Кадруване по време на извънредно положение! Директорката на Камерна опера Благоевград Лина Ангелова назначи 11 солисти, само 5 от Благоевград

27 май 2020 12:59   8 коментара   5754 прочита


Директорката на Камерна опера Лина Ангелова, която екипът "Томов " върна на работа в културната институция кадрува безпощадно в условията на извънредно положение. От април до края на извънредното положение Ангелова назначи в Камерна опера 11 солисти, от които само 5 са от Благоевград.

Така тихомълком, използвайки корона ситуацията, съкращаваната и върната на работа музикантка прокара политиката си,независимо ,че бе обещала в Камерна опера Благоевград да работят само местни музиканти и солисти.

Ангелова направи пътека до новата общинска управа с плановете си за развитие на културната институция, след което бе уволнен предишният директор, световноизвестният тенор Бойко Цветанов. Като мотив за освобождаването му новите културтрегери в общината обявиха, че причината е, че Цветанов работил само с "вносни" солисти и музиканти ,както и диригенти на оркестъра. Сам Цветанов тогава съобщи пред Struma.com, че е силно възмутен от силовото му освобождаване от работа, разкривайки, че в основата на това стои писмо изпратено на Лина Ангелова срещу него, в което има куп неистини.

Въпреки протеста на Цветанов, той бе принуден да напусне поста. Така Ангелова зае мястото на директор. Припомняме,че заради съкращения и преструктуриране в камерна опера по времето на предишното общинско ръководство Ангелова и след подробен анализ на работата и ,тя бе съкратена като оркестрант ударни инструменти поради изготвяне на ново щатно разписание по заповед на кмета Атанас Камбитов.

При извършване на подбора от специална комисия бе предпочетена да остане колежката й Зинаида Христова. Ангелова не се отказа и заведе дело за съкращението си в съда и след като се смени властта в общината се върна на управленския пост, като обеща, че Камерна опера ще възкръсне и ,че ще се назначават само местни музиканти, явно е, обаче, че е забравила обещанието си ,дадено по пътя и към връщане в операта.

П. Иванов

8 коментара
27 Май 2020 13:55 | Учудвате ли се
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

АБСОЛЮТНО всеки, назначен от Румен Томов, престъпва обещанията си! ВСЕКИ! И защо не? Самият Томов не спази нито едно свое обещание, което гръмко крещеше, за да го изберат. Защо неговите хора да спазват своите! Видяха, че добереш ли се до питата, можеш да грабиш, рушейки всичко постигнато дотук.


27 Май 2020 17:16 | �� ����� � ����
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Всички са пътници


27 Май 2020 20:30 | �������
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

ВРЕМЕНО ЯВЛЕНИЕ. ВСЕКИ ОДЧИТА ДЕИНОСТ.


27 Май 2020 23:24 | Хоп
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Тази освен концерти пред детска публика, други няма изнесени!


28 Май 2020 08:57 | Ивана
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Ето и моята рецепта, намирам я за най-лесно:70 цвята сложих в голяма тенджера с капак добавих 3 кг захар, 5 л вода и затворих за 24 часа, като разбърквах като се сетя, после прецедихме с марля като изстискахме и цветовете хубавко, сложих на котлона аха да заври на умерена температура и малко преди да заври сложих 2 п. лимонтузу, оставих още малко но да не завира и горещо го напълних в бурканчета каквито имах и ги оставих с капачката надолу да изстинат, това е


28 Май 2020 09:02 | Ивана
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

До хоп:Колко концерта и пред детска публика??? За година 2000лева приход


28 Май 2020 09:03 | Ивана
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

До хоп:Колко концерта и пред детска публика??? За година 2000лева приход


28 Май 2020 09:23 | до струна
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Отмениха извънредното положение!!!!!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар