Кметът Илко Стоянов посрещна в кабинета си Н.Пр. Мартина Фийни, посланик на Ирландия в Р България

27 октомври 2021 14:56   11 коментара   4508 прочита


Кметът на община Благоевград Илко Стоянов и посланикът на Ирландия в Р България Н.Пр. Мартина Фийни проведоха официална среща, днес в общинска администрация.

Двамата обсъдиха стратегически въпроси за развитието на Благоевград, привличането на нови инвеститори в областния център, както продължение и надграждане на вече започнало сътрудничество между двете страни. Кметът Илко Стоянов допълни,че общинска администрация работи по стратегия за мащабно сътрудничество между Общината и университетите в града, за стимулирането на ученици, които да продължат образованието си във висши учебни заведения в Благоевград, както и професионалното им развитие в бъдеще.

Повод за срещата бе конкурсът за журналисти „Сърце и слово срещу наркотиците“ в памет на убитата от мафията ирландска журналистка Вероника Герин. Инициативата на конкурса е по идея на Общински съвет по наркотични вещества- Благоевград и се провежда ежегодно, съвместно с Община Благоевград и посолството на Ирландия в България. И тази година в рамките на конкурса бяха наградени десетки журналисти в трите категории „Електронни медии“, „Печатни издания“ и „Документално кино“.

Голямата награда- плакет и грамота в първата категория спечели Росен Петров за предаването „Операция история“- историческо предаване за знакови моменти в българската и световна история и значими и противоречиви личности. В категория „Печатни зидания“, комисията утвърди две големи награди- национална и международна. Голямата национална награда бе присъдена на Петър Бучков, – съавтор на книгата "Корупционната България" – том 1, както и като журналист на електронното издание "Новата Реалност", отговорен редактор и журналист на списание "Правен Преглед".

Международната награда бе присъдена на Никола Гратери и Антонио Никасо за книгите „Нелегален кислород“ и „Не ги наричайте герои“. Наградата за документално кино бе присъдена на Милена Милотинова (автор), Росен Елезов (режисьор) и Любомир Станоев (оператор) за филма „Хроники на едно национално предателство“- филм за денационализаторската комунистическа политика и насилствената македонизация в Пиринския край през 1944-1949г. и изкуственото създаване на македонския език. Пълният списък на наградените може да видите на посочения линк. https://dox.abv.bg/download?id=dafab3963d


Още за: община   кмет   илко стоянов   Още от: Общество

Принтирай статия
11 коментара
27 Октомври 2021 14:59 | Кирил
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Снимки, пози, PR и мандата изтече. Да не се чуди, защо няма да го изберат пак.


27 Октомври 2021 15:20 | сто патрона
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

да постави една касичка за дарение, и всеки, който идва при него, да оставя по нещо, за ремонта на иначе грозната сграда -купола в центъра на града.


27 Октомври 2021 15:25 | Зрител
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Мале, пак стойки и чупки, ….
Кмете, направи нещо за града!
Да си кмет не е само да караш бразилците от Биострой да садят теменужки по кръговите…
Къде е кучкарника?!?
Аз няма да гласувам пак за теб!


27 Октомври 2021 15:30 | сто патрона
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

вана, ивана, лук да ядеш, нашиот кмет отдавна го е измислил трика с патроните .ловджия от класа е, така да знаеш.


27 Октомври 2021 15:40 | ЯМКС
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Тази женица има ли нещо общо с нашето треньорче Уорън Фийни ? Ако да - да си го взима и беш и двамата откъдето са дошли !!


27 Октомври 2021 16:22 | Еленово
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

И този кмет не може да направи нищо за града.


27 Октомври 2021 18:49 | дупница ,ле мяко
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

до гробаря, ти ли ма се обаждаш, къде си плащаш на ромите да те ебат


27 Октомври 2021 19:59 | Паола
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Какъв Уорън, какъв Фийни! Тръгнали са на разходка до Рилския манастир и са минали да си заверят командировъчните в Община Благоевград! Избрахме го за кмет, а не за туристически посредник!


27 Октомври 2021 20:19 | Kango
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Всички ирландски ментета ли се казват Фийни?


27 Октомври 2021 20:57 | kkkkk
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Да си върнем Хриси! Тези не са ми интересни


27 Октомври 2021 21:11 | Пародия
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Ставаш една сутрин и оп експерт. Ставаш една сутрин и оп от експерт в портиер. Не винаги ли е срам бе.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар