Камери дават в реално време какъв е трафикът на ГКПП-Кулата

01 август 2021 17:00   1 коментар   13423 прочита


нтересът към ситуацията на границата с Гърция на пункт Кулата-Промахон е огромен тези дни, а нова услуга на Съюза на българските автомобилисти (СБА) и OMV България дава възможност да се види какво е натоварването в реално време. За целта се използват камерите, инсталирани на бензиностанция в близост до границата, която снима трафика и в посока Гърция, и в посока София.

Картината се актуализира на всеки 30 секунди, което позволява да се прецени колко бързо върви опашката, предаде "Дневник". За удобство на шофьорите в района има и друга камера на 166 км от магистрала Струма, в района на Чучулигово.

Камери дават в реално време информация за натоварването на границата с Гърция


Поглед към картината от камерите днес показва, че затягането на мерките срещу коронавируса в Гърция е стопило опашките на ГКПП-Кулата.

Поглед и към магистралите

Съвместният проект на ОМV България и СБА обхваща общо девет точки, намиращи се на магистралите Тракия, Хемус и Марица, в района на Петолъчката, на пътя Русе-Бяла и в градовете София, Варна, Бургас и Слънчев бряг, като картина от камерите може да се види тук.


Камерите предоставят кадри от птичи поглед без да събират никакви лични данни на шофьорите. Плановете предвиждат мрежата да бъде развита.


Още за: камери   Кулата   трафик   Още от: Общество

Принтирай статия
1 коментар
02 Август 2021 00:13 | Благоевград
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Е, и? За минути се пълни с коли, шо кат има камери. Гледаш камерите от Петрич нема никой, отидеш там 40 коли хахаха. Карайте отговорно и приятна почивка
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар