Кандидат-депутатът от ПП ГЕРБ Р. Петкова: Проблемите в земеделието ме мотивираха да се включа в листата за народен представител

27 септември 2022 14:26   14 коментара   6787 прочита


Госпожо Петкова, познаваме ви като производител на мед и пчелни продукти? Как решихте да се включите в политиката? 

Предложението да се включа в листата за народен представител от област Благоевград беше доста неочаквано за мен, тъй като не съм членувала в никоя политическа партия и не съм имала намерение да се занимавам с политика. Но то беше отправено от ГЕРБ, партия с доказан опит и управленски качества, която е на първо място по политически рейтинг в страната и при чието управление е имало най-голяма стабилност за страната. Затова избрах да бъда в нейната листа. 

Явно са видели потенциал и професионализъм във вас, за да получите покана? 

Предложението към нашето семейство и лично към мен дойде с мотива, че когато човек работи усърдно, честно и дисциплинирано в сферата на дейност, с която се занимава не закъснява и моментът, в който бива оценен. Тези негови качества трябва да бъдат насочени в полза на обществото.

Всъщност по подобен начин сме действали и досега, защото ние, цялото семейство на нашата пчеларска ферма,, Меривел", се стремим с труд и всеотдайност да произвеждаме най-добрите и качествени пчелни продукти, именно за хората. Това ни е наследство от дядовците ни и за нас това е кауза. 

Проблемите в земеделието ли ви мотивираха да направите тази крачка? 

Да, това беше една от причините да се включа в листата за народен представител, като земеделски производител от гражданската квота на коалиция ГЕРБ-СДС. 
Аз съм земеделски производител и силата и знанията ми са насочени в този сектор. 
Знам голяма част от проблемите и нуждите в сектора, особено в по-малките земеделски стопанства, в които много семейства честно и почтено си изкарват прехраната. 
Ето защо смятам, че за да има промяна, за да се работи в полза на хората, за да има равен достъп за всички трябва да се даде възможност на човек, като мен - който е близко до хората, знае проблемите и може да работи за тяхното решение. 

Има ли много проблеми в сектор „Пчеларство”, в който работите вие? 

Има доста проблеми в пчеларството и в целия сектор " Земеделие". И там в момента е истински хаос. 
Като участник в работната група към Министерството на земеделието за обсъждане на новия програмен период от 2023 година съм запозната с голяма част от усилията, които държавата полага, за да бъде в помощ на този сектор. 
Но за съжаление има много важни и съществени проблеми, които неглижира. 

В сектор "Пчеларство" единият от тях е липсата на лесно достъпна и актуална информация за програми и проекти, до която да имат достъп всички пчелари и организации, така че да могат да кандидатстват за развитие на своите стопанства и разбира се адекватна и навременна помощ, за да се случи това. 
Следващият огромен проблем е нелоялната конкуренция. 
Недопустимо е една пчела да прелита до 5 км в търсене на нектар от цветя, билки и дървета и през целия си живот да събере една лъжичка мед и той да бъде манипулиран. 

Липсата на работещ контролен орган, който да съблюдава качеството на предлаганите на пазара продукти води до това, че той е залят от имитиращи такива. Ние се борим отдавна с тези порочни практики, но за съжаление без съдействието на държавата нещата не могат да се получат. 
И това не е проблем само в пчеларството а в целия сектор „Земеделие”, защото контрол на продукцията трябва да има не само при вноса, а и на реалния пазар, за да може до хората да достигат качествени продукти. 

Имате ли конкретни идеи и предложения? 

Да, разбира се. Човек трябва да има конкретни знания, цели и посока, които да следва. Необходими са законодателни промени и подобряване на административния механизъм на база на достоверен анализ на съществуващото положение и да бъдат предприети конкретни мерки за постигане на реални резултати. 
В сектор „Земеделие” имаме прекрасни примери, които могат да бъдат взаимствани и от миналото, модернизирани и приложени в бъдещето. 
Проблемите са много и тук дори не можем да изредим всички, но се надявам, ако ми бъде дадена възможност, със съответните специалисти в дадената област, да обхванем всеки един от тях и да работим адекватно за решаването му. 

Какви ще бъдат приоритетите ви ако бъдете избрана за народен представител? 

Ако бъда избрана от хората за народен представител от област Благоевград, моят принос виждам: 
- В стремеж за привличане на по-голям брой държавни и европейски средства, насочени към областта, които са от изключителна важност за развитието на града ни и цялата област. 
- В настояване за провеждане на държавна политика, насочена към малките земеделски стопанства, защото храната на трапезата идва от тях. 
- В помощ, насочена към повишаване на потребителските възможности на всеки един човек, защото това е от значителна важност за всеобщото развитие. 
- В помощ, насочена към обикновения човек, желаещ възможности за развитие. 
Мултиплициране на нашия опит като форма за развитие на малък семен бизнес в условията на икономическа криза, като възможност за оцеляване. 
- В настояване да се положат още усилия от законодателен и административен характер в полза на обществото. 

В хода на предизборната кампания с какви впечатления сте от срещите си с избирателите? 

Тук е много важно да отбележа, че трябва да се положат усилия за изготвяне на информационни кампании на принципа на изнесените приемни. За да има по-голяма достъпност и информираност на населението по важни за тях въпроси и проблеми, защото пряко виждам ползата и нуждата от тях. 
При посещенията си в малките населени места много ясно се вижда как хората, въпреки трудностите са съхранили много важни ценности, а именно: вярата, любовта към родното място и българщината. 
Няма село дори и в по-труднодостъпните места, в което да не ез апазена, реставрирана и поддържана църквата. Ето как живите традициии ни показват как България е оцеляла. 

При срещите ми с хората навсякъде проблемите са от едно и също естество и тревогите им са все по-голями. За хората от най-малките населени места в планинските райони е проблем, че с атруднодостъпни, защото ако имат нормален достъп и условия на труд тез наят как да оцеляват. 
В змеделските среди пък основен проблем е да иматосигурен пазар и достойно заплащане на произведената с много труд продукция. 
За възрастните хора и семействата с деца, притеснението е да имат сигурни доходи и спокойствие, че ще могат да посрещнат нуждите си при безобразно нарастващите цени на ток, горива и храни. 
ГЕРБ-СДС е идинствената политическа сила, която има решение на тежките кризи, в които изпадна страната ни, след управлението на Промяната. Програмата на ГЕРБ дава отговорн на всички въпроси, които вълнуват хората. 
Имам огромно желание и ще положа максимално усилие най-после нещата да започнат да се случват. 
Смятам, че както в кошера има ред, дисциплина и всеотдайност за постигане на добри резултати, ако всички ние се обединим и работим заедно за хората, добрите резултати няма да закъснеят. 

Предизборна публикация! Купуването и продаването на гласове е  престъпление 
 


Още от: Общество

Принтирай статия
14 коментара
27 Септември 2022 14:53 | До всички
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Ало нещастнищи и гъзо близачи защо изтривате коментара ми веднага щото е срещу Гроб нали долни олашипутарници


27 Септември 2022 15:00 | До всички
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Долни мижитурки скоро и вас ще ви изтрием както триете коментарите мръсни долни гъзолизачи


27 Септември 2022 15:42 | Иван
Оценка:
-7
 (
9
 гласа)

Най после нещо свежо, компетентно и различно от статуквото.


27 Септември 2022 15:51 | Виктория Иванова
Оценка:
-5
 (
9
 гласа)

Браво момиче, такива хора като теб трябват на България!


27 Септември 2022 15:59 | Земеделец
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Опа ГЕРБ, къде я криехте тая кандидатура.
Право в десетката.


27 Септември 2022 16:18 | с.Рибник
Оценка:
-7
 (
9
 гласа)

Всечки сме за тебе Рали! Успех, надеждата ни е в теб!


27 Септември 2022 17:19 | Хг
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

И тази иска да лапа дани яде чорабето


27 Септември 2022 17:20 | Хг
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

И тази иска да лапа дани яде чорабето


27 Септември 2022 17:52 | Гражданин
Оценка:
-4
 (
6
 гласа)

Успех!!! Не Ви познавам, но се възхищавам на такива хора като Вас.


27 Септември 2022 18:15 | Гроб
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Проблемите в земеделието ме мотивират и аз да вляза в парламента че да се КРАДЕМ ЗАКОННО И ДА НЕ ПРИТЕСНЯВА НЕКОЙ….. ГЕШЕВ СИ Е НАША МАША НА ГЕРБ….. че си крадем че си лъжем па Бали ни кура за земеделците това е искала да каже ама ше е грубо яко така директно не го сервира


27 Септември 2022 19:13 | Браво
Оценка:
-3
 (
3
 гласа)

Браво, спечелихте ме!


27 Септември 2022 19:14 | Успех
Оценка:
-3
 (
3
 гласа)

Благодарение на нея и мъжа и ни направиха улицата иначе още щяхме да газим в кал!
Достоен кандидат!


27 Септември 2022 20:22 | Никола
Оценка:
-4
 (
4
 гласа)

Най после да има един истински човек който всеки ден е сред хората, знае проблемите им и иска да помогне.
Успех, Ное сме ваши клиенти и можем да кажем само хубави неща за честни и трудолюбиви хора като вас.


28 Септември 2022 08:39 | Костадинов
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Ако повечето са като вас в парламента има шанс нещо да се промени.
За съжаление напред все блъскат схемаджии за теглене на пари.
Ние ще ви подкрепим.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар