Кантарджиев: Ресторантите ще отворят през април, нощните заведения ще трябва да почакат

25 януари 2021 12:31   16 коментара   15554 прочита


Обмисля се ресторантите да отворят в началото на април, но нощните заведения ще трябва да почакат, заяви пред БНР проф. Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести и член на Националния оперативен щаб за борба срещу коронавируса. Според него заради новия щам не трябва да се очаква рязко разхлабване на мерките.

„Оптимистичният вариант е около 1,5 – 2 милиона ваксинирани да имаме до края на август. Ако няма ваксина, не може да се ваксинираме. Държавата ще търси и други варианти и няма да се поколебаем да купим която и да е ваксина, която е ефективна и безвредна и която е призната от регулацията в Европа, разбира се, в това число и руска и китайска“, каза още проф. Тодор Кантарджиев.

По думите му спекулация е твърдението, че в България има нисък брой имунизирани. Той обясни, че този брой се дължи на запазването на втората доза, за да не се случат технологични проблеми, които да забавят доставката на втора доза и „хората да останат само с една поставена доза“.

Тази седмица ще бъдат ваксинирани хората, работещи на първа линия в Националния център по заразни и паразитни болести, съобщи директорът му. Той подчерта, че се увеличава броят на желаещи лекари да се ваксинират.

„Тази седмица за първи път имаме под 100 болни на 100 хиляди души за 14-дневен период. Това е много добре и дано да се задържи, но това зависи от дисциплината на хората“, посочи проф. Кантарджиев.

16 коментара
25 Януари 2021 12:37 | Дончо
Оценка:
-1
 (
13
 гласа)

След 04. 04 вие няма да имате думата.


25 Януари 2021 13:03 | да
Оценка:
0
 (
14
 гласа)

ГЕРБ СПЕЧЕЛЯТ ЛИ ЩЕ ИМАМЕ И ВЕЧЕРЕН ЧАС ОТ СЕПТЕМВРИ. НАЛИ ЗНАЕТЕ ВАКСИНАТА Е ЗА ПЪТУВАНЕ, А ВИРУСА, МАСКИТЕ И КАРАНТИНАТА СИ ОСТАВАТ ТОВА БЕШЕ ПОТВЪРДЕНО ВЕЧЕ. НЕ МОЖЕ ПО МЕДИИТЕ ДА Е СТРАШНО, А НА БАНСКО НЕ. ЧЕХИ, ИТАЛИАНЦИ ОТВАРЯТ ЗАВЕДЕНИЯ, А ИНАЧЕ ИМА НОВ ЩАМ. ВИРУС ИМА, НО МЕРКИТЕ СА ПРЕКАЛЕНИ


25 Януари 2021 14:02 | факт
Оценка:
3
 (
11
 гласа)

ЗАЩО МИ ЦИТИРАШ ЧЕХИ И ИТАЛИАНЦИ, КАКВО СТАВА В гЕРМАНИЯ, АВТРИЯ, ФРАНЦИЯ, ПИШЕТЕ САМО ТОВА КОЕТО ВИ УЙДИСВА, В ГЪРЦИЯ КАК Е, КАТО НЕ ГИ ПУСКАТ ДА ИЗЛИЗАТ ОТ ДОМОВЕТЕ СИ И ИМАТ ВЕЧЕРЕН ЧАС В ЕВРОПА- ЗАЩО НЕ КОМЕНТИРАТЕ, ТУК Е НАЙ ХЛАБАВО И ТРЯБВА ДА СПАЗВАМЕ КАКВОТО КАЖЕ ЩАБА, ЗАЩОТО АКО СТЕ ЗАБРАВИЛИ ПРЕДИ ЕДИН МЕСЕЦ КАКВО СТАВАШЕ В БОЛНИЦИТЕ ...ОТ НАШЕТО БЕЗОТГОВОРНО ОТНОШЕНИЕ МОЖЕ ПАК ДА СЕ ПОВТОРИ И НИКОЙ НЕ Е ЗАСТРАХОВАН, . ВСЕ НЕ ВИ Е УГОДЕНО....


25 Януари 2021 15:14 | Пурко
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

Сульо, глупав си.


25 Януари 2021 15:48 | MadMan
Оценка:
4
 (
10
 гласа)

Да не ги отварят, докато поне повече от 50% от народа не се ваксинира! Пак ще пламнем, заради някакви олигофрени, които само искат да се чекнат по заваденията и да се напиват. Ако бяхме свестен народ и спазвахме мерките като нормалните хора, нямаше толкова дълго да се удължи положението, а щеше да приключи още миналата година. Ама понеже не можете да си слагате снимки във фб от заведенията, да ви гледа родата как сте се изпонапили, ревахте и мрънкахте и пак всичко плъзна, заради такива като вас! Защо не отидохте да видите отделенията миналите месеци? Защо не попитате тези, които бяха болни как се лекуваха, като нямаше лекарства по аптеките? И че нямаше доктори-специалисти с месеци, защото ги беше страх да ходят на работа? Или е лесно само да ревете за дискотеки и заведения. По другите държави имат вечерен час и солени глоби, тук маската се носи на брадичката. Вместо да чакате чалготеките да отворят вземете прочетете една книга, пък може да ви влезе нещо в простите глави!


25 Януари 2021 16:03 | Радослав
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

Европа получи заповед от Световната Финансова Олигархия да затвори ЕС до май-юни месец. Носети си маските и се ваксинирайте, Тъпаци. Променя се икономическия модел, малкия и среден бизнес ще изчезне (ще бъде забранен), независимо вярвате или не. Все още имате шанс да промените нещата, не се подчинявайте на колониалното правителство, не изпълнявайте заповеди, свалете маските, откажете ваксините, отваряйте магазини и заведения.. това правителство трябва да си отиде.


25 Януари 2021 16:34 | СЕЛСКИ
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

ДО ФАКТ ЛИ СИ ИЛИ ФАКЮ ТИЯ ДЪРЖАВИ КЪДЕТО ЦИТИРАШ СА ПОДСИГОРЕНИ ФИНАНСОВО ОТ ТЕХНИТЕ ПРАВИТЕЛСТВА И НАТОВАРВАНЕТО ПСИХИЧЕСКИ НЕЕ КАТО ТУК .П. П. ПОЖЕЛАВАМ ТИ ДА ВЗИМАШ 60 НА 40 И ДА СИ СЕДИШ В КЪЩИ..


25 Януари 2021 17:54 | боби
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

ей боклуци пари няма вече с какво ще живеем, сметките защо не ни отпадат, мамицата ви гербаджийска крадлива да еба


25 Януари 2021 17:58 | !
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

Учениците НЕ ТРЯБВАШЕ ДА ГИ ВРЪЩАТ В УЧИЛИЩЕ!!! Голяма грешка е!


25 Януари 2021 19:43 | ���. K������� ������
Оценка:
-4
 (
6
 гласа)

БЛАГОДАРЕНИЕ НА ПРАВИЛНОТО УПРАВЛЕНИЕ НА ЗДРАВНИТЕ И ИКОНОМИЧЕСКИТЕ МЕРКИ ОТ БЪЛГАРСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО НАШАТА СТРАНА Е НА ЕДНО ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МЕСТА ПО ЗАРАЗЕНИТЕ В ЕВРОПА. А СЪЩЕВРЕМЕННО ПО ИКОНОМИЧЕСКИ РАСТЕЖ И СТАБИЛНОСТ НА ИКОНОМИКАТА СМЕ НА ЕДНО ОТ ПЪРВИТЕ МЕСТА. СИГУРЕН СЪМ, ЧЕ И КАБИНЕТА БОРИСОВ №4 ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ВСЕ ТАКА ДА РАБОТИ В ПОЛЗА НА ХОРАТА!


25 Януари 2021 20:02 | да
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

ТВА, ЧЕ ИМА ВЕЧЕРЕН ЧАС В ГЕРМАНИЯ ОЗНАЧАВА ЛИ, ЧЕ ИМА ПАНДЕМИЯ БЕ ТРОЛОВЕ ПРОСТИ И МНОГО СКОРО МНОГО БЕДНИ. ВИЕ ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ ТАМ НА 15 ПОЧИНАЛИ ОТ КОРОНА БЕЗ АУТОПСИЯ НА 100 ХИЛ. И ПРАВЯТ БЛОКАДА, А СИГУРНО ИМА 1000 ПОЧИНАЛИ ОТ ВСИЧКО ДРУГО И НЯМА БЛОКАДА. ТВА РАДИАЦИЯ ЛИ БЕ ОЛИГОФРЕНИ, ЧЕ ЩЕ НИ МАСКИРАТ С ПАРЦАЛ И ШЕ СЕ ПРИБИРАМЕ В 6 ЧАСА, ЗАЩОТО СЛЕД 6 ИМА ВИРУС. НА ЗАПАД ИМА РАДИКАЛНИ МЕРКИ И ИМА ЗАРАЗЕНИ УЖКИМ, ТУКА БИЛИ ХЛАБАВИ МЕРКИТЕ, НО ВЪПРЕКИ ТОВА НИ ПОМОГНАЛИ, ЗАЩОТО КАФЕТА С 20 ЧОВЕКА НЕ РАБОТЯТ, А КАУФЛАНД С 2000 ХИЛ. ЧОВЕКА РАБОТИ. ТЪПИ ЛИ СТЕ ИЛИ ВИ ПЛАЩАТ ДА СТЕ ТЪПИ. ВИЕ НЕ ИЗЛИЗАЙТЕ И СЕ ВАКСИНИРАЙТЕ И ПАК ЩЕ СТЕ С МАСКИ, ЗАЩОТО СТЕ МАЛОУМНИ. ПРОСТО СИ КУПЕТЕ ТЕРМОМЕТЪР, А НЕ СЕ МАСКИРАЙТЕ ОЛИГОФРЕНИ. С ВАКСИНА ПАК ЩЕ ИМАТЕ ВЕЧЕРЕМ ЧАС И МАСКИ МАЛОУМНИЦИ.
ТУКА МЕРКИТЕ ПОМОГНАХА ЛИ БЕ ИДИОТИ ИЛИ ПРОСТО ГО ПРЕБОЛЕДУВАХМЕ


25 Януари 2021 20:44 | До по горния олигофрен
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

ТИ СИ НАЙ ГОЛЕМИЯ ДЕБИЛ ВЪВ ФОРУМА.


25 Януари 2021 23:15 | да
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

ДЕБИЛИ СА ОЛИГОФРЕНИТЕ, ТРОЛОВЕТЕ, МЕДИИТЕ И ОВЦЕТЕ


25 Януари 2021 23:24 | Лондон
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Значи и ти.


26 Януари 2021 00:43 | да
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Само, че аз не съм платен умрел от гъдел смешко като вас дебили


26 Януари 2021 08:27 | Меси
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Платен си и още как. Кукла на конци.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар