Кандидатът за кмет на Петрич адв. Л. Георгиев предлага болница "Рокфелер" да има свой управител

21 ноември 2019 14:56   11 коментара   19838 прочита


Предложение за управител на болницата в Петрич е внесено до кмета Димитър Бръчков и Общински съвет - Петрич. Инициативата е на адвокат Любомир Георгиев, който бе и кандидат за кмет на южната община на отминалите местни избори, подкрепен от БСП и „Възраждане“. Той настоява да бъде назначен управител на болница "Рокфелер", който да е позициониран в Петрич.

Мотивите на искането му са свързани с подобряване на здравните услуги в града. В позицията си той посочва, че „Настоящият управител на МБАЛ „Югозападна болница“ ООД д-р Илия Тонев е в безспорно добри качества като ръководител на общото дружество, но той е постоянно позициониран в Сандански и този факт определено представлява недостатък спрямо пациентите и персонала на нашата петричка болница.

Община Петрич е с по-голям брой на населението от община Сандански и това е сериозен аргумент, който изисква от Вас, управниците на града ни, да осъдите идеята за назначаване на втори управител на МБАЛ „Югозападна болница“ ООД, който да бъде постоянно ситуиран в Петрич и да бъде на пряко разположение на всеки един пациент и на всеки един служител от персонала на болницата“, пише в предложението на адв. Георгиев.

Предстои да разберем, предложението за втори управител на Югозападната болница ще бъде ли внесено за разглеждане на следваща сесия на Общински съвет - Петрич и какво ще бъде решението на местните парламентаристи.

Цвети Иванова

11 коментара
21 Ноември 2019 16:44 | 987
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Арогантната простотия наложена в последните години като задължителна при взимане и налагане на управленски решения бързо достигна и до малките градчета и селца. Тя е заразна! Всички пишман политици от близо и далеч подражават на вожда. Важното е да се мърда... да се говорят тъпотии... абе да се имитира дейност. Направеното предложение е точно това. Без никакъв ефект за болницата, за персонала и пациентите. Имаше управители и тук... и то не един, не двама... много. Резултата го знаем. Не се занимавайте с глупости!


21 Ноември 2019 16:58 | Иван
Оценка:
9
 (
13
 гласа)

Бързо забравиха батака в които беше болницата. И какво разбира един адвокат от управление на една болница. Нещо което работи добре не трябва да се пипа. Друг управител ще е още един лапач, който само ще пречи на работата.


21 Ноември 2019 17:02 | Запознат
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Само да кажа, че няма такава болница Рокфелер. Има Югозападна болница... и това са двете болници в сандански и петрич. другото е история


21 Ноември 2019 17:06 | Много вожд малко индианец
Оценка:
12
 (
12
 гласа)

Е и... какво ще помогне още един управител на пациентите бе адвокатче? Да кажеш дай да намерим още един доктор разбирам, но ти в аргументите си казваш" Това ще помогне за здравеопазването" Не това ще е още една заплата... нЕма Лекари, това трябва а не управители.....


21 Ноември 2019 19:25 | Петричанин
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Лекари -доказани специалисти и модерна, високо спец. мед. апаратура са необходими на нашата болница, не управител, след като вече са обединени двете болници, за които действия и решения не се попитаха/чрез местен референдум/ петричани..... Бог да ни пази, защото не само в Провинцията, а дори в столицата, българските лекари, ненаказано от десетилетия убиват не само възрастни, но и деца с нехайството си, бездушието си и липсата на професионализъм. Бог да накаже такива. Всички останали които помаган на хората чистосърдечно и ги спасяват, да бъдат благословени.


21 Ноември 2019 21:11 | Стефанов
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Ама да, в Петрич има толкова подходящи за шеф на Болницата. Всички лекари са само с една практика - илли в отделение, или в кабинет - няма никакво дубиране и препращане от едното на другото място/срещу кеш разбира се/. Отношенията помежду им са направо перфектни, няма никакъв конфликт на интереси. Те са мили, любезни с пациентите и персонала. Работят съвестно и без да са ЕТ - парите просто не са им целл - нямат коли за стотици хиляди, вили на едно много-много южно море, морала им е изряден. Здравната каса е във възхита от тях. Въобще каквото и хубаво да кажем е малко. Затова, послушайте господин адвоката и назначете управител от Петрич. Който и да вземете няма за сгрешите. Успех!


22 Ноември 2019 01:06 | Павела
Оценка:
-3
 (
7
 гласа)

Чудесно предложение!
Ако предложението се обсъди и се осъществи подобно назначение, всички ние като пациенти се надяваме не само да чака "кешавица", а да обърне внимание на това, което най-много липсва в болницата - специалисти и техника. И да се работи в насока да се набави и едното, и другото.
В началото на тази година Бръчков посети някои от отделенията. Със сигурност е наясно, че дори копчетата в стаите, с които можеш да извикаш човек от персонала не работят. Кардиология е под всякаква критика. Можеш да умреш и да те открият на сутринта, ако в стаята няма друг пациент, който лазейки да отиде и да извика някой.
Този, който казва, че "нещо като работи добре не се пипа", скоро не е бил пациент в тази болница.
А за тоалетните не ми се коментира. За да дадеш урина в лаборатория Рамус в болницата, влизаш с фенерчето на телефона си и запушен нос.
Ужас!
Дано нещичко поне малко да се промени.
Браво на адвокат Георгиев.


22 Ноември 2019 09:18 | ПЕТРИЧ
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Комунистите, пардон социалистите, за пореден път доказаха че нямат мозък, а само езици.


22 Ноември 2019 10:31 | Петрич
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Единствения кадърен за управител е д_р Александър Попов.


22 Ноември 2019 10:45 | до павела
Оценка:
-3
 (
5
 гласа)

коментара ви е много точен и ви подкрепям вас и адв. георгиев. трябва да се почне от някъде, да се даде старт.


22 Ноември 2019 13:06 | Петрич Беласица
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Не давайте безпочвени предложения защото половината от болницата е продадена на Нейко Софиянеца за да направят старчески дом лично Динев и Бръчков са продали етажите от болницата кйорави като кон с капаци петричани.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар