Как 62-годишната Цветанка от благоевградското с. Логодаж реши, че е убила 71 г. Атанас с лопата, а той издъхнал от... задавяне с храна

06 юни 2023 07:08   7 коментара   27384 прочита


Отговорът даде лекарят, направил аутопсията на трупа

 

62-годишна жена от благоевградкото село Логодаж е в ареста, заради смъртта на мъжа, с когото живеела на семейни начала. 71-годишният Атанас бе открит мъртъв от полиция и екип на спешен център с рана на главата и носа, а половинката му Цветанка признала, че сигурно го е убила, тъй като го халосала с лопата, след скандал.

Незабавно полицията започна разследване на случая, Цветанка бе задържана и отведена в полицейската клетка, а трупът на Атанас закаран в моргата за аутопсия. И аутопсията даде отговор. Атанас е издъхнал след асфиксия, задушаване, вследствие на задавяне с храна, доката Цветанка го хранела, тъй като мъжът имал здравословни проблеми и трудно движел ръцете си. В момента на ареста Цецка, както я наричат съселяните им в Логодаж, била пийнала и не успяла да си спомни подробности около случилото се.

Разказала, че го ударила с лопатата, но после му минало, и когато започнала да го храни, той отказал да яде, бутнал чинията, тя излязла от стаята, върнала се и го заварила умрял. Викнала спешен център, чийто екип се ужасил от раните по лицето и главата на мъртвия и незабавно извикали полицията. Аутопсията обаче установила, че раните по лицето и главата не са смъртоносни за Атанас, но съдебният лекар открил множество стари травми и кръвонасядания по тялото му, резултат от падания или удари. Имал и 6 счупени ребра, отново стара травма. Твърде възможно е, казват лекари, и от тях да се е получило това задушаване, след като се е задавил.

Задавянето е убило Атанас от Логодаж, а Цветанка с лопатата е счупила носа му, часове преди да издъхне- причинила е средна телесна повреда, за която тя трябва да носи наказателна отговорност. Но как ще се гледа дело за средна телесна повреда на умрял човек?!, въпрос който стои пред магистратите. Каква ще е съдбата на Цветанка, предстои да се разбере.

Стана ясно, че не е убийца, но е факт, че с жертвата са стигнали до физически сблъсък и удар с лопата, което според съселяните им не е изненада, тъй като скандалите между двамата, съпътствали съвместното им съжителство. 

П. Петрова


Още от: Общество

Принтирай статия
7 коментара
06 Юни 2023 10:05 | !!!
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

mi da ti shcupqt nosa i posle da qdesh?! Nqma li prichinno sledstvena vruzka ?! Kak shte si dviji rucete, ako e trepan redovno, kak daje e sedql pri shcupeni rebra?! Tova, negovoto, ne e bilo nikakuv jivot!!!


06 Юни 2023 10:38 | Кирчо
Оценка:
12
 (
14
 гласа)

Пиши на кирилица ве тумрук...!


06 Юни 2023 12:44 | 7
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Туин пийкс е тоя град, някакъв го било страх от тъмното и се заврял в шахта и се самоудавил, са тоя се самоубил с лопата... Тоя, който ги измисля тия версии, явно си мисли че и другите са тъпи като него


06 Юни 2023 13:41 | Стефчо
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Съдбата на тоз батал-една лопата в грозната й главъ


06 Юни 2023 14:44 | !?
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Има признание за удар с лопата (!), има счупен нос от това ( има самопризнание), има стари фрактури, има смърт и няма причинно -следствена връзка ?! ..


06 Юни 2023 14:58 | Туин Пийкс
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Огън, следвай ме!
Совите не са това, което са.


06 Юни 2023 20:42 | СЕЛТАЦИ с криваци
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

по големи мърши и толупи от тея ОТАНАТ Струма нема и на Марс.... пущиняци населени с простаци
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар