Жители на петричкото село Марикостиново ще се срещнат днес с управата на "ВиК" - Петрич и кмета Г. Тодорова за проблема с питейната вода

04 август 2017 12:10   3 коментара   7098 прочита


 Кметът на петричкото село Марикостиново Гергана Тодорова инициира днес среща с управителя на "ВиК"- Петрич Ивайло Христов и отговорния техник за района с местните жители. На тази среща ще бъде обсъден дългогодишният проблем с водата в селото, което се снабдява от с. Петрово и е под ръководството на санданското водно дружество. Изключително сериозен и наболял проблем за хората от селото, които в 21 век не разполагат с вода, за да покрият елементарните си хигиенни и битови нужди.

Кметът на село Марикостиново Гергана Тодорова каза за struma. com днес: "Проблемът е изключително сериозен за нас. Потърпевш съм и като жител, и като кмет на селото. Опитваме се с водата, която идва до нашия резервоар да направим режим, в който хората да знаят кога ще има вода, но количеството не е постоянно и това не се получава. Водата, която ни подават от с. Петрово е изключително малко. Количеството не достига да захраним половината част от селото, а пък да не говорим за цялото село. "- каза тя.

Припомняме ви, че в началото на годината в същото село имаше отново сериозен проблем с водоподаването. Тогава хората останаха без вода за повече от 15 дни, когато е зимен период и би трябвало да няма недостиг.

Очаква се разгорещена дискусия по въпроса, тъй като жителите на селото от години са подложени на лишения относно водата и напрежението сред тях започва да ескалира.

Ани Георгиева

3 коментара
04 Август 2017 13:17 | кс
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

срещата трябва да е боксова ма Гери
но тоя плъх не ти е в категорията


04 Август 2017 14:12 | От ДС
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Е НАЛИ БРЪЧКОВ ЩЕШЕ ДА ОПРВИ ВСИЧКО В СВЕТА НЕ САМО В ПЕТРИЧ .ТА НАЛИ СЪЩАТА ТАЗИ ГЕРГАНА ХОДЕШЕ ПО ХОРАТА ДА ГЛАСУВАТ ЗА БРЪЧКОВ . КАКВА СТАНА КАКВА ГА МИСЛЕХМЕ .СЕГА ИВО ВИНОВЕН - АМА ДЕ . РОЗАЛИНЧО И КАПИТАНО ДА ВЪРНАТ ВЪВ Ви К- ТА ДА КАНДИСАТ И ДОСЪСИПАТ ДРУЖЕСТВОТО.


05 Август 2017 02:54 | edin
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

ВОДА ОТ ИЗВОРО ИМА ДЕБИТО Е ОКОЛО 600 ЛИТРА В СЕКУНДА. АМА НЕКОЙ ТРЕБЕ ДА СМЕНИ ТРЪБИТЕ НА ВОДОПРОВОДО ОТ ИЗВОРО ДО ПОСЛЕДНОТО СЕЛО. Ф50 НЕ СА ДОСТАТЪЧНИ И СА ЕНТЕРНИТОВИ. ДРУГ Е ВЪПРОСО И КОЛКО ОТ ВОДАТА ОТИВА КАТУНЦАЛИИТЕ ДА СИ ПОЛИВАТ НИВИТЕ. ОБЕЗВЪЗДУШИТЕЛНИТЕ КРАНОВЕ СЕ ОТВАРАТ ЛЕСНО
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар