КМЕТЕ, ВИЖ! Община Банско въвежда система, която скъсява разстоянието между гражданите и общинската администрация и повишава възможността да се докладват проблеми и сигнали.

11 март 2020 12:01   6 коментара   4326 прочита


„Кмете, виж!“ е платформа за лесно докладване на сигнали от различно естество:

1. за градската инфраструктура и околна среда;

2. неправилно паркиране на моторни превозни средства;

3. замърсени с боклук площи;

4. опасни сгради;

5. липсващи капаци на шахти, счупени пейки;

6. опасни детски площадки;

7. дупки по улиците и тротоарите и др.

Докладването се извършва през уеб (https://kmetevij.com) и/или мобилно приложение, което позволява гражданите да направят снимки и да дадат кратко описание. Информацията се изпраща на сървър, който в зависимост от местоположението и ключови думи автоматично класифицира проблема и го насочва към общинската администрация. Сигналът се завежда автоматично в документооборотната система. Обратната връзка по обработката на сигнала се изготвя от община Банско.

След подаване на сигнал и одобрението му от служител, сигналът ще бъде видим на страницата https://kmetevij.com Новото мобилно приложение е безплатно. То позволява по всяко време, включително и със снимка, да се сигнализира за проблем, без да е необходимо да се посещава общинска администрация или да се търси точния телефон на съответната дирекция или отдел. Използвайте следните бутони, за достъп до WEB сайта или мобилното приложение в „Google play“.

6 коментара
11 Март 2020 13:36 | Е да де!
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Значи пак няма да мине без цедка: "сигнал и ОДОБРЕНИЕТО му от служител". Разбирам, че пак ще има "служител", който да казва "това ДА! " или "това НЕ". Кой ще бъде той-от коя партия, на какви основания ще преценява... Чудо да се чудиш.


11 Март 2020 17:49 | Моля,не коментирайте!
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Че пак има недоволни, които пожелават на тези като горният "грип да го тръшне". Какво да се прави. Пак е дошло време да мълчим. Коректив на властта не може да има! Според лизачите на властта, която и да е тя!


11 Март 2020 21:46 | Приветствам!
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Това е много хубава идея и ако се осъществи чиста ще има някакъв напредък. Но наистина-защо трябва да има цензура? Не сме ли вече ДРУГИ?!


11 Март 2020 23:55 | Запознат
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Няма цедка. В общината работят хора и винаги сигналите за нередности се разглеждат и се решават от хора. Това е платформа, която дава възможност на всеки да подаде сигнал за нередност, проблем или каквото ида е и този сигнал да се заведе автоматично в информационната система в общината. Това е начинът да не се подмине сигнал. Съответно работата по сигнала се извършва от хора, някой трябва да се заеме. Без човешка намеса, няма как да се отстранят проблемите, но ..... всяко мнение за нововъведенията е важно.


12 Март 2020 10:57 | Съвет
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Бъдете стриктни, когато давате информация. Каквото и да е тя. В статията по-горе ВИЕ СТЕ НАПИСАЛИ /не аз/: "След подаване на сигнал и след ОДОБРЕНИЕТО МУ от служител... ". Това е нещото, което събуди подозрения. А не е чудно-до сега сме "качвани на различни кобили" и ни е дошло до гушата от манипулации. И все "нещо ние не сме разбрали". Ами пишете като хората! Сменили сме управлението и е нормално да очакваме нещо по-добро. Виждате, че до сега хората са толерантни и очакват какви ще са последствията. А не да пишете в Пиринско. ком, че това е "негативизъм". Вие не създавайте условия за такъв.


12 Март 2020 18:41 | Тцтц
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Добре бе смешници вие хубаво ще се оплачете на апликацията и после ще си е същото, защото работни хора трябват не апликации
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар