Кметът Чимев иска учредяване на еднолично търговско дружество "Дупницатранс"

19 януари 2017 14:15   1 коментар   4522 прочита


Учредяването на еднолично търговско дружество предстои да гледат на следващата си сесия Общински съвет-Дупница. Предложението е на кмета инж. Методи Чимев. Новото дружество ще бъде с ограничена отговорност и с едноличен собственик - Община Дупница и се казва "Дупницатранс". Това се налага предвид утвърдената нова транспортна линия 5 "Социални жилища" - кв. Байкал и именно новият общински оператор ще бъде ангажиран с дейността по тази услуга.

Както е известно, Община Дупница спечели проект за "Интегриран градски транспорт", който освен откриване на нова автобусна линия, включва цялостно преасфалтиране на няколко километри улици, закупуване на 4 броя автобуси, изграждане на светофарно кръстовище (при Севдината фурна), електронна информационна система на спирките и т. н.

Дължината на трасето, което ще покрива линия 5 е 7, 12 км в двете посоки, като ще бъдат изградени общо 13 нови спирки. 40 курса в работните дни и 20 в делниците и празниците ще бъдат извършвани за обслужване на жителите. Отново по проекта, са осигурени и средства за изграждането на ремонтна база, която ще бъде в "Злево". Самата линия пък ще заработи през следващата година, тъй като трябва да бъде извършена цялостната рехабилитация на уличната мрежа по този маршрут.

"Това е един от най-сериозните проекти, който ще реализираме. Освен разкриване на нови работни места, предоставяне на услуги за гражданите, той дава и изключително голяма възможност за цялостен ремонт на уличната мрежа, за чиято реализация е немислимо да може да се осигури от собствени приходи. Ще дам за пример две от най-натоварените и в същото време изключително проблемни участъци - ул. Бригадирска и ул. Велико Търново. Павираните участъци са силно компрометирани, като ще бъдат цялостно рехабилитирани. С пускането на новата автобусна линия, очакваме и облекчаване на автомобилния поток", коментира кметът на Община Дупница инж. Методи Чимев.

Всички ремонтни дейности и предоставяни услуги са с крайна дата за реализация 31 юли 2018 година.

В. Стефанов


Още за: Чимев   дружество   линия   Още от: Общество

Принтирай статия
1 коментар
20 Януари 2017 12:10 | Водач на МПС
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Абе работни дни и делници не е ли едно и също?
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар