Кметът Ат. Стоянов посрещна мл. сержант Ат. Секулов, спасил човешки живот в Благоевград

14 октомври 2021 16:47   5 коментара   10812 прочита


С благодарност и огромно уважение днес, посрещнах мл. сержант Атанас Секулов, който минути преди да стане баща за втори път, спаси човешки живот!

Той е наш съгражданин, с който всички трябва да се гордеем. Той е пример за подражание за подрастващото поколение. Достоен българин, който изпълва със смисъл думи, като сила и чест, като добродетелност и съпричастност. Всички те, недостатъчни, но описващи доброто дело, което извърши.

Щастлив съм, че има хора като Атанас Секулов и те са част от нашето общество!, написа в профила си във Фесйсбук кметът на Сандански Атанас Стоянов.

Припомняме, че вчера по време на обедната си почивка Атанас Секулов решава да отиде да пазарува, за почерпи за колегите си, защото всеки момент очаква бебе. Докато се реди на опашката, чува викове.

„Чух някакви писъци, крясъци от жени, суматоха. Първоначално си помислих, че някой е откраднал някакъв телефон“, разказва Секулов. Секунди по-късно вижда припаднало момче.

„Един възрастен човек седеше над момчето, биеше му шамари, опитваше се да му извади езика, той вече беше пребледнял. Човекът се опитваше да му отвори устата, но челюстта беше силно притисната“, посочи военнослужещият. В този миг Атанас си спомня как преди години, по време на селски събор, пред погледа му човек спасява друг – с ухапване на пръста на крака. Действа светкавично.

„Ухапване по самия крак на палеца – свалям чорапа, хубаво го ухапвам, хващам му крака, ухапвам го, втори път го ухапах, мръдна. Видях съм го този метод, практикувах го днес, дано няма повече такава практика, защото емоцията и енергията е много голяма“, каза Секулов.

Животът на момчето е спасен, а развълнуваната му майка идва да благодари на войника. Пожелава му да има повече хора като него. Минути по-късно той получава втората добра новина за деня – станал е отново баща.

5 коментара
14 Октомври 2021 17:37 | К.Котев
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Мравка раздавай награди че скоро ще влизаш при бай Ставри


14 Октомври 2021 18:12 | Петрич
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Заедно с Бръчков влиза при бай ставри


14 Октомври 2021 18:21 | Ошката
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Мравка ти си супер некадърник. На следващите избори Кирчо Гулит ще те издуха.


15 Октомври 2021 00:13 | До всички
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Абе що ме правите на глупак тия нито имат пък и да имат не би наляли 6 милиона защото обещаването не е като даването . В България само обещания всеки обещава но накрая излиза че е фалшив герой, така е когато няма прокуратура и независима съдебна система.


15 Октомври 2021 03:12 | Рашко
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Крадеца, Стоянович!
Скоро на топло!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар