да се стегнете ..... защото....


25 Януари 2022 05:45 | Костенарова
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Не искаме нито парк, нито бетон. Тези неща не са реципрочно свързани! Така, че умната!


25 Януари 2022 09:05 | Трол
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Нищо не се случва без пари! Трябва да има дълг, за да върви Благоевград напред!


25 Януари 2022 09:05 | Ева
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Подкрепям идеята!


25 Януари 2022 09:47 | Преминаващ
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Вярно ли е, че кмета ви е вдигнал двойно таксата за детските градини за да ви накаже за дето не му давате да дръпне 30 милиона, а вие да върнете 40 !?


25 Януари 2022 09:53 | ---
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Няма "или това или другото" в случая. Поставен по този начин въпроса, по същество представлява проста манипулация и внушения.


25 Януари 2022 09:53 | asddas
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Поредна седмица се занимаваме с този "проект". Междувременно улиците на града са пусти, млади хора (с изключение на ученици) почти няма, работни места - също. Къде са обещаните инвестиции, къде са разкритите работни места, къде е работещата икономика на този град ? Това ли е приоритет за Благоевград - плаж, който ще работи три месеца в годината ? Тази идея е престъпно глупава!


25 Януари 2022 10:04 | Граждани
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Ако се случи да се изтегли заем, да изритаме тази кмет от Общината. Ей, циганин, не четеш ли, не чуваш ли, какво ти казват хората. Не плаж, а заводи, работа, оправени улици и тротоари, прибрани в приют кучета, това се иска от теб. Не пипай Бачиново, мръсник и лъжец излезе.


25 Януари 2022 10:05 | Звезделина Кумалишкова
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Илко Бибитков се оказа по-нагъл и от Неделчо и по-некадърен и от Чичо Том! Барем поне да бетонира алеята на Бачиново, че е в окаяно състояние! Айде ПО-ЗДРАВИ за всички УПСщинарчета-заплаткаджийчета, клатещи си крачетата и рекетиращи клиентите (т. е. гражданите) си!


25 Януари 2022 10:22 | да допълня asddas
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Плаж за 29 млн. лв., който щял да се издържа от наем. смеееееех


25 Януари 2022 14:09 | Луди майна
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Абе майна, като у Благоевград беше добре, Бачиново си беше като сега ??!
Какво означава това бе майна ?
Означава, че парко нема значение дали е убав или е много убав. Важното е, че ще ти е хубаво у парка само ако имаш пари у джебо.
Ама с пари у джебо навсякъде ще ми е хубаво бе майна


25 Януари 2022 14:58 | ХРИСТО
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

С ДВЕТЕ РЪЦЕ ЗА ПОДКРЕПЯМ ЗАЩОТО СЪМ ДЖУМАЛИЯ А ТЕЗИ НЕПОДКРЕПЯЩИТЕ ДОШЛИ ЗА ДА СА ГРАЖДАНИ ВИНАГИ ИМАТ ЕДНО НА УМ И ИЗХОЖДАТ ОТ ПОЗИЦИЯТА ЧЕ СА СИ НА СЕЛО.


25 Януари 2022 15:36 | Гражданин
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Поредният кмет, който носи разочарование на Благоевград. Втасал с всичко, та стигна да превърне парка в туристически обект. Хората нека ходят гладни, болни и безработни и с повишени данъци, на кой му пука. До тук с управленческите Ви качества. Поредният, който си няма никаква представа за какво е на този пост и как се ръководи


25 Януари 2022 15:41 | Коментиращ
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

За 20-40 милиона общината може болница да построи. Може стадион да построи. Може улици с тротоари да направи. Да, може и парк, ама това
ли ни е приоритета ? Може много работи да се направят, които също ще останат като придадена стойност за града


25 Януари 2022 16:44 | До кмет, кино, джумалия..
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Гаранция за добавена стойност има само в казино и "фенери"- като бизнесмени добре знаете това.... има и по-добри идеи- РЕД ЛАЙТ КАЗИНО ПАРК БАЧИНОВО..


25 Януари 2022 16:56 | Ти да видиш
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Ако "моралисти" като Урдев и Байкушев ще ме убеждават колко е лоша идеята, то вече ми е ясно, че правилното решение е да се разшири Бачиново


25 Януари 2022 16:57 | Ти да видиш
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Ако "моралисти" като Урдев и Байкушев ще ме убеждават колко е лоша идеята, то вече ми е ясно, че правилното решение е да се разшири Бачиново


25 Януари 2022 18:28 | ДЖУМАЛИЯ.
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

и точно това правим казваме го на глас изчезни от благоев град . с . 120. км. в. ч.


25 Януари 2022 20:22 | МНОГО ЗАПОЗНАТ
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

ЕЙ, ТОЗИ КМЕТ ЩЕ СЕ ОКАЖЕ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО РАФИНИРАН ИЗ... НИК. НЯМА ДРУГА ИДЕЯ КАК ДА ДОКОПА ПАРИЧКИ И БЪРЗА ЛИ БЪРЗА, ЗАЩОТО Е НАЯСНО, ЧЕ НЯМА ДА Е ПОВЕЧЕ КМЕТ. ТОЗИ БАСЕЙН ДЕТО ЗАЛЪГВА ПУБЛИКАТА ЛИ ЩЕ ВЪРНЕ КРЕДИТА С ЛИХВИТЕ ЗА 15 ГОДИНИ! ТА НА 50 КМ. СА ДОКАЗАЛИТЕ СЕ С. БАНЯ, ДОБРИНИЩЕ, САНДАНСКИ, САПАРЕВА БАНЯ, БЕЛЧИН БАНЯ И Т. Н. И Е НАГЪЛ КАТО МИНАВА С НОМЕРА СЕГА ПЪРВИ ЕТАП, ПОСЛЕ ВТОРИ И Т. Н. ИЛИ КАКТО НАПРАВИ С ВДИГАНЕТО НА ТАКСА СМЕТ-ПЪРВО ЕДНО, А ПОСЛЕ УЖКИМ СЕ СЪОБРАЗИЛ С ХОРАТА И ПО-МАЛКО АМА ПОЧТИ СЪЩОТО. ХАЙДЕ ДА ХОДИ ПРИ СЛАВИ ТРИФОНОВ И СЛАВИ ТРАНСПОРТА ДЕТО НИ ГО НАТРЕСОХА И ДА ПРАВИ С ТЯХ, ТОЙ ЗНАЕ КАКВО!


25 Януари 2022 22:50 | ХРИСТО
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

ЕЙ ПОЗНАТ ПРАВИ РАЗЛИКА МЕЖДУ ГРАДСКИ И ИЗВЪНГРАДСКИ ПЛАЖ..


25 Януари 2022 23:10 | Коментиращ
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Ало хора, нали се сещате, че каквото и да има в този парк първо трябва да се самоиздържа! Нека да представят анализ, какви приходи и разходи на месечна база очакват. Да не се окаже, че ще трябват още кредити за да може да се плащат сметките за ток, газ, вода, тел, нет, заплати за персонала и служителите, разходи за охрана, подръжка, ремонти и т. н.
И кой ще го стопанисва и подържа ? Биострй ли с циганите с мотиките и водоноската от 1987година ? Или пък някакви общински служби или служители? Па то една здрава детска площадка нема у градо, те искат мега проект да прават ! Хахахах


26 Януари 2022 02:38 | KOKO
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Напред КМЕТЕ,
преди 1990 хората бяха карани да работят безплатно в БРИГАДИ, ТРУДОВИ ДНИ, детски труд се ползваше безплатно за събиране на тютун, краставици, домати и грозде и никой нищо не знаеше къде отиват тези материални богатства, хората не знаеха какво е кредитна карта, кредит, финанси, бизнес модели и т. н. Безмълвно работеха с надежадата да подобрят града си и да стигнат до СВЕТЛОТО БЪДЕЩЕ. Сега вече има консултации, бизнес модели, спонсори, почти безлихвени кредити, обяснения за 1ви етап, 2-ри етап, придадени стойности... всички се превърнаха в СВОЕГО РОДА КАПИТАЛИСТИ И ФИНАНСОВИ СПЕЦИАЛИСТИ, ДОРИ И АДВОКАТИ КОИТО НЕ РАЗБИРАТ ОТ ПРОЕКТИ. Хубаво е че ще има развитие. Почва се от малкото и се дооправя. Така е винаги. Препоръчвам да се направи намаление за Благоевградски граждани, за да може хората в града да се почувстват специални. По време на строежа ще има много работни места. Ако може и да не се забрави СКАПТОПАРА. УСПЕХ.


26 Януари 2022 08:51 | Коментиращ
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

До КОКО
Ами ние малкото си го имаме. Пак повтарям няма ЕДНА детска площадка, на която да няма счупена люлка, пързалка или клатушка ..... Вече колко време стоят така ? Повече от година ...., и какво се прави ? НИЩО !. Стопанисването е кръгла НУЛА. Поне да ги затворят за да не са опасни .
Дай пример за висококачествено извършено строителство на нещо по обществена поръчка ? Печелят фирми, сторят с евтини материли и нискоквалифицирани (нископлатени) работници (цигани), всичко до максимум 2-3 години се разпада, ама щото хвърлят по некое пликче на определени лица и ...всички са доволни и всичко е законно...
Намелението на Благоевградските граждани е факт, ..... намаляват всеки ден : (


26 Януари 2022 09:33 | +++
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Този кмет е толкова НАГЪЛ и АЛЧЕН, и така както си тръгнал да ни мачкаш с компаниятга ти директори, ще си разбиеш тъпата глава. Ние всички граждани и селяни мизерстваме, а той само говори за някакви ОГРОМНИ суми пари и нищо друго не прави. Всеки ден ни побърква с набитите му в главата МАНИИ. И тая Силвия Д. какво разбира тя от туризъм и спорт., ама Глупости. Престани да тормозиш хората в града и да броиш всяка минута пари. Харчиш пари за заплати на хора които грам работа не вършат в общината. Теменужките ги попари сланата. От тая дрога тия служители не могат да усещат реалността около тях, например пролет или зима или есен е?!?! ЗАЩО?!?!


26 Януари 2022 09:56 | KOKO
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

До Коментиращ
Господине (предполагам че сте мъж). Ако всичките мислеха като вас нямаше да има Айфелова Кула, Биг Бен, Кремъл, и т. н. Нали разбираш накъде избивам.... Такива дребнавщини и глуости не би се осмелил човек да пише... още малко и излиза че си готов да идеш и да .... Толкова отчаяно звучиш а пък и завистта към малко повече успелия кмет Илко направо извира от думите ти, недей бе ще получиш я някой инсулт или някой инфаркт, после няма да можеш да се кефиш ако решиш да си с партньор (не знам дали е дама или друг мъж, това няма значение....). Дано се обашиш в общината да оправят пейчиците а не само да ги раздаваш тука по форумите. Айде - целувай ръка за консултацията.


26 Януари 2022 10:19 | гражданини
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

прокуратурата какво чака????? Някъкви мародери тормозят цялград - яхти спа центрове глупости . Еми купете еко печки на социално слабите или радиатори, и тогава правете спа центрове, каквито мужду другото в града има - Езерец и Банята. Такса колкото Ню Йорк??? Такова чудо не е било в Благоевград. ИМПИЙЧМАНТ
Е това горното е абсолютен ПСИХАР


26 Януари 2022 10:45 | Ева
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Точно хора, като Байкушев ли ще доказват колко е недобре това за града? Боже, боже, докъде я докарахме! Стоянов върви, накъдето трябва, това ще е началото за един по-добър град, който всички чакаме отдавна


26 Януари 2022 10:51 | Мария от стая 306
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Еве, в колко ще ходим за банички?


26 Януари 2022 11:21 | За един пари!
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Междувременнно се оказа, че общината няма да може да си плаща тока. Ще ходим като прилепи из града. Вместо да реагира с експресен план за енергийна ефективност и независимост, кметО гледа към банята. Ех, баня, ех, кеф! За няколко милиона може да се изгради фотоволтаична мощност, която дългосрочно ще гарантира градските потребности от електричество. И от генерираните икономии/ това всъщност са приходи/ може да се прави и парк, и баня/ това нещо СПА си е баня, както и да го наричат/ По-скъпа, но баня.


26 Януари 2022 14:54 | Коментиращ
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

До КОКО
Виж сега пич/ко, аз гласувх за "малко повече успелия кмет". Въобще не ме боли кой е кмет - Илко, Наско, Томас, а ме боли какво смета да прави. Искам да знаеш, че всъщност си напълно прав и вече нямам никакви съмнения в това, че проекта за плажа ще е ПЕРФЕКТЕН, направо сръвним с Айфеловата кула, Биг Бен, Кремъл та дори и с Египетските Пирамиди.
Що не си бръкнеш с два пръста отзад и да свирнеш.. За първа конслултация, може да не ми целувай нищо тоя път.


26 Януари 2022 17:04 | Dusiqta333
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Трябва да има работни места за хората, а 30 милиона за пейки и беседки. Толкова ли неможе да имаме 2-3 завода и да има работа за поне още 5000 човека?


27 Януари 2022 09:52 | ПБ
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Защо е Важно ул. Промишлена за Благоевград, Кръгов кръст .ЗМК- Старите гробища?
1. Ще се улесни движението на МПС към ЦГЧ и промишлена зона, Гарата, Автогарата, кв. Еленово, кв .Айдарово, кв. Бялата висота, кв. Орлова чука, ЗМК, Пешеходния проход, също така.
2. Cez Благоевград Втори Lidl магазини също ще излязат на тази улица.
3. Три окрупнени общински парцела, на които могат да се реализират различни общински нужди.
4. Ще бъдат реализирани много Частни жилищни проекти.


27 Януари 2022 11:32 | 1
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Истинският въпрос е дали искаме 5 - 6 човека да приберат едни 5 - 6 милиона, а жителите на общината да ги връщат с лихвите и таксите няколко десетилетия. Не, не искаме. Ако ви бива, направете зеления град с други източници на финансиране, а не със заем, но идват скоро пак избори и няма време, трябва да се инкасира каквото може. Начинът на поднасяне на нещата показва, че силно подценявате интелигентността на благоевградчани, но това ще ви изиграе лоша шега - посланието "зелен град или бетон ..." е пълен смех и супер популистко. Особено във време, когато много общини в Югозапада се пред фалит заради високите цени на тока. Правят се опити за прилагане на софийски схеми на благоевградска почва. Вероятно скоро ще се сключи дългогодишен договор за сметосъбиране с новата общинска фирма, защитен от предсрочно прекратяване с множество и големи неустойки и точно преди изборите фирмичката ще се приватизира. От нас и от общинските съветници зависи дали това ще се случи


27 Януари 2022 13:51 | Gramada
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Нека първо да покажат че могат да подържат малкото зелени площи в града пък после да се нахвърлят на големи проекти. И новия парк ще стане бунище за две години със сегашното стопанисване. Лесно се харчат готови пари. В града хората ще си счупат краката, една здрава плочка не е останала, те гората тръгнаха да оправят. Да не споменавам в какъв вид е поликлиниката и как се стига до нея. Мнооого погрешни приоритети има кметчето за съжаление.


29 Януари 2022 15:22 | Подкрепям идеята
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Хубав град! Прекрасна идея! Проблема е в многото идиоти, болезнено прости хора!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар