Кметът Емил Илиев: Честит празник на община Струмяни

07 април 2020 14:10   3 коментара   3518 прочита


Уважаеми жители на община Струмяни, Скъпи съграждани, Днес е празнична дата – 7-ми април – Празникът на община Струмяни!

Традиционно в този ден се събираме заедно всяка година, за да се поздравим, да се насладим на прекрасното народно творчество на нашите самодейци, да се порадваме на постиженията на нашите деца, да пеем и да танцуваме и да си спомним откъде идваме и накъде сме се запътили. Тази година обаче е необичайна за всички. Живеем в условия на извънредно положение, което за мнозина от нас е непреживявано до сега.

Време трудно, време на социална изолация и за съжаление време на големи изпитания и лишения. Може би не се усещаме празнично и нямаме желание за наздравици, но въпреки това сме длъжни да намерим сили и да имаме надеждата за по добрия утрешен ден. Можем и трябва да потърсим онези здрави основи, които са завещани от предците ни, чийто свидетелства откриваме покрай нас и вътре в нас.

Да потърсим вярата, да потърсим силата на българския ген и непоколебим дух, който се е справял с всички превратности и исторически изпитания. Убеден съм, че и този път ще преодолеем заедно невидимата заплаха с която се бори целия свят. Вярвам, че намирайки доброто в себе си, с присъщата на всички ни съпричастност и взаимопомощ, ще излезем по-силни и по-мъдри от тази криза и от това житейско изпитание.

Предстоят ни много неща занапред - заедно да строим нови улици и тротоари, да откриваме нови социални центрове, работим и по процедури за изграждане и откриване на новия гранично-контролно пропускателен пункт, ново осветление в пет села, коригиране коритото на река Цапаревска и река Каменишка и още много и много важни неща. Но за да ги има, трябва да ни има и нас.

Да бъдем здрави, да бъдем по-мъдри и по-смирени, по отворени за взаимопомощ и солидарност. Да си помагаме взаимно, всеки според възможностите си и да бъдем съпричастни. Най-сърдечно пожелавам с настъпването на красивите пролетни празници Лазаровден и Цветница и в навечерието на един от най-почитаните християнски празници – „Възкресение Христово“ – да донесат в домовете ни повече здраве, мир, любов и надежда, повече вяра и смисъл да бъдем заедно и да създаваме по-добрия утрешен ден.

И нека в тези дни на изпитания и трудности, да запазим вярата и силата на несломимия български дух, така както той е съхранен от нашите предци в Домовете на вярата по нашите земи. По повод празника и светлите християнски празници Ви представяме специална тематична поредица „Домовете на вярата в община Струмяни!" Първият епизод вижте тук: https://arcg.is/1efWfK Честит празник!

ЕМИЛ ИЛИЕВ Кмет на община Струмяни

3 коментара
07 Април 2020 14:55 | Gerasim
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Bukluk


08 Април 2020 01:01 | и аз
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Голям лицемер!


08 Април 2020 07:28 | Виктор
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Ееее ужас от тоя празник си гушкаше кмета и заместничката по няколко десетки хиляди левчета а на самодейците наслада но скоро Гешев ще порови в тая община и мирише на нови избори феодалите по друг начин неможе да ги махна
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар