Жителите на село Джерман: Не сме аборигени, ще воюваме срещу депото за отпадъци

15 декември 2012 13:24   8 коментара   6538 прочита


Инициативният комитет срещу изграждане на депото в село Джерман, свика общо селско събрание,вчера в 18.00 часа. На него взеха участие десетки жители от Джерман, Дупница и околните села, както и общински съветници от БСП, Лидер, и партия ГОРД. ”Повече от 23 години се занимавам с обществена дейност, но по-големи манипулатори, от тези не съм срещал, каза председателят на инициативния комитет Борислав Тасков. Единственият шанс да не стане това депо е да не им се даваме.

Още от началото имахме подкрепата от БСП –Дупница, от Мая Манолова –народния представител от Коалиция за България, която каза,че застава зад населението на с.Джерман. Имаме подкрепа от Георги Давков – председател на Партия ГОРД –Дупница. Помагаха ни и експертите, които, когато видяха терена заявиха ,че по невъзможен терен не са виждали, каза още Тасков. На депото се предвижда изграждането и на площадка за преработка на бетонни отпадъци, т.е. там ще бъде разположена трошачка, която ще бъде източник на допълнително запрашаване. Управляващите в Дупница не мислят държавнически. Мислят че тук живеят аборигени.

Ние жителите на селото не сме се предали, не сме се отказали. Ще продължаваме да отстояваме своята позиция. Всички , които са с нас, общински съветници, граждани са добре дошли,” допълни Борислав Тасков. ”Не трябва да политизираме проблема.Това е свързано със здравето на хората от Дупница, Джерман. Ние преди да сме общински съветници, сме граждани.Живеем с проблемите на Дупница, Джерман. Някои хора ги нямаше 15-20 години в града. И взеха много лесно да вземат решения.

Ние групата общински съветници от БСП, не сме съгласни в с.Джерман да има депо. Няма място това депо и на територията на община Дупница, бе категоричен Станислав Павлов –председател на БСП в Дупница.На събранието се взе решение, което гласи следното: „ Ние, жителите на село Джерман и съседните села -Грамаде, Усойка, Блажиево от Кюстендилска област, категорично заявяваме, че сме против изграждането на Регионален център за третиране на отпадъци на определената за целта от Община Дупница, площадка,съставлявана от поземлени имоти, находящи се на територията в землищата на селата Джерман и Грамаде.

Смятаме, че същото представлява екологична бомба насочена към всички нас, жителите на горепосочените населени места , както и гражданите на град Дупница. Тъй като , освен , че се намира в непосредствена близост до село Джерман, създава опасност от замърсяване на ландшафта , водите и почвата. Обектът ще бъде източник на неорганизирани прахови емисии- метан , въглероден диоксид, сероводород и др. Тези въздействия ще бъдат постоянни с обхват извън границите на обекта. Ето защо категорично заявяваме, че сме решени да използваме всички средства позволени от закона , за да не допуснем изграждането на този регионален център за третиране на отпадъци.”, пише в решението.

Н. Иванова


Още за: комитет   депо   Джерман   Още от: Общество

Принтирай статия
8 коментара
15 Декември 2012 14:36 | нет
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Никак не е лесно да се борите срещу решенията на тези, които сами избрахте да ви управляват.
Паразитизмът в управлението на Дупница е хроничен процес, който трудно ще бъде спрян.
Хора като Кацов и Крумчо не могат да бъдат променени. Те могат само да бъдат отстранени.


15 Декември 2012 14:47 | Алекс
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Хора, борете се да се случи завод, а не сметище. Ще ви бъде много трудно, тъй като секнахте едни милиони да отидат в някоя касичка. Сметищата са до края на 2014. Кога ще се строи, кога ще заработи? Стига тези неграмотници са се гаврили с вас...


15 Декември 2012 16:35 | една другарка
Оценка:
0
 (
12
 гласа)

Браво другарю Павлов, малко са хората като Вас, които в това трудно време, работят за благото на хората! И дано този път, дупничани и жителите на село Джерман, да помислят за кой ще гласуват 2013 г. Обръщам се към общинските съветници от БСП -Дупница. Момчета, не се предавайте. Дерзайте! Запомнете: Накрая ще останат в политиката само качествените хора, като Вас. А що се отнася до бившите бодигардове, добре, че беше Бай Тошо, за да имат хляб !Продължаваме.....!!!


15 Декември 2012 19:25 | ТТ
Оценка:
7
 (
13
 гласа)

На Павлов и Ибришимов ли разчитате? Ако това е така, то каузата ви е обречена на провал. И двамата са стари ветерани, които умеят да преливат от празно в частно.


16 Декември 2012 14:06 | общинар
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

От кога Павлов стана борец за обществена справедливост?
Та нали от двете злини, Павлов и Чимев, избрахте Чимев, защото Павлов беше нескрит привърженик на мафиотската управа на братя Галеви? Да се надяваме, че вълкът се е преобразил в агънце. Дано само това агънце не е от породата Кацов!


16 Декември 2012 17:34 | 55
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Не се притеснявайте да ползвате Павлов и Ибришимов за тази добра кауза. Дори и лошите понякога вършат добри дела, макар и несъзнателно.


17 Декември 2012 08:10 | Тодор
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Ще яхнат хорското недоволство, надявайки се на още едно мандатче.


17 Декември 2012 11:27 | Къци
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Победата е ваша, джерманци!
Дупнишките управници са силни само в задкулисните борби. Те не са подготвени за отстояване на позиции на светло.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар