Казах на Бриджит Бардо през 2000 г., че с танцуващите мечки Белица влиза в Европа

10 ноември 2010 00:12   5 коментара   13199 прочита
Х. Илан
Х. Илан


Х. Илан

Екскметът Хасан Илан проговори за първи път: За жалост проектът бе занемарен

Сегашното ръководство на община Белица начело с Ибрахим Палев пропиля шанса да печели от парка “Танцуващи мечки”, защото занемари пътя до селището, не търси активно контакти с фондация “Четири лапи”, с която реализирахме начинанието, не търси и възможности за допълнителни инвестиции, каза пред “Струма” бившият кмет на общината Хасан Илан, който още през 2000 г., седем години преди влизането на България в ЕС, реализира екопроекта. Когато се срещнах с Бриджит Бардо й казах: С мечките Белица влиза в Европа преди България да е приета официално. И сега мисля така, защото изграждането на мечото селище бе едно чудо и шанс за общината, който сега изглежда пропилян, сподели с горчивина Хасан Илан, който след близо 10 г. мълчание преговори за първи път пред читателите на “Струма”.

Неговата първоначална идея била студенти по биология и ветеринарна медицина от България, Франция, Белгия, Германия да посещават селището, да пишат дипломни работи, да се правят филми, които да се реализират и да носят приходи на общината, но нищо от това не се е реализирало. Малко хора знаят, но имахме идея Белица да се побратими с Берлин и с едно малко швейцарско градче, чиито символи са мечките, но за жалост е било писано да не стане, макар че вече бях осъществил контакти с кметовете, припомня си Илан. От няколко месеца той е безработен, след като е изкарвал прехраната си в строителството по обекти в Банско и София.


Още за: Х. Илан   парк   Белица   Още от: Общество

Принтирай статия
5 коментара
10 Ноември 2010 14:43 | приятел
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Хасане Илане, ти пострада най много от себе си! Не разбра ли, че Муса Палев от палево дере е жаден за власт, и той ще ти забие нощ в гърба, заради недалновидността ти да го предложиш за областен "лидер"! Заради теб тия идиоти дерибействат по целия окръг, не давайки на образовани млади хора да се докажат със знания и професионализъм. ДПС стана нарицателно за корупция, кариеризъм, егоизъм и ред други долни неща! движение но само на тях! Права само за тях! Свобода да крадът като за последно! Движение на комунисти, възродители и доносноци, агенти на ДС!!! Хасане Илане , направи от един хлебар, един незаконно забогатял "депутатин", роден в едно дере с клозет в гората! Затова носи вар по строежите , да ти дойде акъла!!!


10 Ноември 2010 15:51 | Друг приятел
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Хасане, Хасане-каква я мислехме каква стана. Старите депесари вече ги няма като свободните мечки по Рила планина. Няма го вече Банкели от Якоруда, Няма го Кадрията от Корница, няма го Генерала,няма я Айрет от Гоцето, няма го Джуджо от Сатовча. ДПС се напълни със стари комунисти - възродители и предатели. Да живее комунистическото ДПС на Сабрието, АрсоМанов и Мименов.


10 Ноември 2010 17:29 | още един приятел
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Хасане, приятелю, не казвай ДПС, говори за някогашното ДВИЖЕНИЕ! То бешео организация на почтени и теглили хора от някогашния режим! Кой от сегашните бандити оглавили ДПС е страдалец? Нури Нефелов, феодал нещастник на бантустан Якоруда, агент на ДС, комунист, Алиосман Измамов от Чеча, стар комуняга ползвал облагите на старата власт, беличкото недоразумение назовало се кмет на изостанала Белица, възродителя и доносник наДС ДестанТорбаланов и ред други лапачи узурпатори?!!!


19 Октомври 2011 21:56 | 777
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

е сега е времето да ги смените всички по горе изредени, които силово се опитват да се задържат в редиците на дпс с надежда д а смучат... и да смучат. на тези избори дпс трябва да поучи такъв шамар та чак да се чуе на центално ниво та дано си вземат и там урок, а дано дано, ама надали...
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар