Кметовете на Сандански, Петрич, Струмяни и Кресна искат спешно доклада от проверката по скандала с ваксините

15 януари 2021 06:18   9 коментара   8911 прочита


 Кметът на Сандански Ат.Стоянов и общински съвет в града искат доклада от проверката на МЗ по скандала с ваксините ,за да се запознаят с констатацията и вземат мерки . За разкриване на обективната истина по случая  настояват още градоначалниците на Петрич, Кресна и Струмяни,чийто общини са част от обединението МБАЛ "Св.Врач" . 

"През изминалата седмица, на 8 и 9 януари, ваксинационният процес в Сандански, предизвика сериозен обществен и медиен интерес. Причината община Сандански да се въздържи от изразяване на позиция по случая до този момент, е назначената проверка от министър Костадин Ангелов.

След проведения брифинг на НОЩ днес, стана ясно, че проверката е приключила, с констатирани нарушения на реда за ваксиниране. След публично оповестената информация, кметът Атанас Стоянов, съвместно с кметовете на общините Петрич, Струмяни и Кресна, незабавно изпратиха официално искане до Министерство на здравеопазването и Изпълнителна агенция "Медицински надзор", с искане да бъде предоставена цялостната информация от проверката. Четирите общини са принципали, с дялово участие в МБАЛ „Югозападна болница“, се сочи в позиция на четирите общини. 

"След получаване на документацията ще бъдат предприети съответните адекватни действия", казват в декларацията пред медиите. 

По-рано днес министър Ангелов заяви, че няма да уволни директора на РЗИ-Благоевград за допуснати нарушение на ваксинационния план, но ако може, би отстранил болничният шеф Илия Тонев. 

9 коментара
15 Януари 2021 07:57 | от кукуряхцево
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

Стига с тази истерия за някакви си 4 броя ваксини . Ако не бяха намерени хора за ваксината и те бяха бракувани ще беше още по голяма олелия. При нас с пълна сила важи израза - ако го правим нещо защо го правим - ако не го правим защо не го правим . Напълно правилна е била реакцията да се използват ваксините . Не търсете под вола теле . Осигурете по възможно най- бърз начин повече ваксини . Стига сте ни залъгвали с по 1-2 хиляди ваксини


15 Януари 2021 08:35 | боби
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

голям проблем с тия ваксини, политиците окрадоха милярди от държавата, тия за 5 ваксини ревнаха


15 Януари 2021 09:30 | мед.специалист
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Следващия път, с дозите които остават ваксинирайте и домашните животни на властимащите, а лекарите и мед. персонал от извънболничната помощ, които също са "на първа линия", ще останат на "последна глуха ".


15 Януари 2021 09:55 | Сандански
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Г-н " кинта и двайсет" - съвегтика Юльо Ефенди и у.. й да е, ако е на аванта ще иска да му го сложат.


15 Януари 2021 14:16 | гражданин
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Не е проблема в броя на ваксините, а принципа как се управлява болницата. А министъра каза, че би уволнил на "д-р Тонев" ако болницата е към МЗ и той е неин принципал. Пита се, къде е прокуратурата


15 Януари 2021 18:42 | санданчанин
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

а после очаквайте и истинския списък...


15 Януари 2021 19:24 | Bg
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Samo bokluci ni upravlqvat


15 Януари 2021 19:25 | Bg
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Za golqmo sajalenie


17 Януари 2021 12:53 | Паола
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

БОКЛУЦИ!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар