Кметски спор в Благоевград! Илко Стоянов пита М.Байкушев: На 17.11 по сметката на общината има 11 112 085 / документ/.Къде са парите?!

28 ноември 2023 09:44   64 коментара   25589 прочита


Градоначалникът Байкушев отговаря: Парите са по сметките, но общината не може да разполага с тях и ето защо...

Бивщ и настоящ кмет не спират да спорят за това има или няма пари по сметките на община Благоевград. Настоящият кмет Методи Байкушев твърди многократно, че общината има по сметките си само 480 000 лева  в момента, в който той е встъпил в длъжност, и че единственият начин да се излезе от кризата на този етап,  е да бъде изтеглен спасителен заем от над 8 милиона лева, с който да бъдат извършени спешни и неотложни плащания, за да избегне община Благоевград куп сериозни финансови санкции. 

След сесията и одобрението на кредита от местните парламентаристи , бившият кмет Илко Стоянов изпрати съобщение до медиите, в което заявява, че няма да се умори да опровергава думите на Байкушев по отношение финансовото състояние на общината. Стоянов предоставя документ, от който  е видно ,че на 17 ноември / по времето на вече новия кмет по сметките на общината е имало  11 112 085, а кметът Байкушев твърди, че има само 480 000 лева. В тази връзка екскметът Стоянов пита къде са  парите, които са били налични към 17 ноември . Публикуваме изявлението на Илко Стоянов без намеса:

На пресконференция  Байкушев пак е коментирал изтеглянето на заем и пак със същите фрази, които повтаря от деня на клетвата си. Той не се уморява да налага типичната пропаганда, стелеща се от онлайн стратегията на ПП-ДБ, но и аз няма да се уморя да се боря срещу лъжи и внушения. Рано или късно фейсбук пропагандата ще се сблъска с реалния живот и истината ще се види от повече хора.
 Фактите сочат, че не бяха изминали и десет дни от управлението на Методи Байкушев и по негово предложение беше одобрено изтеглянето на кредит в размер до 8 156 656 (осем милиона, сто петдесет и шест хиляди, шестотин петдесет и шест) лева. Бих го приел за нещо нормално, ако именно Байкушев не беше идеологът за това да не се взимат никакви кредити, като не спря да повтаря тази мантра цели две години. Следващите дни ще напиша за съмнителните разплащания, за които се иска усвояването на този кредит, но днес ми се иска да задам няколко реторични въпроса: къде отидоха общественото обсъждане, диалогът с “гражданското общество”, протестите и референдумите срещу кредитите, тъй като “вашите внуци ще плащат тези задължения”?
 
 И сега един въпрос, който съвсем не е реторичен. Като свое оправдание за кредита, Байкушев не спира да внушава, че община Благоевград разполагала само с 480 000 (четиристотин и осемдесет хиляди) лева в сметките си, което той установил за една нощ, но сега пък щяло да се установява с “истинска” проверка. Тази глупост е написана и в доклад до Общински съвет Благоевград. За да опровергая това грозно внушение, днес ви представям документ, от който е видно, че към дата 17.11.2023г. община Благоевград разполага с парични средства в размер на 11 112 085 (единадесет милиона, сто и дванадесет хиляди, осемдесет и пет) лева.
Направих си елементарното математическо усилие да пресметна с калкулатор колко е разликата между наличната сума по сметките на общината и твърдението на Байкушев с колко пари разполага тя, в следствие на което се получи разлика от 10 632 085 (десет милиона, шестотин тридесет и две хиляди, осемдесет и пет) лева. Това е мега, супер, гига гигантска финансова дупка и то по времето на Байкушев (определенията слагам по негови изрази).

В тази връзка, и прилагайки именно логиката на Методи Байкушев, аз му задавам следния въпрос: господин Байкушев, защо липсват 10 632 085 (десет милиона, шестотин тридесет и две хиляди, осемдесет и пет) лева от сметките на община Благоевград и може ли “истинската проверка” да установи къде са те?, пита Стоянов. 

Последва светкавичен отговор от администрацията на новия кмет Методи Байкушев, в който се твърди, че парите действително са по сметките, но общината не може да работи и разполага с тях. Ето как Байкушев обясни това: 

 

"Във връзка с изявление на г-н Илко Стоянов, предоставяме следната информация за състоянието на общинските финанси.
 
Към дата 14 ноември  по всички сметки на общината действително се намират 11.1 млн. лв. Сумата е формирана както следва:
1. Чужди средства - 1.941 млн. лв. Това не са разполагаеми средства на общината. Това са чужди средства, предоставени под формата на гаранции и депозити от трети лица, които подлежат на връщане.  
2. Средства на европейски проекти - 3.376 млн. лв. Това също НЕ са разполагаеми средства на общината, а средства за разплащане по текущи проекти. Основната част от тях към момента (28 ноември) вече са разплатени.  
3. Бюджетни средства - 5,755 млн. лв. Те са формирани както следва:
3.1. От тях 4,237 млн. лв. са трансфери от централния бюджет за държавно делегираните дейности. Това са пари, които община Благоевград трябва да разплати към съответните звена - училища, детски градини, отбрана, здравеопазване. За тези 4,237  млн. лв. общината действа като „пощенска кутия“ и НЕ разполага с тези средства свободно.
Към момента (28 ноември) тези средства вече са разплатени и НЕ се намират по сметките на общината.
3.2. 1,038 млн. лв. са запорирани от строителя на басейна в Еленово.
3.3.  480 хил. лв. са реално разполагаеми средства, както вече бе обявено от кмета на общината.  
 Предоставяме и още данни от значение за информираност на обществото относно финансовото състояние на общината:
1. Към 17 ноември общината би трябвало да разполага с 6,786 млн. лв. целеви средства от държавата по трите проекта (1) за свлачището по пътя за „Бодрост“, (2) улица "Промишлена" и (3) "Камерна опера". Тези средства не се намират по сметките на общината
2. Към 17 ноември общината има задължения към доставчици в размер на 2.1 млн. лв., от които 1.144 млн. лв. са просрочени;
3. Към 14.11. получените средства за изборите в размер на  1.31 млн. лв. не са разплатени. Парите за изборите са преведени на общината от държавата преди 14 ноември, но са похарчени за други разходи;
4. Общият размер на дълговете на общината по банкови заеми към 17 ноември е 17.5 млн. лв., пишат в отговора си от община Благоевград..  

Подробната справка изпратена от общинска администрация в отговор на Илко Стоянов е похвална, подкрепяща тезата на кмета Байкушев за прозрачно и открито управление, но  отключва и множество въпроси:   Като твърдите ,че  6,786 млн. лв. целеви средства от държавата по трите проекта (1) за свлачището по пътя за „Бодрост“, (2) улица "Промишлена" и (3) "Камерна опера"  не се намират по сметките на общината, би трябвало да кажете къде са тези пари?! Така поднесена информацията звучи сякаш някой си ги е "занесъл у дома" и внушението, което остава е, че тези пари са се изпарили незнайно къде и в чия сметка. 

 Все още не е ясно как и за какво са похарчени тези над 6 млн.лв. и обект на престъпление ли са?! Кой и как ще установи това?!  И липсата на отговор по тези въпроси е некоректно както към обществото, така и към бившите управници на общината.  

Твърдите още ,че "Парите за изборите са преведени на общината от държавата преди 14 ноември, но са похарчени за други разходи". За какви други разходи са похарчени ? Има ли виновни за неправомерното разходване и харчене на тези пари?! Като казвате "А" продължете... 

Искате обществеността да е информирана, обществеността да разбере тежкото състояние на общинската хазна, за да прояви разбиране към  вашите оздравителни мерки, в същото време, вашите съветници искат увеличение на заплатата на 2100 лева, т.е тези, които първи е трябвало да разберат обявената тревога от финансов колапс на община Благоевград, не са съпричастни към огромните трудности, пред които е изправена новата общинска управа.  Жителите на града ще разберат, но това разбиране ще е до време.. После ще дойдат други въпроси...  

Ще сме любопитни да видим дали общината ще изрази готовност да плаща тези пари за заплати на общинските съветници, които са над 1 милион годишно. Сума достатъчна да се асфалтират поне 2 улици в областния град. 

Петя Колева 

 

 

 

 


 


Още за: кметове   Благоевград   пари   Още от: Общество

Принтирай статия
64 коментара
28 Ноември 2023 09:49 | Кире Мустако
Оценка:
2
 (
14
 гласа)

и на тебе Черни Вожде
Нааааааааааааааааааааааааааааааааааааа


28 Ноември 2023 09:50 | Баце Бог Бойко
Оценка:
-4
 (
28
 гласа)

Все ми се струва, че това извлечение от сметката на Общината, би трябвало да е банкова тайна.... Не да се споделя по социалните мрежи от бивш кмет Илко.....


28 Ноември 2023 09:54 | Илко слуги
Оценка:
3
 (
27
 гласа)

Струма, не качвайте толко рано статии, където трябва да обиждаме сегашния кмет. Спим до късно откакто не сме в Общината от 10. 30 на работа. Илко е най-големият.


28 Ноември 2023 09:55 | Истината
Оценка:
9
 (
47
 гласа)

Няма човек, който да не вижда за какво става въпрос. Един тотално изперкал и компрометиран човек се опитва да атакува подготвен и много умен човек. Освен да стане допълнително за смях друго няма как.


28 Ноември 2023 09:56 | Плажо
Оценка:
7
 (
21
 гласа)

Търчи лажи, не ти отива този прекор. ние по плажо разбираме от прекори. ти последно си тичал като сте ходили да берете грозде на Баларбаши и ви е видел оня с пушката.


28 Ноември 2023 10:04 | Струма
Оценка:
10
 (
26
 гласа)

Струмаа, доста подвеждащо и едностранно заглавие. Който не е прочел статията ще си каже, че Байкушев ги е откраднал парите, а то реално е точно обратното. Марио Ветренски, лайното на Илко (кога е ял диня), да не е почнал при вас работа?


28 Ноември 2023 10:17 | Крачун
Оценка:
5
 (
17
 гласа)

Байкушев празнува ли при Шалявски


28 Ноември 2023 10:18 | Кмет гъз
Оценка:
-4
 (
38
 гласа)

Сега като изкара лъжите на байкушо, почнах те, не ти отива, това е лъжа. Ето ви бе, извлечение от банката. Защо да не е публично, тези пари са от гражданите. Байкушо оти лаже, че нема парите? Така се прави с доказателства, а не да ми излиза и да плямпа лъжи, немало еди колко си пари, и аре 8 млн лева заем.
Лъжец, шарлатанин


28 Ноември 2023 10:18 | Герб Благоевградски
Оценка:
17
 (
21
 гласа)

Кога ще будат уволнени тези от Инспектората и звеното закрито или обединено с ОП Чистота. Също да се оптимизра звено Култура и прочисти и там. Чакаме обещаните реформи!


28 Ноември 2023 10:20 | Шарлатани, измамници
Оценка:
1
 (
31
 гласа)

Опааа, идва цайсаро и веднага, пари нема в общината и хоп заем 8млн лева. А какво се оказва. Лъжец, измамник, още не е встъпил и направо с големата балтия.
Да се разследват всички лъжи на новия и на стария кмет, и кой лъже кютек


28 Ноември 2023 10:21 | Да го духате
Оценка:
-6
 (
38
 гласа)

Ето ви го младият, честен, начетен нов кмет.
Изпечен лъжец, който ще зароби града с още 8 млн лева дълг.


28 Ноември 2023 10:23 | Млади,умни, красиви
Оценка:
-3
 (
29
 гласа)

Тия от тая партия ППДБ разграбват и заробват България. Такова гепене не е имало.
Гърч на тоя мижав народ. Секс и тесни обувки


28 Ноември 2023 10:26 | Sebro
Оценка:
-1
 (
21
 гласа)

Оставка моментална


28 Ноември 2023 10:31 | Кольо
Оценка:
4
 (
22
 гласа)

Здравейте, пореден път как бившия вече кмет на община Благоевград ненадейно търси помощ от тези клюки защото той е сезиран от гн-Байкушев за неговите игрички тъй че всичко е фалш от страна на бившия кмет!


28 Ноември 2023 10:34 | гнусно
Оценка:
-2
 (
38
 гласа)

Дъбрава, Хърсово и Бистрица са 72 часа без ток. Ако това беше станало по времето на Илко, щяха да го разкъсат. На тоя Плъх обаче всички местни медии му осигуряват медиен комфорт.


28 Ноември 2023 10:43 | Млади,умни, красиви
Оценка:
-1
 (
31
 гласа)

Илко поне изнесе документи, а цайсара само плямпа глупости като неговите шефове Кирчо, кокорчо, денков


28 Ноември 2023 10:48 | Стига рева
Оценка:
3
 (
21
 гласа)

Кмете, вземи се стегни и работи, само оплаквания... Какво очаквахте 100 млн да има


28 Ноември 2023 10:50 | Бойко
Оценка:
16
 (
18
 гласа)

И двамата четат евангелието като дявола, все пак са адвокати, на които със сигурност не може да се вярва. Новият кмет и екипа му трябва първо да дадат категорично становище относно намерението на общинските съветници за вдигане на заплатите си. Второ да представят конкретни стъпки за оздравяване на финансовото състояние.


28 Ноември 2023 10:50 | Хахах
Оценка:
6
 (
22
 гласа)

Сега байкушо ще излезе и ще каже, че Не ПОЗНАВА НИКАКЪВ ИЛКО СТОЯНОВ И, ЧЕ НЕ ЗНАЕ ЗА НИКАКВИ МИЛИОНИ


28 Ноември 2023 10:51 | Чука
Оценка:
5
 (
23
 гласа)

Партията на Предателите, не спира да краде и дезинформира народа. По-калпави и неможещи управленци не сме имали, от добри терпешев насам! Тоя некадърник счупи всички рекорди. Не минаха и 24 часа и почна с хленченето и лъжите. Но това е резултата от гласуването на инат.


28 Ноември 2023 11:02 | Каруцар
Оценка:
19
 (
21
 гласа)

Това ако е истина със заплатите на съветниците е направо безобразие и безочие. Тия хора не трябва ли за работят на ползу роду. Все пак продължават да си работят и предишните професии.


28 Ноември 2023 11:10 | Страх
Оценка:
7
 (
23
 гласа)

Най много коментари пишат тези, които най много са крали при Илко Стоянов. Схемите на Емилия Вълова ще лъснат в земеделието. измамница, която се крие зад фалшиви профили в фб и плюе по новоназначенията на Байкушев. Ще се задави в собствената си злоба! Другата Цвета Врангова, другата плювачка, схемаджийка на Илко. Югозапад нюз, възхвала на вожда на кюмюрите. загубихте, нищожества, народа ви изгони, защото само кражби. кражби за милиони в джоба на Вълова, Мазурска/мазурски, Месото, Ризов и т. н. Свършиха ви схемите. Сега ви чака прокурор и уволнения


28 Ноември 2023 11:29 | атанас дафинов
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

Част от парите ги похарчихме по изборите напразно. Каширал съм малко в плевнята на село и другото е от що откраднах от децата.


28 Ноември 2023 11:48 | Вероника Темелкова
Оценка:
5
 (
17
 гласа)

Иле всички разбраха, че си правил схеми


28 Ноември 2023 12:18 | Блеки
Оценка:
5
 (
13
 гласа)

Човеко взе парите, хвана за Брежани, дръжте му петите...


28 Ноември 2023 12:22 | старогражданин
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Сами си избрахте двама адвокати за кметове.
Ко хортата на президента дескридитира ГЕРБ по целия Югозапад, Това е фонът на сегашните събития.


28 Ноември 2023 12:39 | Гражданин
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

Илко, теб те провалиха антуража ти-Месото, Мазуро, Мишката и другите крими герои, прецакаха те с гласове за изборите, но не се излагай вече, парите оставят следи.


28 Ноември 2023 12:44 | Боооже...
Оценка:
6
 (
22
 гласа)

Илко Стоянов е прост и нискоинтелигентен човек, който продължава да интригантства и май наистина си вярва, че е прав- това отново показва колко е прост! Той дори не може да интерпретира правилно сметките на общината и като гледам една част от коментиращите дето го подкрепят са също толкова прости, като него и колкото и да им обясняваш няма да разберат за какво става въпрос!


28 Ноември 2023 12:51 | Фури
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Тук на тая снимка, резултат беше на кантар Илко е още весел


28 Ноември 2023 13:37 | Шакшука
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

Илко кога че бутаме блоко


28 Ноември 2023 13:39 | Грамада
Оценка:
3
 (
15
 гласа)

Байкушо изтегли заем от осем милиона от които един милион е заплати на общинските съветници. Сега се подготвя нов заем от 18 милиона.


28 Ноември 2023 13:58 | Ваня
Оценка:
2
 (
18
 гласа)

Вярвам на Байкушев, Илко ми е измамник


28 Ноември 2023 13:59 | ___/\___
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Г-н Байкушев,
Може ли да опесъчите стръмни улици на града, че довечера като замръзне ще стане поледица.
Вчера Ви слушах по Радио Благоевград, че сте забранили използването на пясък. В поледица само това спасява.
Там да не го вдишали нашите деца, айде няма нужда. Значи като тръгна за ДГ номер 8 да катастрофираме е по-добре.
Питайте някой стар пътищар, като Гошо Цветков, как се подържат пътища зимата.
Баща Ви го познава


28 Ноември 2023 14:03 | .....
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Много уважително му пишете.
Браво.
Всички ми викат АМ Г...
Ще се научи, има още 3-4 зими.
Не е само да знаеш, закони и алинеи


28 Ноември 2023 14:05 | Вярно е
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Няма зимна гума да държи на лед


28 Ноември 2023 14:24 | ЖИЛОТО
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Тези спорове ез арбитър нямад а се оправят. Има само един начин: ВЛИЗАНЕ НА ИКОНОМИЧЕСКА ПОЛИЦИЯ (командировани тук от друго място, да нощуват с охрана в Бачиново в базата на ЮЗУ, да ги докарват в общината сутрин, да ги водят колективно на обяд и вечер в хотела - без право на контакти със служители и съветници), ТОТАЛНА ПРОВЕРКА НЕ САМО НА БАНКОВИТЕ СМЕТКИ И ПОТОЦИТЕ НА ДВИЖЕНИЕ НА ПАРИТЕ ПО РЕКИ, РУЧЕИ И РУЧЕЙЦЕНЦА, А ПО ВСИЧКИ ИКОНОМИЧЕСКИ ВЪПРОСИ. . . . .И после кой каквото е дробил да си сърба. Ако сегашният кмет не направи това до половин година засегнатите от загубата на Илко, с активното участие на самия Илко и под неговото мъдро ръководство, ще го сринат в калта. Не че Илко пак ще бъде избран - той продължава да работи ежедневно срещу себе си и по всичко личи никога повече няма да заеме изборна длъжност. Каквато и да е. Що се отнася до съветниците - кметът не може да им се разпореди каква заплата да си гласуват. Каквато си гласуват - такава. Който и да е кмет.


28 Ноември 2023 14:24 | Благоевград
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Ако има правда изборите за общински съвет Съдът трябва да ги касира и да се проведат нови избори за общински съветници.


28 Ноември 2023 14:33 | Данъци и такси
Оценка:
5
 (
11
 гласа)

Очаквайте след Нова Година драстично повдигане на данък смет и на данък сгради.


28 Ноември 2023 14:43 | До гнусно
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

Умен, Байкушо да не е шеф на Енергото, та да пусне тока на Дъбрава и Бистрица??


28 Ноември 2023 14:43 | До горния
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Това вече го видяхме при Илко, направо ни скри шапките, толкова псуване не е било


28 Ноември 2023 14:51 | ....
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Вдигнете данъците и нинга повече кмет


28 Ноември 2023 14:55 | гост
Оценка:
0
 (
10
 гласа)

Кметчето Стоянов много се е изплашил?! Има право!!!


28 Ноември 2023 15:10 | !!!
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

Този вдясно да оди улево и да се скрие некъде завинаги! Например в некоя килийка или клетка в т. нар. зоопарк, та да показваме на поколенията какво. ги
чака, ако крадат! И лъжат!


28 Ноември 2023 15:48 | констатация
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

Новият кмет се хвали навсякъде, че бил умен, но е тъпак.


28 Ноември 2023 16:03 | Боклуци
Оценка:
1
 (
11
 гласа)

Да се спре тегленето на заем, парите са си в общината. А тоя гаден, цайсаро, лъжец да излезе и да обясни. Затова ли наскоро Кирчо и Кокорчо бяха в Благоевград, за да му кажат как да направи далаверата. Ама не знаят, че Илко е стар играч... По междудругото тия от ППДБ са наистина големи неможачи


28 Ноември 2023 17:00 | Досиетата Х
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Истината е някъде там...


28 Ноември 2023 18:33 | djumalia.
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

isbraxte si kmet ot al4no semeistvo osobeno staria garbu6 kato zapo4ne toi s sxemite svet 6te vi se zavie . ako niama protesti za ostavka ne vi vijdam.


28 Ноември 2023 18:40 | Do djimalia
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Спешно читанка, аман от неграмотни идиоти


28 Ноември 2023 18:43 | Do Do djumalia
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Наркотиците им изпържиха мозъците


28 Ноември 2023 19:10 | Миленчо от ВИК
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

Кмета ни е изключително начетен, за пръв път имаме истински учен кмет, който знае езици и закони, доказан мениджър и богослов. Благоевград ще се развива само в добра посока, изчакайте малко.


28 Ноември 2023 19:16 | Метката
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

ТАКЪВ ТИП ХОРА НЕ СТАВАТ ЗА УПРАВНИЦИ В БЪЛГАРИЯ. ТЕХНИЯ БОГ Е КОМПЮТЪРА, ТОВА СА СТРАХЛИВИ ЛУЗЪРИ. ТАМ НЯМА ТЕСТОСТЕРОН, НЯМА МЪЖЕСТВО, ПО ДУША СА ОСАКАТЕНИ ОТ ПРИРОДАТА. НЕ СА ЗАКОВАЛИ ЕДНО ПИРОНЧЕ, КЪДЕ ГРАД ЩЕ УПРАВЛЯВАТ БЕ. АЙДЕ МАЛКО ДА МИСЛИМЕ.


28 Ноември 2023 20:24 | ББ
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Методииий, назначен Илчо за зам. кмет и готово.
Няма да р... се толкова, и, че си те слуша.


28 Ноември 2023 20:49 | Юг
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Все ми е тая.
Спечели изборите с 1% разлика след 17:00ч.
Кой и да е кмет все ще се облажи.
Ама се държиш все едно си го бил с 50%разлика още на първия тур.
Имайте малко уважение един друг и към съгражданите си.
От как има нов кмет, само обвинения и интриги.
Мет, ако си си жертвал спокойствието и уюта при семейството си, защото изглеждаш "свестен и съвестен човек", то кметското място не си е заслужавало. Като гледам що се пише, а ти си имаш всичко.... Незнам Благоевград дали си заслужава тази лична жертва.
Понякога п@ртията, която и да е тя, използва човека и после хоп, този е лош. Това се случи с много точни хора.


28 Ноември 2023 21:30 | Кмет Гъз, неможач
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Взимай Мет и си го води дома. Този цайсар е гнусен измамник. Искам сега Илко да те осъди за лъжите, които плямпаш.
Ега за свещи да ги дадете тия пари, които сте откраднали. Амин. За това баща ти е гърбав и ти не приличаш на човек, оти тоя от горе гледа. Мама ви деба и боклуците


28 Ноември 2023 21:39 | Гражданин
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Методи, е умен, ще се справи, каквото и да пишете!


28 Ноември 2023 21:41 | ....
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

С псувни и кълни нищо не става, вече.
Съединението прави силата.
Който проклина, двойно му се връща.


28 Ноември 2023 21:42 | Меди ин Чайна
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Асенчо Василев мисли 35 милиарда да тегли до 2026 год. такъв дълг не сме имали от освобождението насам. Метката същия олигофрени наказан от природата


28 Ноември 2023 22:12 | Иска ми се Ленче
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Всички са на Сен тропе, други на Малдивите.
Пускайте токо и лифто на Картало, карат ми се ски.
И дават след няколко дни пак да застуди.


28 Ноември 2023 23:10 | целата рода сме
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

ШМЕКЕРИ, КОМУНЕТА И ГЕПСОНИ..... кой ни е повервал - се е наебал, Байчо се наричам и кинтите най обичам !!! Кмета


29 Ноември 2023 10:06 | Вероника ебелковА
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Изпери униформата на Асенчо, мини му кубинките на две ръце с черна боя за обувки, изпращай го и Аз пристигам веднага да се опознаем още по добре от миналият път... :)


29 Ноември 2023 10:20 | @
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Не е важно кой на кого ще д. ха, важното е да има духовен живот, пара и разпорет. ни, това е положението в РБ.


29 Ноември 2023 11:01 | Смешко
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Пишещите тук коментари са от простак по-голям простак. Малееее колко е сладка местната власт. А пък вие клакьорите какво печелите. Хаха хаха хахахаааа


29 Ноември 2023 11:12 | До смешко
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

На майка ти в пу... ката печелим!


29 Ноември 2023 23:37 | Петър
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Рано или късно ще те гепят Тръчи лажи, доста кинти си откраднал! Мръстлник долен!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар